web analytics

VERBOUWEN #5 BADKAMERKEUZESTRESS

Nu de afbraakwerken zo goed als klaar zijn (we hebben beton, woehooeee!), kunnen we beginnen denken aan opbouwen. Daar komen heel wat keuzes bij kijken, van isolatie tot vloeren en ramen tot de kleur van de kranen. Vooral in de badkamer vind ik dat erg moeilijk, want die keuzes moeten zeker jaren meegaan en dus tijdloos zijn. In dit artikel toon ik jullie mijn moodboard en de kant die we (waarschijnlijk) op gaan!

badkamer renovatie

Badkamer

badkamer moodboard verbouwen zolea duurzaam

In de badkamer komt een ligbad, WC, handdoekradiator en een dubbele wastafel. De badkamer willen we rustig en eenvoudig houden – tijdloos. We kiezen dan ook gewoon voor wit sanitair en waarschijnlijk ook een wit badkamermeubel. De kranen worden zwart, die kochten we al eerder via een online veiling. We twijfelen nog tussen beton cire of tegels voor tegen de muur. Ik vind beton cire echt prachtig, maar het is ook wat duurder. Het zal er dus wat van af hangen hoeveel geld we tegen de afwerking van de badkamer nog overhebben. De vloer is ook nog een vraagteken. Kurk is mooi en duurzaam, dus daar gaat onze voorkeur op dit moment naar uit.

Douchekamer

douchekamer moodboard zolea verbouwen duurzaam

Boven was er een klein kamertje waar enkel een kast in stond (in het moodboard zie je de plattegrond). Dit was de toegang tot de zolder, maar werd verder nergens voor gebruikt. We besloten er een douche en lavabo in te maken, want dat leek ons de grootste meerwaarde. Hier hebben we getwijfeld tussen een douchecabine of een inloopdouche, maar we zijn uiteindelijk gewoon voor een lage opbouw douchebak gegaan. Ik hou zelf meer van een deur in de douche, want dan heb je minder last van koude tocht. Die deur vinden is nog niet zo eenvoudig. We zoeken een deur met een dun, zwart frame en liefst met geribbeld glas in (zoals op de foto in het midden). Wie daar de ultieme tip voor heeft, laat maar weten!

Met een ingebouwde wastafel en een handdoekradiator zal deze kleine ruimte al voldoende gevuld zijn. Op het plannetje staat ook nog een wc, maar die zullen we waarschijnlijk naar de grote badkamer verhuizen om voldoende plaats te hebben.

Het is natuurlijk erg luxe om twee badkamers te hebben, maar dat drijft de prijs ook weer wat omhoog. Sanitair is echt niet goedkoop! Ik schrok hoeveel geld er gevraagd wordt voor een simpele badkraan. Gelukkig zijn er ook wel wat koopjes te doen, dus die houden we goed in de gaten. We kijken ook tweedehands voor wastafels en een bad.

Hebben jullie nog tips voor een functionele en mooie badkamer?

Gerelateerde Artikelen

afbeelding2y

EEN EIGEN DOMEIN!

spam je blog

SPAM JE BLOG

4 reacties op “VERBOUWEN #5 BADKAMERKEUZESTRESS”

  1. als je een douche deur met geribbeld glas wilt ga je hoogst waarschijnlijk voor maatwerk moeten gaan, in principe makkelijk te doen met een gelakt alu frame en tectus scharnieren, het glas is echter wel een moeilijk dingetje, van dat geribbeld glas is belachelijk duur, en voor een vochtige ruimte waarschijnlijk ook moeilijk naar onderhoud. Ik denk dat je beter een douchedeur met gezuurd glas neemt voor privacy, licht en onderhoud.

    qua wasbak moet je misschien eens kijken naar de p’tit van Rexa, relatief goedkoop en zeer compact in gebruik, zowel met als zonder kraangat te krijgen en te bevestigen aan de muur of op een tablet. Een kraan die je ergens op kan zetten gaat ook altijd goedkoper zijn dan eentje die je moet inbouwen, de inbouwstukken zijn altijd duur.

    Qua kraanwerk kan je eventueel ook naar Water Evolution kijken; spotgoedkoop en mooi van design.

  2. Mijn ervaring met rechthoekige wastafels is dat daar veel vuil in ligt en moeilijk te poetsen. Een ronde wasbak is echt handiger en sneller proper. Hoewel in de rechthoekige mooier vind…

Geef een reactie

CommentLuv badge