web analytics

WAT WEET JIJ OVER ZONNEBRANDCREME?

Met de tropische temperaturen van de voorbije dagen is het altijd handig om je kennis over zonnebrandcrèmes even op te frissen. Je weet natuurlijk wel dat je huid beschermen erg belangrijk is, maar vandaag vertel ik je wat meer over zonnebrandcrème, hoe die werkt en welke ingrediënten je zeker moet vermijden.

(PS: het zou goed kunnen dat dit artikel je wat bekend voor komt, het kwam namelijk al eens voorbij op Zolea! Ik heb momenteel examens en dus niet altijd even veel tijd om een artikel te schrijven, vandaar dat ik deze even van onder het stof haal. Hope you don’t mind!)

All about oxybenzone

Wat is zonnebrandcrème?

Zonnebrancrème is zoals elke andere bodylotion, behalve dat dat het ingrediënten bevat die je huid beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. UVA- en UVB-stralen bereiken onze huid en veroorzaken daar verschillende dingen: rood worden, bruinen, maar ook huidveroudering en pigmentvlekken. UVA-stralen zijn het gevaarlijkst: ze kunnen ook door glas en verouderen je huid, maar verbranden ze niet (dus je voelt er niks van). UVB-stralen kunnen niet door glas, maar zorgen voor het verbranden van de huid. Beide soorten zijn schadelijk, dus het is van belang om je goed te beschermen!

Vermijd chemische filters (voornamelijk oxybenzone)

Chemische filters trekken in de huid en houden daar de UV-stralen tegen. Maar sommige chemische filters komen in het bloed terecht of worden door reactie met het zonlicht omgezet in vrije radicalen die de huid kunnen beschadigen. Ook kunnen deze filters irriterend zijn voor de huid. Voorbeelden van chemische filters zijn: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone. Deze zonnecrèmes werken pas na 30 minuten intrekken.

Fysische filters trekken niet in de huid. Ze leggen een laagje op de huid en weerkaatsen zo de zonnestralen. Door fysische filters kan je dus een witte waas op je huid hebben. Voorbeelden zijn titaniumoxide en zinkoxide. Deze crèmes werken onmiddellijk.

Koop geen zonnecrème waar parfum in zit.

Parfum zorgt namelijk voor een fototoxische reactie, wat kan leiden tot irritatie of snellere verbranding van de huid.

Smeer je altijd in als je in de zon gaat.

Met minimum SPF 15! Geen verdere uitleg nodig denk ik?

De zon is de grootste factor in het ontstaan van rimpels en huidkanker. Daarom is het erg belangrijk om je goed in te smeren. Met deze tips moet dat lukken. Zelf zweer ik bij de zonnebrandcrèmes van Lovea. En als je kan kiezen: ga dan voor de Kids-variant! Daar zit geen parfum in.

(Bron)

Gerelateerde Artikelen

Arnica all about wat is arnica valkruid

ALL ABOUT ARNICA

huidtype

WHAT’S YOUR SKINTYPE?

9 reacties op “WAT WEET JIJ OVER ZONNEBRANDCREME?”

  1. Haha ja ik dacht al dat ik dit artikel kende :D Succes met je examens!! Ik krijg er echt de kriebels van als ik mensen hoor zeggen dat ze geen zonnebrandcreme aandoen ‘omdat het allemaal vergif is en blablabla’. Toch liever wit dan helemaal verbrand!
    BySilke onlangs geplaatst..Even nadenken over de wereldMy Profile

    1. Ik heb net proberen opzoeken welke ingrediënten er in Nivea zonnecrème zitten, maar kan het zo snel niet vinden. Zonnebrand van Weleda, Dr Hauschka en Lavera zouden best zijn! Anders kan je ook de ingrediëntenlijst van je Nivea eens bekijken. oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone zou ik proberen vermijden.

Geef een reactie

CommentLuv badge