web analytics

ZOLEA SCENTED CANDLES, A DIY STORY

Dat ik van knutselen hou, is je vast nog niet ontgaan. Al zo lang ik me kan herinneren wil ik van dat knutselen mijn beroep maken. Of toch mijn bijberoep. De eerste stapjes zijn alvast gezet en de reacties zijn tot nu toe heel positief! Dus ga ik lustig door. Gisteren las je al waarvan kaarsen gemaakt kunnen zijn en vandaag toon ik je hoe ik mijn handgemaakte sojakaarsen maak.

zolea-geurkaarsen-proces-eco-kaars-candle-soy

zolea-geurkaarsen-proces-eco-kaars-candle-soy

We beginnen bij het begin. Ik verzamel een hele hoop lege wijnflessen en week de etiketten los. Daarna maak ik een snijlijn in elke fles met mijn zelfgemaakte flessensnijder. Dat is nogal een precisiewerkje!

zolea-geurkaarsen-proces-eco-kaars-candle-soy_4

Om de fles echt door te snijden, gebruik ik afwisselend heet en koud water. Zo valt het onderste deel er netjes af! Af en toe mislukt een fles, omdat het glas op de verkeerde manier breekt, maar meestal gaat het goed!

zolea-geurkaarsen-proces-eco-kaars-candle-soy

Ik zet een pot sojawas au bain marie op om te smelten en schuur ondertussen de bovenkant van de wijnfles, zodat je je er niet meer aan kunt snijden. Even goed uitwassen en drogen terwijl de was smelt.

zolea-geurkaarsen-proces-eco-kaars-candle-soy

Wanneer de sojawas volledig gesmolten is, voeg ik er de geurolie aan toe. Op deze foto’s ben ik bezig met 2 Cotton Candy kaarsen. Even goed roeren en in de wijnflessen gieten! Dan hang ik er een lont in en probeer ik die zo goed mogelijk in het midden van de kaars te houden.

zolea-geurkaarsen-proces-eco-kaars-candle-soy

Op zich zijn de kaarsen nu klaar. Ik laat ze een paar uur op hun gemakje stollen. Ondertussen ruikt de keuken heerlijk naar snoep!

zolea-geurkaarsen-proces-eco-kaars-candle-soy

Wanneer de kaarsen volledig gestold zijn, schilder ik er de naam op met gouden glasverf. Ook dat is wel even een werkje! Per kaars doe ik 2 laagjes verf, zodat je de naam goed kunt lezen. De verf moet telkens een paar uur drogen.

zolea-geurkaarsen-proces-eco-kaars-candle-soy

Nu is de kaars klaar! Ik stop ze nog in een kartonnen doosje waar ook de naam weer op geschilderd wordt. Achteraan schrijf ik nog een tekstje over hoe je de kaars best brand en enkele veiligheidsvoorschriften. Een heel intensief werk is het dus, zo’n kaars maken!

Gerelateerde Artikelen

14580530791919005446

LIFE RIGHT NOW #3

zolea winactie

BIRTHDAY + GIVEAWAY!

12 reacties op “ZOLEA SCENTED CANDLES, A DIY STORY”

    1. Ik heb vooral veel YouTube filmpjes bekeken :p bij mij is het: een horizontaal plankje met 4 wieltjes op, daar nog een plank aan en eentje op met een scharnier zodat je deze vorm krijgt: [ en de bovenste plank naar beneden kan buigen. In het bovenste plankje heb ik een gat gemaakt en daardoor een glassnijder van Brico gestopt (kost 7 euro of zo) en die vastgelijmd met Tec 7. Dan leg je een fles op de wieltjes, duw je de glassnijder (bovenste plank) tegen de fles en draai je de fles rond :) hopelijk is dit een beetje duidelijk!

  1. Wauw, wat leuk om te zien dat je zelfs het glas van de kaarsen zelf maakt met behulp van een lege wijnfles. Ik vind de kaarsen echt prachtig!

Geef een reactie

CommentLuv badge