web analytics

ALL ABOUT VITAMIN C

Vitamine C is dé bekendste vitamine. Iedereen weet dat het goed is voor je weerstand en dat zo’n tabletjes je gemakkelijker over een verkoudheid helpen. Maar hoe kan vitamine C je huid verbeteren?

all about vitamin C

Vitamine C wordt vaak ascorbinezuur genoemd en je vindt dit vitamien voornamelijk terug in citrusvruchten en ander fruit. Vitamine C is bewezen effectief tegen verschillende kwaaltjes en helpt onze weerstand sterk te houden. De mens kan zelf geen vitamine C aanmaken en moet het dus vanuit voeding halen.

Ook voor de huid heeft vitamine C een aantal voordelen. In huidverzorging wordt het regelmatig toegepast als antioxidant en het helpt dus onze cellen te beschermen tegen vrije radicalen (en dus vroegtijdige huidveroudering). Ook is vitamine C onmisbaar voor de vorming van collageen, wat onze huid elastisch houdt én verminderd het hyperpigmentatie

(bron foto)

Vitamine C is echter geen stabiel ingrediënt. Wanneer het in contact komt met lucht en/of licht begint het bijna onmiddellijk te oxideren en verliest het zijn effectiviteit. Verzorgingsproducten met ascorbinezuur als ingrediënt dienen dus altijd licht en luchtdicht verpakt te worden (met een pompje bijvoorbeeld). Er zijn gemodificeerde vormen van vitamine C die iets stabieler zijn, maar toch kies je best voor een goede verpakking.

Op de ingrediëntenlijst kan je vitamine C herkennen als ascorbic acid, L-ascorbic acid, ascorbyl palmitate, sodium ascorbyl phosphate,retinyl ascorbate, tetrahexyldecyl ascorbate en magnesium ascorbyl phosphate. De concentratie moet vrij hoog zijn om effectief te werken: minimum 3 procent wordt aangeraden, maar producten kunnen al positief voor jouw huid werken tussen de 0,3 en 10%. 

Benieuwd naar het effect op je huid? Deze producten bevatten vitamine C:

  • Mario Badescu – Vitamin C Serum
  • The Body Shop – Vitamin C gamma (onder andere serum, dagcrème, cleanser, …)
  • Philosophy – Turbo Booster C Powder

Gerelateerde Artikelen

coconut oil hair mask

JE HEBT KOKOSOLIE EN KOKOSOLIE

8 reacties op “ALL ABOUT VITAMIN C”

Geef een reactie

CommentLuv badge