web analytics

DE ZIN EN ONZIN VAN AROMA DIFFUSERS

Steeds vaker zie ik ze voorbij komen: aroma diffusers. Elektrische verstuivers van water met een geurtje. Vroeger zag je ze vooral bij “groene” mensen die de voordelen van etherische olie zagen, nu worden ze zelfs bij Rituals verkocht (voor meer dan 90 euro!). Ik ging op onderzoek uit naar de zin én onzin van aroma diffusers.

review phytosun diffuser aroma

Een aroma diffuser is een versuiver of vernevelaar. Het apparaat zet water om in damp, waardoor je geuren in huis kunt verspreiden. Een voordeel van een diffuser is dat de geuren niet verwarmd worden. Voornamelijk bij etherische olie is dat belangrijk, omdat de werking anders vermindert en de goede eigenschappen verloren gaan. Een diffuser is dus de beste manier om etherische oliën te verspreiden in de lucht.

Je vult het bakje met water en voegt daar enkele druppels etherische olie aan toe. Etherische oliën hebben allerlei positieve effecten op je gezondheid. Zo is den bijvoorbeeld ideaal om de lucht te zuiveren en werkt tea tree anti-bacterieel. Handig bij een verkoudheid! Door de verdamping van water verhoogt ook het vocht in je huis en dat is gezonder. Zeker nu de verwarming overal aanstaat, kan je wel wat meer vocht in de lucht gebruiken.

review phytosun diffuser aroma

Toch is het niet allemaal zo geweldig. Uiteraard is dit een elektrisch toestel, niet heel milieuvriendelijk. Daarnaast zijn niet alle effecten van etherische olie bekend. Zo mag je de meeste oliën niet gebruiken wanneer je zwanger bent of bij kleine kinderen. Klinkt niet heel gezond, toch?

Ik zie de voordelen van etherische olie zeker in. Zo verstuif ik in huis op dit moment eucalyptus radiata, aangezien ik verkouden ben. Het is erg belangrijk om enkel oliën van goede kwaliteit te gebruiken! Kies voor onversneden, koud geperste of uit stoomdestillatie verkregen oliën, liefst bio, waarvan de gehele naam en herkomst op de verpakking te vinden is. Gebruik ook geen parfumolie, aangezien die synthetisch gemaakt zijn en dus geen gezondheidsvoordelen inhouden. Gebruik de olie maar 1 of 2 uur per dag en laat de verstuiver geen hele dag aanstaan. Ga voorzichtig om met etherische olie en zoek elke olie op om na te gaan of deze geschikt is voor verstuiving.

review phytosun diffuser aroma

Ik kon de prachtige Pietra verstuiver van Phytosun uitproberen en ben er erg tevreden mee! Deze versuiver staat op 3 houten pootjes en komt in een leuke marmerlook. De LED-strip bevat gekleurd licht dat je kan aanzetten op 1 gekozen kleur of steeds wisselende kleuren. Ik zet het meestal gewoon uit. Handig aan deze verstuiver is dat hij een ingebouwde timer heeft. Zo kan je hem aanzetten gedurende 1 uur waarna hij vanzelf uitschakelt.

review phytosun diffuser aroma

Ik ben erg blij met deze verstuiver van Phytosun en gebruik hem vaak (zeker nu ik verkouden ben). Het enige nadeel, is dat hij wel wat geluid maakt (kletterend water + ruis). Wanneer je muziek speelt, valt het niet op, maar als het echt stil in huis is, hoor je hem wel. Het is maar dat je’t weet!

De Pietra verstuiver van Phytosun is verkrijgbaar via Pazzox.be voor €47,99.

Gerelateerde Artikelen

review dopper steel

REVIEW DOPPER STEEL

20 reacties op “DE ZIN EN ONZIN VAN AROMA DIFFUSERS”

 1. Kan iemand mij vertellen of de aroma ook in kleding trekt als je het ik een was ruimte of slaapkamer met kledingkast verstuifd? Ik wil graag een diffuser op mijn kamer zetten om er rustgevende en ontspannende olieën in te verstuiven, maar mijn ouders denken dat de geuren in de kledij gaan trekken.

 2. Wat een fijn en informatief artikel, superleuk om te lezen! Omdat ik de laatste tijd vaak Aroma Diffusers voorbij zie komen, werd ik al nieuwsgierig. Goed om te weten dat het de luchtvochtigheid verhoogt, dat is namelijk sowieso erg fijn voor mijn 100+ kamerplanten 😅
  Eucalyptus lijkt me heerlijk als je verkouden bent. Gaat me ongetwijfeld doen herinneren aan Vick’s Vaporub, wat m’n moeder op m’n borst smeerde als ik verkouden was!
  Ik vind deze diffuser in het artikel erg mooi en stijlvol trouwens, die past wel echt in ieder interieur denk ik. De prijs valt ook best mee (vooral in vergelijking met die van Rituals!) dus misschien toch eens leuk om aan te schaffen :)

 3. Ik zoek al lang een heel mooie verstuiver, maar niet voor aroma te verstuiven (alhoewel ik denk dat een lekker geurtje wel tof is om het thuis een beetje te verfrissen), maar eerder om het wat vochtiger te maken in huis omdat het hier soms héél droog kan zijn. Ik vind deze wel mooi en niet zò erg duur precies :D

 4. Ik had graag eens geweten hoe hoog en breed deze verstuiver is. Op de site staan er ook geen afmetingen. Het lijkt me wel heel groot.

 5. Het water wordt omgezet in damp maar de olie wordt niet verwarmd???
  Volgens mij een compleet onnodige stof vergarende sta-in-de-weg.
  Verder een heel leuke blog !
  Vriendelijke groet.

  1. Hier krijgen de kids met luchtwegproblemen regelmatig een aerosol kuurtje. Dan gaan de medicijnen in een vernevelaar die ook niet wordt verwarmd. Zelfde principe denk ik.
   Ik gebruik nu geurstokjes (cotton bloed op, ruikt zo lekker naar wasgoed :-) ). Misschien ook eens een diffuser overwegen…..

Geef een reactie

CommentLuv badge