web analytics

VERBOUWEN #6: VERBOUWEN IN TIJDEN VAN CORONA

Net zoals de rest van het land, ligt deze blog een beetje op zijn gat. Ik merk dat ik al over erg veel geschreven heb en dat veel van mijn DIY’s gekopieerd worden, in samenwerking met een drukke verbouwing zorgt dat toch voor wat minder schrijfgoesting. Toch kan ik het niet laten om hier af en toe iets nieuws te posten. Vandaag een verbouwupdate in tijden van corona!

verbouwen in tijden van corona

Vanaf januari zijn er gelukkig veel zaken veranderd! Eind december kwam de verankerde betonplaat (die nodig was omdat het huis licht aan het verzakken was) en konden we de leidingen voor elektriciteit en water beginnen leggen op het gelijkvloers.

verbouwen in tijden van corona

Voor we konden isoleren en vloerverwarming leggen, moesten de poutrels voor de ramen er nog in. Dat werd nogal last minute afgesproken met de aannemer, waardoor we een hele week tot ’s avonds laat bezig waren om nieuwe raamopeningen te creëren. Hakken, boren, slijpen, best heavy in de koude wintermaanden zonder veel verlichting! Wel fijn om te zien hoe veel licht er nu binnen komt in de keuken! Zelfs met plastic voor de openingen is het al mooi.

verbouwen in tijden van corona

Maar alles komt goed en toen de vloerisolatie er was, waren we zo blij! We hebben het gehele gelijkvloers zo’n 45 cm uitgegraven met de hand en na de beton en isolatie konden we beginnen dromen over vloeren. Op de verdieping is nu nog het meeste werk: daar moeten de leidingen voor elektriciteit en sanitair nog altijd geïnstalleerd worden. Er is ook helemaal geen vloer meer, want die lag schots en scheef. We bewegen ons voorzichtig voort over de balken en losliggende OSB-platen.

verbouwen in tijden van corona

Door de coronacrisis hebben we uiteraard wat vertraging opgelopen. Vooral van onze ramen horen we niks en krijgen we weinig informatie. Erg jammer, want daardoor wordt ook het pleisterwerk uitgesteld en blijft het huis er erg ‘wervig’ uitzien. Gelukkig hielden de chape-mannen wel woord en hebben we nu weer een “echte” vloer! Waar die grote OSB constructie hangt, komt het schuifraam naar de tuin.

verbouwen in tijden van corona

Hier kijk ik heel erg naar uit: echte vloeren op de grond! We kozen voor hout (een restpartij opgekocht) voor de living, eetkamer en hal en terrazzo in de keuken en het washok. Chape moet helaas wel lang uitdrogen, zeker 2 maanden. Vloeren gaan we pas doen wanneer het pleisterwerk in orde is, en dat kan pas wanneer de ramen er zijn. Dat wil zeggen dat ook de keuken uitgesteld wordt. Jammer! Alles hangt een beetje samen bij het verbouwen, het is een domino-effect.

verbouwen in tijden van corona

Gelukkig is er nog werk genoeg! Momenteel zijn we boven de laatste oude gipsresten van de muren aan het kappen. Wanneer dat klaar is, slijpen we we leidingen en stopcontacten in in de muren en leggen we de voorzieningen. Daarna moeten we de balkenvloer uitpassen (heeft iemand daar toevallig tips voor?) en de vloer weer opbouwen met OSB en wat geluidsisolatie tussen. Vanaf dan ‘kan’ het snel gaan, maar het is nog een hoop werk!

verbouwen in tijden van corona

Omdat we natuurlijk enkel in de weekends kunnen werken in het huis, gaat het allemaal wat trager vooruit. Ik heb nu nog een week vakantie en dus maakte ik een afspraak om ons terras vrij te maken van de enorme steenpuinhoop die daar lag. We scheiden het afval zo goed mogelijk en gisteren verdwenen er 3 containers steenpuin. Ook die “kleine” dingen maken mij blij, want weg is weg en het is toch weer wat vooruitgang!

Duimen jullie mee voor een snelle update over onze ramen?

Blijf veilig, blijf thuis en geniet van het mooie weer!

Gerelateerde Artikelen

renovatie verbouwen duurzaam

VERBOUWEN #2 AFBREKEN

6 reacties op “VERBOUWEN #6: VERBOUWEN IN TIJDEN VAN CORONA”

  1. Veel succes en courage bij de verbouwing van jullie huis!
    Weet zeker dat het een prachtige nieuwe thuis zal worden!
    Begrijp dat uitstel en moeten wachten soms eens ferm frustrerend kan zijn :-),
    maar het komt zeker goed en dan zal de fierheid op en de geborgenheid van jullie nieuwe thuis nog dubbel zo veel deugd doen!

Geef een reactie

CommentLuv badge