web analytics

VERBOUWUPDATE #9 EEN SLAAP- EN BADKAMER

Onze verhuisdag komt met rasse schreden dichterbij… en jammer genoeg zal ons huis niet klaar zijn! Terwijl aannemers nonchalant een week extra vragen om bepaalde aansluitingen in orde te brengen (verwarming, aiaiai) kijken wij toe hoe de weekends voorbij gaan zonder dat er een kamer afgewerkt raakt. 31 december is de laatste dag die we hebben om te verhuizen, dus het is nog eens tijd voor een update!

verbouwen duurzaam isoleren

Enkele maanden geleden leek het nog zo dat het wel zou lukken om overal op zijn minst een plafond en een vloer te hebben, dus zegden we onze huur op, maar dat idee hebben we alweer laten varen. Momenteel focussen we ons op de bovenverdieping en voornamelijk de slaapkamer en badkamer. Voor onze slaapkamer heb ik nog geen inspiratie gedeeld, dus bij deze:

We hebben een vrij grote, lichte kamer waar het avondzonnetje heerlijk binnen schijnt. Vorig weekend begonnen we aan het plafond van de slaapkamer en die zou komend weekend zeker klaar moeten zijn (net als het plafond van de badkamer). We houden de muren voorlopig licht, maar willen op termijn gaan spelen met verf en houten latjes, zoals op onderstaand moodboard.

verbouwen slaapkamer

Omdat dat toekomstmuziek is, brengen we eerst een rustige, natuurlijke sfeer met mijn DIY rotan kast en enkele plantjes. Meer decoratie voorzien we voorlopig niet, dus moet het bed natuurlijk wel leuk aangekleed worden. Ik was al even op zoek naar een dekbedovertrek en hoeslaken van een duurzaam merk. We hebben nu 3 sets en dat blijkt toch net eentje te weinig (zeker wanneer er een dekbedovertrek op het logeerbed ligt, niet dat er nu iemand komt logeren, maar omdat Iza nog zo vaak wakker wordt ’s nachts en mijn vriend moet werken, slapen we soms apart). Ik kijk nu dus naar GOTS-gecertificeerde merken als Kayori, Damai, Covers & Co en Yumeko. Speel uw tips gerust door!

slaapkamer beddengoed

De week nadien zorgen we ervoor dat we een functionele badkamer hebben, zodat we kunnen douchen, naar de wc kunnen en onze tandjes kunnen poetsen. De rest volgt dan wel wanneer we er wonen! We hebben zelfs nog geen tegels gekozen, dus er is nog wel een weg te gaan. Een bad en lavabo vonden we tweedehands en kranen zijn inmiddels ook aangekocht via X2O. In dit artikel zie je het moodboard dat ik (een jaar geleden!) maakte voor de badkamer en de douchekamer.

verbouwen

De platenlift en rollen isolatie staan alleszins klaar, wij vliegen er dit weekend in! In de volgende update zijn we dus verhuisd, of dat is de bedoeling.

Voel je de stress tot daar?

Gerelateerde Artikelen

2 reacties op “VERBOUWUPDATE #9 EEN SLAAP- EN BADKAMER”

Geef een reactie

CommentLuv badge