web analytics

WHY TO BE ACTIVE AT LEAST A HALF AN HOUR A DAY?

Pff elke dag een half uur sporten, moet dat nu echt? En waarom dan wel? Dat zijn dingen die ik mij vaak afvraag wanneer ik in de zetel lig met een zak chips. 


Beweging heeft een positief effect op allerlei ouderdomskwaaltjes zoals hart- en vaatziekten en spierafname. Hoe fitter je bent, hoe gezonder je je voelt.
Daar heb je nu nog niet direct resultaat van, dus waarom zou je jezelf dan afpeigeren? 



Vooraleerst krijg je er ECHT een goed gevoel van. Alsof je iets bereikt hebt die dag, jezelf toch weer een beetje overtroffen. Je krijgt er niet alleen energie van, maar ook een egoboost.
Daarnaast zie je er ook beter uit, strakker, gespierder en zelfs gebruinder (al dat buitenzijn!). En denk eens aan hoe goed je zal slapen na een inspanning. 


Verschillende bronnen vermelden dat je best 5 keer in de week minimaal een half uur beweegt. Dat kan van alles zijn: met de fiets naar de winkel of het werk, te voet naar de bakker, een rondje hardlopen, … . Je hoeft niet meteen een abonnement bij de sportschool te nemen, meer beweging kan gewoon gratis zijn.


Wat is het verschil tussen bewegen en sporten? De begrippen bewegen en sporten liggen dicht bij elkaar. Bewegen is elke vorm van lichamelijke arbeid of activiteit, met lage of hoge intensiteit. Bijvoorbeeld wandelen naar de winkel of je huis stofzuigen. Sporten kan als doel hebben om steeds beter, sneller of krachtiger te worden. Sporten is dus intensiever.

(Bron en bron)

Gerelateerde Artikelen

nanoparticles_2

WHAT ARE NANO PARTICLES?

diy mid century concrete plant stand wood planter papier mache

DIY TIPS & TRICKS

3 reacties op “WHY TO BE ACTIVE AT LEAST A HALF AN HOUR A DAY?”

  1. Ja sporten is ook eigenlijk echt wel fijn! Maar als je dan móet gaan en je kunt ook thuis voor de tv hangen, is de keuze toch soms te snel gemaakt.. Terwijl het achteraf altijd fijn was om te sporten haha!

Geef een reactie

CommentLuv badge