web analytics

WASBARE WATTENSCHIJFJES

Herbruikbare wattenschijfjes, een eenvoudige manier om je badkamer te verduurzamen. Gedaan met wegwerp! Katoen vraagt namelijk erg veel water en is erg arbeidsintensief. Dus hoe minder we er van gebruiken, hoe beter. Ik probeerde al een aantal herbruikbare exemplaren uit, maar was niet altijd even enthousiast over deze groene alternatieven. In dit artikel geef ik jullie mijn tips.

reusable cotton pads herbruikbare wattenschijfjes

Lamazuna:

De roze vierkante lapjes op de foto zijn de wasbare wattenschijfjes van Lamazuna. De stof was toen ik ze kreeg erg zacht, maar werd na het wassen wat stroef en voelt wat aan als een zeemvel. Schoonmaken doen ze prima, maar ze voelen wel stroef aan op de huid. Zo’n lapje is ook vrij dun, wat ik niet zo handig vind. Niet mijn favoriet helaas!

Human+kind:

Human+kind heeft een aantal wasbare doekjes in het gamma die je kan gebruiken om je make-up af te halen of om toner aan te brengen. De doekjes zijn superzacht en werken heel handig om je make-up te verwijderen. Het is fijn dat ze zo groot zijn, maar eigenlijk heb ik toch een voorkeur voor kleine laptjes stof om mijn gezicht mee te reinigen …

reusable cotton pads herbruikbare wattenschijfjes

Glov’:

Dit gekke blauwe washandje van Glov’ is gemaakt uit dezelfde stof als het doekje van Human+kind: een superzachte soort microvezel. Handig dat dit lapje perfect rond je hand past, wat het verwijderen van make-up supereenvoudig maakt. Voor reiniging ben ik fan, voor toner toch nog steeds op zoek naar een klein lapje!

Borstcompressen:

En zo kom ik bij mijn favoriet uit deze lijst: bamboe wasbare borstcompressen van Hema! Deze witte borstcompressen zijn zacht, handig voor toner en gemakkelijk wasbaar. Het fijne vind ik dat de doekjes lekker zacht blijven na veelvuldig wassen en dan ze de ideale grote hebben. Wasbare wattenschijfjes vind je waarschijnlijk ook wel bij andere webshops, maar deze borstcompressen doen even goed dienst.

reusable cotton pads herbruikbare wattenschijfjes

Je hebt dus niet altijd iets nieuws nodig om duurzamer te kunnen leven (ik denk maar aan die herbruikbare rietjes, eerlijk, wie gebruikt er nu nog rietjes tout court?). Gebruik jij nog wegwerp wattenschijfjes? Tijd om over te schakelen op een duurzamer alternatief!

Gerelateerde Artikelen

olive-oil

OLIVE OIL, A MIRACLE WORKER?

All about oxybenzone

ALL ABOUT OXYBENZONE

review ecover ocean plastic afwasmiddel

REVIEW ECOVER OCEAN PLASTIC

13 reacties op “WASBARE WATTENSCHIJFJES”

 1. Hey Zoë,

  Ik ben online op zoek gegaan naar de compressen van Hema. Deze zijn echter op de site niet meer te vinden. Is het lang geleden dat je ze gekocht hebt? Of zouden ze misschien enkel offline beschikbaar zijn?
  Bedankt!

 2. Ik heb er van de bioplanet. Ik weet de naam niet direct meer maar ze lijken qua stof wat op microvezeldoekjes. Ze zijn heel handig van formaat en mijn gevoelige huid kan er tegen. Ik was ze op 60 graden en dan zien ze er weer fris uit. Ik vind het super dat je met zo’n kleine dingen toch weer een stapje richting een duurzamer leven kan zetten.

 3. Ik heb ooit mijn eigen wattenschijfjes gemaakt uit een heel zacht stofje. Ze doen het nog prima. Ik gebruik ze ook niet dagelijks, aangezien ik amper make up enzo gebruik, dus voor mij werken ze goed. Heb er niet zo’n hoge eisen voor 😂 Borstcompressen zijn inderdaad meeega zachte stof, daarop heb ik toen mijn keuze van stof gebaseerd 😛

 4. Goh, ik ben altijd bang dat zulke wasbare wattenschijfjes veel te veel product opnemen. Ik heb weleens gelezen dat je ze eerst een beetje nat kan maken met water, maar op die manier lijkt het product me minder effectief. Nu gebruik ik wel amper wattenschijfjes meer en doe ik echt maanden met één rol. Ik verwijder mijn make-up met Ultrabland van Lush en een washandje. :-)
  Jessica J. onlangs geplaatst..Review • Lush Holey Night Bath BombMy Profile

 5. Hoera voor de alternatieven!
  Ik gebruik met HEEL veel plezier de wasbare kleine schijfjes die ze bij Ohne verkopen (handgemaakt door ‘mama’s & kindjes’?). Die hebben zo een gewone stoffen kant en een fleece-achtige zachte kant ? (jeetje ik ben heel slecht met soorten stof) en vind ik dus super voor zowel reiniging als toner!
  Vond dat wel fijn om meteen ook lokale handel te steunen, en ondertussen hebben al veel mensen uit de familie ze van mij gekregen :)

Geef een reactie

CommentLuv badge