web analytics

VERBOUWUPDATE #8 : VERBOUWEN MET EEN BABY

Inmiddels zijn we al meer dan een jaar aan het verbouwen. Met een baby’tje erbij sinds augustus, gaat alles weer wat anders dan daarvoor. De deadline nadert, want de huur is opgezegd en op 31 december ten laatste moeten we verhuisd zijn! Er is nog heel wat te doen, vandaag dus nog eens een verbouwupdate.

Verbouwen met een baby

Op 13 augustus had ik mijn 36 weken controle bij de gynaecoloog en op 14 augustus werd Iza geboren! Een heel stuk te vroeg (misschien schrijf ik mijn bevallingsverhaal nog wel eens uit), maar gelukkig konden we al weer snel naar huis. Mijn vriend heeft de verbouwing dan enkele weken alleen moeten coördineren, want de ramen werden geplaatst en ik bleef met die mini baby graag thuis. Dat plaatsen van de ramen ging gelukkig snel en het huis zag er meteen een stuk moderner uit!

Verbouwen met een baby

Na het plaatsen van de ramen kon de stukadoor aan de slag. Bijna 2 weken heeft hij lange dagen gewerkt in ons huis en we zijn zooo tevreden over zijn werk! Meteen is het weer in huis in plaats van een bouwval! Zodra de muren ietsje droger waren, begonnen wij met het installeren van de stopcontacten. Boven moesten we nog wat muurtjes opbouwen met OSB, gyproc en isolatie. Dat ging vlot vooruit!

Verbouwen met een baby

Omdat we niet alles zelf kunnen, kwam begin november een aannemer onze riolering in orde brengen. De aannemer die de betonplaat vorig jaar had gegoten, heeft onze rioleringsbuizen binnenshuis te laag gestoken, waardoor we een dure pompput moeten installeren. Die zit nu in de grond, dus we kunnen de WC ophangen (eindelijk! Hier heb ik tijdens de zwangerschap heel erg naar uitgekeken, haha).

Verbouwen met een baby

Nu zijn we druk bezig met het leggen van de vloerverwarming op de verdieping (het renosysteem van Thermoduct) en het afwerken van de elektriciteit zodat die gekeurd kan worden. Als dat in orde is, kunnen we de nieuwe installatie gaan gebruiken. Dan kan de warmtepomp worden aangeschakeld zodat we verwarming hebben en we dus ook de tegels in de keuken kunnen leggen.

Verbouwen met een baby

Na de tegels kunnen we eindelijk de keuken installeren. Dan moet er nog een vloer gelegd worden in de rest van het huis, plafonds steken, verlichting in orde brengen, badkamer installeren en deuren ophangen, …. Nog een hoop werk!

Verbouwen met een baby

Nog een paar weken en dan verhuizen we echt, op voorwaarde dat er verwarming, warm water en elektriciteit is natuurlijk! Als dat niet lukt, vrees ik dat we even bij mijn ouders zullen moeten logeren. Duimen jullie mee dat het lukt?

Dus ja, verbouwen met een baby, dat is vooral veel wiegen, de draagdoek als perfect hulpmiddel om toch iets gedaan te krijgen en proberen om haar uit al het lawaai en stof te houden. We doen ons best!

Gerelateerde Artikelen

een huis gekocht!

EEN HUIS GEKOCHT!

4 reacties op “VERBOUWUPDATE #8 : VERBOUWEN MET EEN BABY”

  1. Jullie zijn echt goed bezig met blijvend enthousiasme ! Chapeau hoor. Je zal nog veel anekdotes aan Iza kunnen vertellen.
    We duimen voor de komende verhuis ! Zal heel mooi en gezellig worden.

  2. Wat een fantastische foto : jij aan het werken en Iza in de draagdoek :-), ze zal het verbouwen letterlijk met de paplepel binnen gekregen hebben ;-). Ik duim zeker en vast mee dat alles op tijd af geraakt & ik wens jullie drie een prachtig warm en vreugdevol nestje; dat jullie nieuwe thuis mag zijn als een super-cosy dekentje :-)!

Geef een reactie

CommentLuv badge