web analytics

VERBOUWUPDATE #13 RAAMDECORATIE

Met deze titel weet je dat we ons eindelijk ergens in de afwerkingsfase van de verbouwing bevinden (op het gelijkvloers dan toch). Eindelijk! Tijd voor deurlijsten, plintjes en … raamdecoratie. We zitten er al een paar maanden over na te denken, maar komen er maar niet uit welke raamdecoratie we beneden willen. Boven kozen we al wel. In dit artikel toon ik hoe onze ramen er uitzien en zet ik op een rijtje welke opties we al bekeken. Help je mee kiezen?

veneta raamdecoratie verbouwing renovatie

Voor de bovenverdieping hadden we weinig eisen: de raamdecoratie moest goed verduisteren, geschikt zijn voor draai-kiep ramen en goed passen bij onze zwarte aluminium ramen. We besloten in het voorjaar van 2021 enkele stalen te bestellen van plisségordijnen bij Veneta. De stalen waren er erg snel en ook onze keuze was snel gemaakt, maar we besloten om toch een adviesgesprek aan te vragen. Een tijdje later mochten we de verkoper bij ons thuis ontvangen en die had ook grote stalen bij. Aangezien we toen beneden nog nergens vloeren of plafonds hadden, gaf hij ons als advies om toch nog even te wachten met het gelijkvloers. Dat was een goed advies, want ook nu nog zijn we er niet uit!

veneta raamdecoratie

Zoals ik al zei ging het voor de bovenverdieping wel vlot. We kozen zwarte plisségordijnen van Veneta. Die hebben de optie om zowel bottom-up als top-down te kunnen gaan. Dat wil zeggen dat je ook de bovenkant naar beneden kan doen, zodat je de onderste helft van je raam bedekt. Heel handig in plaatsen zoals de badkamer!

Moduleo vloer badkamer duurzaam verbouwen moods collectie

In de badkamer kozen we voor een semi-transparant plisségordijn, waardoor je net wat meer licht binnen krijgt, ook wanneer het gordijn gesloten is. Voor de slaapkamers kozen we de verduisterende versie. We zijn echt heel erg tevreden met onze keuze en de kwaliteit! We hadden niet verwacht dat ook voor zo’n groot raam (2m75 breed) een gordijn in 1 stuk een optie zou zijn, maar ze gaan tot wel 3 meter breed!

veneta raamdecoratie

Maar dan beneden: We hebben een erg lichtrijke woonkamer met grote ramen, wat erg fijn is, maar wat het budget voor raamdecoratie meteen de hoogte in jaagt. De vereisten zijn: moet privacy geven (veel ramen aan de straatkant waar geen struiken kunnen staan helaas), moet veel licht binnen laten, mag de ruimte niet overheersen. Optioneel zou het ook fijn zijn moesten de ramen aan de zonzijde verduisterd kunnen worden, dat zal wat schelen in temperatuur in de zomer.

veneta raamdecoratie

In de eetkamer aan het schuifraam wilde ik graag lange gordijnen tot op de grond in linnen, maar nu ben ik niet meer zo zeker. Aan de andere ramen wil ik dit namelijk niet, zal het dan niet raar zijn om dit maar aan 1 raam te hebben? Voorlopig behelpen we ons met een plantengordijn.

We keken voor jaloezieën, maar gezien de zwarte ramen zijn vooral donkere of houten jaloezieën mooi. Ik ben geen goede huisvrouw, en op Instagram kreeg ik erg vaak het bericht dat je daar heel goed stof op ziet liggen…. Niet ideaal dus. Zware overgordijnen zie ik ook niet zitten, gezien je die steeds dicht moet hebben als je privacy wil. Schutters passen dan weer niet zo bij de stijl van ons huis en vouwgordijnen vind ik gewoon niet zo mooi, maar zouden hier misschien wel goed passen?

veneta raamdecoratie

Toch ook weer plisségordijnen dan? Handig dat je ze bovenaan kan openmaken om zo ook licht door te laten, dus ideaal voor privacy, maar is het niet wat te strak? Beneden mag het wel gezellig zijn natuurlijk. Of een bamboe rolgordijn? Nu hebben we, tijdelijk, een raamfolie tot we een beslissing kunnen maken.

Wat denken jullie?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Veneta

Gerelateerde Artikelen

renovatie verbouwen duurzaam

VERBOUWEN #2 AFBREKEN

Geef een reactie

CommentLuv badge