web analytics

VERBOUWUPDATE #10 EEN BABYKAMER

Gedurende de hele zwangerschap keek ik hiernaar uit: het maken en inrichten van de babykamer! Ondertussen is Iza 9 maanden oud en haar kamertje is eindelijk klaar. Vandaag een kijkje in Iza’s kamer, hopelijk slaapt ze hier goed en is ze er net zo blij mee als wij zijn!

Verbouwupdate kinderkamer

Het begon zo:

Verbouwupdate kinderkamer

Verbouwupdate kinderkamer

We hebben echt alles aangepakt. Alles werd gestript, de ongebruikte schouw ging weg, de muren werden opgebouwd uit een houten kader met OSB en daarop Gyproc, het plafond kreeg een metalstudkader en nieuwe gipsplaten, de vloer werd van nul opgebouwd en heeft nu ook vloerverwarming en ook nieuwe ramen waren nodig. Na heel wat schroeven, plamuren, schuren en verven hadden we een mooi blanco canvas om mee te werken.

Verbouwupdate kinderkamer

Zelf ben ik nogal van het wit. Alle ruimtes in huis krijgen een witte basis. Op termijn willen we wel wat kleur toevoegen, maar voorlopig zijn er nog weinig plannen. Toch wou ik in Iza’s kamer wel wat meer kleur. We kozen drie mooie tinten uit:

Verbouwupdate kinderkamer

En gingen aan de slag met een klein penseel! Geïnspireerd door Pinterest schilderden we met de hand wat bergen en een zon op de muur. Het leek eerst echt nergens op, maar door de bergen gaandeweg wat aan te passen en bij te kleuren, kwam het toch nog goed (vinden wij). We zijn er erg trots op!

Verbouwupdate kinderkamer

Boven de verschoningstafel (een oude kast met marmeren blad) moest ook wat kleur komen. Desenio kwam net op tijd met een samenwerkingsvoorstel waardoor ik deze leuke kaders (zo’n fan van de houten lijsten) en posters kon uitkiezen! We maakten het nog wat persoonlijker met een zelfgemaakte bamboe spiegel, een olifantenkop die ik uit karton knutselde enkele jaren geleden en een letterbord (waarvan we de tekst nog moeten aanpassen, maar ik vind de lettertjes niet terug in al onze verhuisdozen, haha).

Verbouwupdate kinderkamer

Verbouwupdate kinderkamer

Uiteraard betekent een samenwerking met Desenio ook een leuke kortingscode voor jullie! Met de code ZOLEA krijg je 25% korting op de posters van Desenio. De code is niet geldig op kaders en Handpicked & Gepersonaliseerde items. Je kan de code gebruiken tot en met 27 mei, dus dat is erg kort! Niet wachten zou ik zeggen ;) Via mijn link: https://desen.io/zolea kan je de posters zien die ik uitkoos.

Verbouwupdate kinderkamer

Aan de andere kant van de kamer staan twee “strandkabientjes”. Dat zijn twee kleerkasten die mijn oom zelf maakte toen ik geboren werd. Ze krijgen 30 jaar na datum een nieuwe eigenaar! Ik wil ze nog schuren en een ander kleurtje geven, maar dat zal een werkje voor deze zomer zijn. Het ikea geel-blauw past niet echt in deze kamer.

Verbouwupdate kinderkamer

kinderkamer desenio

Ooit komt in deze hoek onder het raam een ingemaakte bureau, maar nu is het een leeshoekje. De boekjes staan netjes uitgestald op de fotoplanken. Ziet er zo gezellig uit vind ik! Ik wil ook nog graag een leuke zetel onder het raam, maar voorlopig nog geen goede kandidaat gevonden.

Wat vinden jullie van onze eerste ‘room reveal’?

image

Gerelateerde Artikelen

een huis gekocht!

EEN HUIS GEKOCHT!

DIY garden make-over terrace

MINI GARDEN MAKE-OVER

verbouwen duurzaam isoleren

VERBOUWEN #4 DE PLANNEN

2 reacties op “VERBOUWUPDATE #10 EEN BABYKAMER”

Geef een reactie

CommentLuv badge