web analytics

TRAVEL: ZOMERPLANNEN: USA!

Ik doe een beetje langer over het studeren dan initieel gepland. Een studiewissel en een jaar vertraging zorgen er wel voor dat ik nog steeds kan genieten van een lange zomervakantie. En genieten doe ik zeker! Vorig jaar trok ik met een vriendin een maand door Thailand met de rugzak, dit jaar roadtrip ik met Mr. M 23 dagen langs de westkust van de US of A!

Roadtrip amerika

Dit is ongeveer de route die we zullen maken (tip: roadtrippers.com voor al je plannetjes!). We vliegen 3 juli ’s ochtends vroeg van Dusseldorf naar Atlanta, waar we overstappen op een vliegtuig naar LAX! We komen pas laat in de avond toe, dus hebben we een AirBNB geboekt in Venice Beach. De eerste keer dat ik reis met Air BNB dus ik ben erg benieuwd! De volgende dag is het 4th of july dus er zal heel wat te doen zijn! Zondag blijven we nog een dagje in Los Angeles en gaan we fietsen en enkele bezienswaardigheden bezoeken.

roadtrip amerika

(foto via)

Maandag halen we de auto op en kan het roadtrippen beginnen! We gaan via Palm Springs door Joshua Park en daarna door naar The Grand Canyon. Ergens onderweg zoeken we een slaapplek en we rijden ook een stukje over Route 66! We hebben een camping geboekt in het Grand Canyon National Park en blijven er dus één nachtje slapen. Daarna gaan we naar Antelope Canyon, waar je de prachtige gesteenten van dichtbij kan bekijken.

roadtrip amerika

(foto via)

Daarna rijden we door naar Bryce National Park en daarna Zion National Park. Hier kijk ik erg naar uit! We hebben nog geen slaapplekjes geboekt, maar we hebben een tent mee en zijn er van overtuigd dat we ergens in de buurt wel iets vinden. Anders rijden we gewoon door! Ik vind het leuk om semi-gepland ergens naartoe te trekken: wel weten wat je wil zien, maar niet hoe of wat. Alles komt wel op zijn pootjes terecht!

roadtrip amerika westkust

(foto via)

Daarna is het de beurt aan Las Vegas! We zouden daar als alles goed is ergens midden in de week zijn. Schijnt dat alles dan een stuk goedkoper is! Ook hier hebben we nog niks geboekt, maar dat komt zeker goed met al die hotels op een hoopje. Na Vegas rijden we door Death Valley richting Sequoia National Park. Een kleine omweg, maar de grootste bomen ter wereld willen we toch wel zien!

roadtrip amerika west kust

(foto via)

Van Seqouia National Park rijden we door naar Yosemite. Dat wordt een vrij lange rit door de omweg die we maken. In dit prachtige park hebben we wel een camping vastgelegd, omdat die altijd erg snel vol zitten en je nergens anders kan verblijven. We hebben geluk gehad, want er was maar 1 plekje meer open op de dagen dat we er ongeveer zouden komen!

roadtrip amerika west kust

(foto via)

We zijn dan al weer bijna aan het einde van onze reis. San Fransisco bezoeken we een dag of 2 (misschien 3). We hebben een kaartje voor Alcatraz geboekt, wat wel vrij duur was. Ik denk wel dat het de moeite is! Ook hier hebben we nog geen slaapplek, maar we zouden misschien opnieuw gebruik maken van AirBNB.

roadtrip amerika west kust

(foto via)

Via de Highway 1 rijden we terug richting Los Angeles. Dit schijnt een van de mooiste routes te zijn! De route is in een dag te rijden, maar aangezien we wel enkele stops willen maken, doen we er wat langer over. Ik heb kennissen die vlak voor LA wonen en hopelijk kunnen we een nacht in hun tuin kamperen! Daarna zijn we terug in Los Angeles en op 25 juli vliegen we terug naar huis.

Phoe ik kijk er heel erg hard naar uit en hou zo van de voorpret! Wat zijn jouw zomerplannen?

PS: tips zijn altijd welkom!

Gerelateerde Artikelen

Thailand Chiang Mai

THAILAND TRAVELS: CHIANG MAI

17 reacties op “TRAVEL: ZOMERPLANNEN: USA!”

 1. Ik heb ongeveer dezelfde reis gemaakt drie jaar geleden en alle logies op voorhand geboekt,
  ik denk dat je de overnachtingen een beetje onderschat,
  het is zomervakantie, héél véél mensen gaan op reis naar de westkust
  & na een lange dag in de wagen ga je blij zijn dat je niet meer moet zoeken naar een slaapplaats
  (just my 2 cents)

  1. Bedankt voor je tip Lio! Voordeel is natuurlijk wel dat we een tent meenemen. Ik denk dat campings minder snel vol staan dan hotels! We zien wel, spannend!

 2. Wauw super tof! Ik heb veel bewondering dat jullie nog niet overal een slaapplaats hebben vastgelegd, dat zou ik niet durven. Maar bener zeker van dat dat wel op zijn pootjes terecht komt;-)

 3. Super gaaf! Ik ben er al 3x geweest en heb veel gezien van je route. Dat wordt genieten! Wij zijn over de tioga pas van death valley naar yosemite gereden, is ook super! Hopelijk komen er mooie verhalen op je blog!

 4. Oh ik ben wel een tikkeltje jaloers nu hoor, Ehmmmm tikkeltje…. heel erg zelfs! haha Het is al bijna 3 juli :P Ik denk dat je heel veel plezier gaat hebben op deze geweldige plekken!

 5. Ooooh, superveel plezier! Ik heb 4 jaar geleden met mijn familie een roadtrip gemaakt door Amerika, waaronder ook de Grand Canyon, Zion, Sequoia, SF en Las Vegas :) Stuk voor stuk pareltjes, echt echt waar. Als ik je iets kan aanraden, is het wel genieten. Je gaat echt een superleuke tijd hebben daar!!
  BySilke onlangs geplaatst..Review | Little MiraclesMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge