web analytics

VERBOUWEN #3 VERTRAGING NR1

Ik las laatst: ‘bij verbouwen weet je perfect waar je aan begint, je weet gewoon niet waar je zal eindigen’ en dat is helemaal waar! Hoe goed je je ook organiseert, toch komt er vaak iets boven dat je niet had zien aankomen. Zo ligt ook onze verbouwing even stil.

renovatie verbouwen duurzaam

Toen we het huis kochten, hadden we al een scheur opgemerkt in de buitengevel. De makelaar verzekerde ons ervan dat dit geen enkel probleem was en zeker niet duidde op een stabiliteitsissue. Helaas is niks minder waar. De achterkant van het huis staat op onstabiele grond, er stroomde ooit een gracht. Die kant van het huis is op 50 jaar tijd licht verzakt. Niks ernstigs, maar om ervoor te zorgen dat ons huis verder wel netjes blijft staan, gingen we op zoek naar een specialist.

Die stabiliteitsingenieur tekende een mooie plannetje voor ons: we moeten een dubbel gewapende betonplaat gieten die verankerd wordt in de bestaande muren. Er moeten om de zoveel cm’s gaten gemaakt worden, waardoor de beton tot onder de muur kan lopen. Deze plaat werkt dan als funderingsplaat. Een groot karwei, dus vroegen we onze aannemer of hij dit zag zitten en wanneer we konden beginnen.

Spoiler: hij zag het niet zitten. De werken zijn op zich niet gevaarlijk, maar in een huis met scheuren kan er altijd iets gebeuren. Nu zijn we dus naarstig op zoek naar een expert die de werken wél wil uitvoeren.

Helaas hebben we die nog niet gevonden, al zijn er wel enkele kandidaten. Momenteel liggen de werken dan ook stil. We durven niet verder graven, want huizen storten sneller in dan je denkt (en dat gebeurt best vaak, google maar!). We gebruiken onze tijd om tegels, parket, kranen en badkamermeubels te kiezen, maar het is wel erg balen. We hopen dat we snel een oplossing vinden en dat we verder kunnen werken!

Nog mensen die zelf renoveren en tegen problemen aan liepen?

3 reacties op “VERBOUWEN #3 VERTRAGING NR1”

  1. Wow lekker dan… Niet bepaald een fijne verrassing! En wie draait er nu voor de kosten op? Jullie of de makelaar die onwaarheden heeft verkocht? Want dat is nogal een groot verschil, een huis kopen waarvan je denkt dat er geen stabiliteitsissues zijn, en dat dat dan toch wel zo blijkt te zijn…

    1. Helaas zijn de kosten voor ons! Je koopt een huis met zichtbare en onzichtbare gebreken… Alles komt goed hoor, alleen duurt het een stuk langer en zal het ook wat meer gaan kosten!

Geef een reactie

CommentLuv badge