web analytics

VERBOUWEN #7: DE KEUKEN

Hoewel ik nu niet de allerbeste kok ben, vond ik de keuken toch een belangrijk stuk van het huis. Gezien we een open keuken kozen, wouden we ook iets dat mooi is om naar te kijken. Vandaag toon ik jullie ons moodboard en de keuken die we uiteindelijk bestelden!

zolea verbouwen kvik prato black

Dit was de keuken toen we het huis kochten. Deze foto stond op Immoweb en sprak ons helemaal niet aan, maar we zagen uiteraard wel de mogelijkheden van het huis! Stap 1 was dan ook om alles eruit te halen en de ruimte te strippen. We maakten van de twee kleine ramen één groot raam en maakten ook een nieuwe raamopening waar vroeger de dampkap hing. Daarnaast braken we de muur af zodat de keuken en eetkamer één groot geheel vormen.

zolea verbouwen kvik prato black

Op Pinterest deze we heel wat inspiratie op. Dit is het moodboard dat ik maakte voor de keuken:

verbouwen keuken moodboard

Tijd om onze keuken te plannen! We waren helemaal overtuigd van de zwarte Ikea keuken (Kungsbacka, gemaakt uit gerecycleerd materiaal), maar die bestaat niet in een greeploze variant. Na lang zoeken, konden we nergens greepjes vinden die we écht mooi vonden, dus besloten we ook enkele andere keukenzaken te bezoeken. Uiteindelijk werd het de Kvik Prato in het zwart. Deze renders kregen we mee, dus zo zal onze keuken er (ooit) uitzien!

zolea verbouwen kvik prato black

Voor de vloer gingen we kijken bij HB Classics in Tielt, want tijdens de BIS-beurs werden we verliefd op de terrazzo die we bij hen zagen. Die werd het uiteindelijk ook, want de prijs viel ons goed mee! De muren houden we (voorlopig) rustig wit. Onder het nieuwe raam rechts komt een zitbank met plantenbak in. Aan de linkerkant van het eiland komen enkele planken met wat voorraadpotten op.  Boven het eiland komt de dampkap met een ombouw met lampjes in. Als keukenkraan wil ik graag een Quooker, maar voorlopig valt dat niet binnen ons budget.

zolea verbouwen hb classics multicolor terrazzo

De keuken wordt pas geïnstalleerd als de ramen en pleisterwerken achter de rug zijn, dus dat duurt nog wel even. Meer dan tijd genoeg om te dromen van de inrichting! Voor de keuken wist ik altijd dat ik één van de vrolijk gekleurde vuilbakken van Brabantia wou, maar nu twijfel ik toch over een inbouwsysteem in één van de kastjes. Wat lijkt jullie het meest handige?

We doen al jaren met een oud servies uit T’s kottijdperk, dus een nieuw servies staat ook wel hoog op mijn wensenlijst. Alleen al door al die mooie borden scrollen maakt me blij. Thibo mocht ook zijn wensen doorgeven natuurlijk, en hij wil heel graag een mooie broodtrommel, haha! Dat is nu echt zo iets waar ik niet aan zou denken, maar die staat bij deze ook op de wishlist.

Zijn er zaken aan jouw keuken die je anders zou willen? Tips en tricks waar we nog niet aan dachten?

Gerelateerde Artikelen

7 reacties op “VERBOUWEN #7: DE KEUKEN”

 1. Ziet er mooi uit Zoë ! De keuken zal een gezellige plaats worden in huis.
  Die vette vingertjes daarentegen ?????

 2. Wij hebben een zwart werkblad, stond zo al in huis, en ik word gek van het vuil en stof dat je er de hele tijd op ziet liggen. Ik kan heel de dag met een vod in de weer zijn en dan lijkt het nog vuil. Bah. Maar we willen geen geld steken in een nieuwe keuken, dus hij blijft staan.

  Een vierkante afwasbak is trouwens echt een no go. Ook te veel werk om al die hoekjes altijd proper te krijgen :p Onze keuken is echt het voorbeeld van alles wat we niet willen in een nieuw huis, Hahaha.

 3. Dat gaat zo schoon zijn met die terrazzo vloer! En ge gaat geen spijt krijgen van een zwarte keuken… Ik heb heel wat “tegenstanders” gehad die nu toch overtuigd zijn dat dat toch wel heel vet is. Ik heb een combinatie van de Kungsbacka frontjes van Ikea met gouden details (grepen, kraan en spatwand). En ideaal he, in zo’n mooie keuken gaat ge uw keukenkunsten sowieso verder kunnen uitbreiden :-) Ohja, ik ben nog aan het sparen voor zwarte stopcontacten, gezien jullie keuken helemaal zwart wordt kunnen jullie dat misschien ook doen?
  Elisse onlangs geplaatst..Terugblik op 10 jaar bloggenMy Profile

  1. Ja zwart zorgt voor veel reacties! Toegegeven dat ik naast niet de beste kok, ook niet de beste kuisvrouw ben, maar ik stoor me ook niet zo snel aan wat stof of rommel, dus ik hoop dat dat goedkomt ;)
   Zwarte stopcontacten is een goede tip! Op de muren worden het normaal gewone witte (niet die crèmekleurige die standaard zijn), maar in het eiland wil ik wel graag zwarte. Als het er niet zo veel zijn kunnen we de prijs nog wat drukken he ;)

 4. Hallo,

  ik zie dat jullie een zwart werkblad op de planning staan hebben. NIET doen! De grootste ergernis in mijn keuken. Dat is zoals een tv. Je kuist het af draait je rug en ziet terug vuil. Groetjes.

  1. Oh jammer om te horen! We gaan het wel doen, maar het is een “tijdelijk” werkblad van laminaat. Zo kunnen we ooit investeren in een duurder werkblad, als we weer wat gespaard hebben en niet meer tevreden zijn ;) Dan kunnen we ook meteen uitproberen of het zwarte werkt voor ons!

Geef een reactie

CommentLuv badge