web analytics

EEN TUIN! EN NU… ?

Het is hier weer een tijdje stil geweest en ik heb nog heel wat verbouwupdates te schrijven (die komen er aan hoor, beloofd!), maar we zijn alleszins verhuisd! Helaas hebben we echt een heel grijze lente tot nu toe, dus toen de zon er even door kwam, heb ik daar gebruik van gemaakt om een klein beetje in de tuin te werken. Vandaag een kijkje in onze tuin, die nu nog helemaal niet aangelegd is natuurlijk!

Bosch powerforall gardenpump citymower review

We kochten ons huis voor een groot stuk omwille van de grote tuin en de rustige ligging. In mijn hoofd is dit al een prachtige wilde tuin met gemaaide paadjes, heel veel bloemenperkjes, zoemende bijtjes, een zwemvijver en plukfruit. Helaas, een huis verbouwen kost handenvol geld en energie, en die twee zijn nu een beetje op. De tuin, die komt dus nog wel, maar onderhoud heb je ook in een niet aangelegde tuin.

Bosch powerforall gardenpump citymower review

De laatste jaren was onze tuin voor de helft kiezels en voor de andere helft gras. Saai! Gelukkig staan er enkele prachtige grote bomen. De kerselaar is bijna dood, die worden ongeveer 60 jaar en je merkt dat deze al een oud geval is (topsterfte). Nu bloeit hij nog prachtig, maar we weten dat deze er niet altijd zal staan.

Bosch powerforall gardenpump citymower review

Ik heb enkele bloemen geplant in de hoop dat die ons triestige graslandschap wat kunnen opfleuren, maar voorlopig komt er nog weinig piepen. De hele tuin platmaaien is niks voor ons, maar van Bosch mocht ik hun CityMower uitproberen. Dat is een accumaaier geschikt voor 300 m2. Dit machientje weegt niet zo veel, is super wendbaar en ergonomisch. Geen gesleur, geen draad die altijd in de weg ligt en gewoon rustig het gras afdoen in de zon, zalig! Ik maaide er wat paadjes mee in het gras, zodat we weer makkelijk door kunnen en het er iets netter uit ziet.

Bosch powerforall gardenpump citymower review

Ook in de doos zat de GardenPump, een regenwaterpomp die je zelf in een vat kunt steken en die werkt met dezelfde accu als de grasmaaier, handig! Hiermee kan je je plantjes makkelijk regenwater geven. Er zit ook een timer op zodat je hem kan gebruiken met een irrigatiesysteem in je tuin. Hier zal hij vooral dienst doen voor de buitenplanten water te geven tijdens de zomer. We proberen zo weinig mogelijk water te gebruiken, dus een extra regenton met handige pomp komt sowieso van pas!

Bosch powerforall gardenpump citymower review

Voor nu blijft het dus een beetje bij dromen van een prachtige tuin vol bloemen en al wat zaadjes planten. Want: to plant a garden is to believe in tomorrow!

Ik mocht deze producten uitproberen, maar de producten van Bosch zijn te koop bij onder andere Hubo en Bol. De CityMower kost je €329 (maar nu in promotie bij Hubo en Bol!) en de GardenPump kost €149.

Gerelateerde Artikelen

DIY garden make-over terrace

MINI GARDEN MAKE-OVER

Één reactie op “EEN TUIN! EN NU… ?”

Geef een reactie

CommentLuv badge