web analytics

VERBOUWEN #2 AFBREKEN

We zijn nu bijna één maand in het bezit van ons huis en zijn meteen druk in de weer gegaan met uitbreken. Oude huizen zijn vaak niet goed onderhouden en ook slecht geïsoleerd. We willen een huis dat duurzaam is: zowel op vlak van energieverbruik als op gebied van materialen en levensduur, dus was er heel wat werk! Bij deze een tussenstand.

renovatie verbouwen duurzaam

(Van de oude badkamer kijk je zo naar de kleinste slaapkamer. De houten wanden moeten er nog uit)

De verdieping

renovatie verbouwen duurzaam

(Het ‘muurtje’ tussen de grootste en tweede slaapkamer)

Op de verdiepingen wouden we eerst niet te veel breekwerk doen. De wanden gingen blijven staan, maar de vloeren lagen schots en scheef en moesten er dus uit. Al snel bleek dat de wanden op de houten vloeren getimmerd staan, heel onlogisch. Dus moeten ze er toch uit en zullen ze met gyprocwandjes vervangen worden.

renovatie verbouwen duurzaam

(Wat ooit een net, maar oud huis was, is nu een stort)

Ook de badkamer is niet meer herkenbaar! De plafonds van de kamers boven zijn bijna allemaal naar beneden gehaald, waardoor we overal netjes kunnen isoleren.

Het gelijkvloers

renovatie verbouwen duurzaam

(De woonkamer is bijna volledig uitgegraven)

Beneden is het meeste werk. Een aantal muren zullen gesloopt worden om open ruimtes te creëren. Er komt ook een schuifraam naar de tuin toe. De vloeren werden uitgebroken en we graafden 50 cm grond weg om beton te gieten, te isoleren en vloerverwarming te kunnen installeren. Daar zijn we nu bijna mee klaar!

renovatie verbouwen duurzaam

(Deze muur gaat eruit en er komt een kookeiland in de plaats. Dit zijn de eetkamer en keuken)

Ik denk dat we eind september klaar zijn met afbreken (zo ongeveer). Dan kunnen we gaan denken aan opbouwen. Helaas is het nog even wachten op onze omgevingsvergunning en stabiliteitsstudie voor we echt verder kunnen. Gelukkig is er nog werk genoeg boven!

renovatie verbouwen duurzaam

(Leuke ontdekkingen: oude cementtegels onder de kast!)

renovatie verbouwen duurzaam

(Buiten spelen we recyclageparkje: steenpuin, gips, hout, metaal, grond, … alles wordt zo goed mogelijk gescheiden)

In een volgende post zal ik onze plannen uit de doeken doen. We doen alles zelf, met wat hulp van vrienden en familie, dus het is een werk van lange adem. Gelukkig zie je wel snel vooruitgang bij het afbreken! Ik maak op Instagram wat ‘voor- en na’ stories als we aan het werk zijn. Zo hou ik het voor mezelf ook allemaal wat bij.

Gerelateerde Artikelen

8 reacties op “VERBOUWEN #2 AFBREKEN”

  1. Haha ooh wat een werk! Knap dat jullie alles zelf doen (en vooral dat jullie daar het geduld voor hebben). Ben heel erg benieuwd naar jullie plannen en natuurlijk het uiteindelijke resultaat!

  2. Amai succes met de verbouwing! Ben wel benieuwd naar het eindresultaat! Het lijkt me super fijn om je huis soort van opnieuw op te bouwen maar ik zou er wel tegenop zien ook :p Wij gaan binnen niet al te lange tijd ook verbouwen en volgens mijn vriend kunnen we gewoon het grootste deel van ons huis nog gebruiken (in stukjes) maar ik hou mijn hart een beetje vast, haha.
    Irene onlangs geplaatst..On repeat #6My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge