web analytics

WAT KAN JE DOEN MET ECOCHEQUES?

Veel van ons Belgjes hebben vast enkele ecocheques in huis. Op het eerste zicht een leuk voordeel, maar vaak blijven ze ergens liggen en worden ze vergeten. Je kan nochtans een hoop toffe dingen kopen met ecocheques!

Batterijen en spaarlampen

Dat wist je vast al, want oplaadbare batterijen en spaarlampen blijken het vaakst gekocht met ecocheques. Je vindt deze in verschillende winkels, maar ook bij Ikea en andere woonwarenhuizen.

Huishoudtoestellen

Wasmachines, droogkasten, koelkasten, diepvriezers en afwasmachines met een A++ label, tv’s, ovens, warmwatertoestellen met A+ label en stofzuigers en elektrische lampen of LED-lampen met B label kan je allemaal betalen met ecocheques.

Aan het verbouwen?

Spaardouchekoppen, zonnepanelen, zonneboilers, waterdoorlatende grastegels, isolatie, een regenwatertank, muurverf met ecolabel, …. Ook veel energiebesparende elementen in je huis kan je bekostigen met ecocheques.

Mobiliteit

Een fiets, een roetfilter voor op je auto, fietsaccesoires, tickets voor het openbaar vervoer en zo voort kan je allemaal kopen met je ecocheques.

Kledij

Verantwoord geproduceerde kledij kan je ook vaak aankopen met ecocheques (bijvoorbeeld bij Today Is A Good Day!), maar ook tweedehandskledij en wasbare luiers vallen onder de ecocheques.

Planten

In veel winkels kan je planten betalen met ecocheques, zowel binnen als buiten, zaden en grond. Niet enkel in grote tuincentra, maar ook onder andere bij Ikea! Ook compost of een composteerbak horen daar bij.

Boeken

Tweedehandsboeken of boeken over groen leven zijn te betalen met ecocheques.

Voeding

Alle voeding met bio-label kan je betalen met ecocheques. Dat kan gewoon in de supermarkt! Ook bepaalde huishoudproducten en schoonmaakproducten (zoals Ecover).

Meubilair

Alle tweedehands meubilair of houten meubilair (FSC of PEFC), laminaat of buitenmeubilair met hetzelfde label. Dat vind je praktisch in elke meubelzaak!

Goed nieuws toch? Heb jij ook nog enkele ecocheques die liggen te verstoffen?

Gerelateerde Artikelen

Soap nuts wasnoten

ALL ABOUT SOAP NUTS

Media Kit template

DIY: BLOG MEDIA KIT

6 reacties op “WAT KAN JE DOEN MET ECOCHEQUES?”

  1. Wij gaan op reis met onze cheques. Via Transeurope kan je zowel je tickets voor de trein als je hotel met cheques betalen. Dus elk jaar gaan we zo een weekendje weg. Vorig jaar Londen, dit jaar Amsterdam. Anders verstoffen ze inderdaad maar…
    Elien onlangs geplaatst..Reading List #5My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge