web analytics

WHAT I USE IN THE SHOWER

Regelmatig krijg ik vragen in de comments over mijn haar en met wat ik het was. In deze post toon ik jullie welke producten ik elke keer weer meeneem in de douche. Anders dan bij mijn ‘5 favoriete producten‘-post, heb ik deze keer echt alle producten op de foto gezet die ik gebruik. Dus ook de zelfgemaakte.

Als shampoo gebruik ik tegenwoordig mijn zelfgemaakte shampoobar in de geur ‘nag champa’, een wierookgeur. Deze shampoobar krijgt mijn haar goed schoon. In de foto is het de paarse bar rechts onderaan.

Als ‘conditioner’ gebruik ik een azijnspoeling. Dat is 1/8 azijn en 7/8 water. Dat water neem ik gewoon van de douche. Op voorhand vul ik dus een oude shampoofles met 1/8 azijn. Met die fles kan ik zo’n 4 of 5 keer mijn haar spoelen. In de fles zie je enkele kaneelstokjes. Die zitten er in voor de geur. Helaas neemt de kaneel de geur van azijn niet weg.


Als gezichtsreiniger gebruik ik een zelfgemaakte anti-acne zeep (de witte bar in het midden). Deze zeep zit vol kaolin klei, patchoeli olie, goudsbloem en tea tree. Om mijn gezicht te scrubben gebruik ik de kleipeeling van Cattier-Paris (hierover komt binnenkort een review).

De douchegel die ik vaak gebruik is de ontspannende douchegel van Cattier-Paris. Deze ruikt echt heerlijk naar echte lavendel! Maar soms gebruik ik liever een echte zeep. Dan grijp ik naar de zelfgemaakte ‘Raspberry vanilla’ scrubzeep. Door de toevoeging van maanzaad, scrubt deze zeep lekker zacht en reinigt hij tegelijk. De geur is lekker zomers en zacht.

Eerlijk is eerlijk; ik ben best trots op de producten die ik in de douche gebruik! Wanneer je deze producten zou vergelijken met de commerciële producten die ik vroeger gebruikte … Nee, dit is echt een heel stuk beter! 

Welke producten gebruik jij in de douche?

Gerelateerde Artikelen

review seepje wasnoten zomer lavendel soap nuts

REVIEW SEEPJE WASNOTEN

diy hand warmers

5 DIY’S VOOR DE HERFST

17 reacties op “WHAT I USE IN THE SHOWER”

  1. hoi, ik wil even zeggen dat ik je blog echt super vind! Ik krijg helemaal zin om alle diy recepten te gaan maken, haha (:
    Vooral de anti-acne zeep lijkt me fijn, dus kan ik je een mailtje sturen voor het recept?

  2. Dankjewel Suzan! Ik verkoop de spulletjes inderdaad (kijk maar eens op mijn facebookpagina als je dat leuk vindt (die vind je door bovenaan op 'Follow me' te klikken)). Misschien kunnen we wel iets regelen :) enkele uren shea boter op je haar laten inwerken, zorgt trouwens voor heel zacht en gezond haar! Wel lastig om uit te wassen :)

  3. Superleuke post! Ik ben dankzij jou ook de azijnspoeling gaan gebruiken. Ik kom nu van vakantie en m'n haar is echt touw dus ik ga het weer oppakken. De anti-acne zeep lijkt me echt superfijn, ik zou het best van je willen overkopen (gezien ik een kneus ben met dingen maken). Of doe je dat niet?

  4. Dankjewel om het te laten weten, ik heb het onmiddelijk aangepast :)
    En ja hoor, een shampoo bar tutorial komt er aan! Die anti-acné zeep heb ik al eens kort besproken in dit artikeltje: http://natuurleuk.blogspot.be/2012/04/diy-zeep-voor-ongeduldigen.html maar daar staat niet het hele recept in. Als je het graag wil weten, mag je me altijd een mailtje sturen! Dan mail ik het recept terug :)

  5. Komen er nog tutorials van die bars? Ik ben wel erg benieuwd naar die je voor je gezicht gebruikt. En er staat volgens mij een foutje in de zin: “Op voorhand vul ik dus een oude shampoofles met 1/8 water.” Ik denk dat je hier azijn bedoelt. 

Geef een reactie

CommentLuv badge