web analytics

TRAVEL: JULY IN THAILAND

30 juni is het eindelijk zo ver, de dag waar Suzan en ik al sinds november naar uitkijken: we vertrekken voor een maand naar Thailand! Vandaag vertel ik jullie wat meer over onze plannen.

thailand-maps

(Bron)

We komen in de vroege ochtend van 1 juli aan in Bangkok. Een hotel voor de eerste nacht hebben we al geboekt zodat we meteen even van de jetlag kunnen bekomen. We blijven dan nog een dagje extra in Bangkok om even te wennen en uit te zoeken hoe we het snelst en gemakkelijkst in het zuiden komen. Ik verwacht dat Bangkok heel erg druk en overweldigend is, vandaar dat we deze metropool niet meteen gaan uitpluizen.

(Bron)

In het zuiden trekken we een beetje rond van eiland naar eiland. Op Koh Phangan blijven we voor de full moon party (13 juli), heel benieuwd of dat iets is, want we gaan zeker niet op reis om zwaar uit te gaan. Toch vonden we dat we zo’n fullmoon party niet konden missen.

(Bron)

Wanneer we uitgerust zijn van de full moon party, reizen we terug richting noorden. We bezoeken Ayutthaya, Chiang Mai, Pai, … en we zien op het moment zelf wel waar we zin in hebben. Wanneer we andere reizigers tegen komen die leuke plekjes kennen, trekken we gewoon even mee. Het is dus niet onze bedoeling om alles op voorhand perfect uit te stippelen, maar meer om een beetje mee te gaan met de flow.

(Bron)

Wat we NIET willen doen: alle platgetreden paden opzoeken, een ritje op een olifant maken (die beesten worden ongelofelijk slecht behandeld), met drugstijgers op de foto (idem), de meest luxueuze hotels boeken, heel veel geld uitgeven, … . Deze reis gaat ons om het ontdekken van een land en een cultuur, het bezoeken van prachtige plekken en het genieten van alles wat nieuw en mooi is.

Nog 20 dagen en we zijn vertrokken! Ben jij al eens in Thailand geweest en heb je eventueel nog leuke tips voor ons?

Gerelateerde Artikelen

26 reacties op “TRAVEL: JULY IN THAILAND”

 1. Ga naar Sukhothai! Is rustiger dan Ayutthaya erg leuk om fiets te huren en lekker te fietsen (in de ochtend! anders is het te warm) Deet spray kun je daar bij elke 7-eleven voor veel goedkoper kopen dan hier en werkt ook beter! En neem de tijd om wat langer in een plaats te blijven ipv snel-snel alle plekjes afvinken. In Bangkok heb je op zaterdag en zondag een grote markt en die is echt ontzettend leuk om van alles te kopen!

  Heel veel plezier het een een heerlijk land en makkelijk te bereizen. Gewoon alles over je heen laten komen dan komt alles goed. Enjoy!

 2. you’re gonna have an epic time! Geniet ervan Zoë! fijn om niet te veel op voorhand in te plannen en gewoon een beetje aan te kijken daar wat je allemaal gaat doen. Zo kan je ten eerste niet teleurgesteld worden door je eigen verwachtingen en ten tweede gewoon lekker genieten van het moment zelf! Mooi!
  Elisse onlangs geplaatst..PROJECT 365 #4 & #5My Profile

 3. wat gaaf zeg ik wil er oook heel graag heen alleen mijn vader blijft zeggen dat thailand een vervloekt land is met die kinder prositutie etc… en ontvoeringen. Maar ik vind de natuur en gebouwen werkelijk adem benemend! liefs x

 4. Niet te veel platgereden paden afgaan, is een heel goed idee. Als je avontuurlijk bent, kan je iemand die je leert kennen, vragen om je te begeleiden op wandeling in de natuur of in een dorpje. Met ‘locals’ kom je altijd dingen te zien die je anders zou missen. Als je hen wat fooi geeft, zijn ze erg blij. Ik kan ook zeker een bezoek aan een tempel aanraden, bijvoorbeeld de Wat Pra Kaeo in Bangkok. Denk eraan dat je je armen en benen volledig bedekt (neem bijvoorbeeld een doek mee, uit respect). Neem vooral de tuktuk overal naartoe, dat is het gemakkelijkst en betaalbaar. En last but not least: local markets! Heel fijn. Veel plezier in het land van de eeuwige glimlach! De Thai zijn echt heel lief.
  Lynn onlangs geplaatst..‘Allein als ie eis- und eis kalt ist’My Profile

 5. Heel gaaf! Ik ben vorig jaar geweest
  Wij hebben vooral het vaste land gedaan dus bangkok, chiang Mai, Lopburi, Ayuttaya.. en we zijn gestopt in Krabi, we hebben dus geen full moon party mee gedaan en dit vind ik eigenlijk wel spijtig, lijkt mij zo leuk
  Anyway we wouden ook niet echt de toerist uithangen (al doe je dat altijd wel een beetje als je alle toeristensteden afgaat eigenlijk), wij zijn naar een opvangcentrum voor mishandelde olifanten gegaan en daar kon je de olifanten dus verzorgen, dus moest je toch iets met olifanten willen doen, dan raad ik dat wel aan :) het is echt diervriendelijk en zo leer je ook weer wat bij, ik vind het trouwens top dat je daar ook zo over denkt!

  Liefs,
  Karlien
  Karlien – Polished Cats onlangs geplaatst..Outfit: Leopard GoldMy Profile

 6. Ik ben erg benieuwd hoe je het gaat vinden. Ben er zelf nog nooit geweest maar het lijkt me zo’n bijzonder land. Goed dat je ook nagedacht hebt over dingen die je niet wil doen en dat je je niet laat verleiden tot iets wat heel slecht voor die dieren is.

 7. Wat tof dat je naar Thailand gaat! Lijkt mij ook echt een super land. En goed van je dat je geen ritjes op olifanten gaat maken en niet met drugstijgers op de foto gaat. Zo zielig zijn die beesten! Ik ben nog nooit in Thailand geweest, dus ik kan je geen tips geven, maar ik wens je wel alvast heel veel plezier! Geniet ervan!

 8. Oh super leuk! Ik heb deze reis vorig jaar gemaakt, als je nog wat tips nodig hebt, geef maar een gil! Let goed op muggen, mijn vader is helaas gestoken door de Dengue mug en heeft er twee weken in het ziekenhuis gelegen. Stomme pech maar het kan gebeuren! Liefs
  Denise onlangs geplaatst..Outfit of the day | Only blazerMy Profile

  1. Oh jeetje wat verschrikkelijk! We nemen sowieso muggenspray met DEET mee, maar daar ben ik ook wel een beetje bang voor … Meteen heel je reis in het water

 9. Omg, ik ben jaloers! Thailand is echt het mooiste land ter wereld en de mensen daar zijn zo vriendelijk! :)
  Ik ben blij dat je niet op een olifant gaat rijden. Als je toch wilde dieren wilt zien die heel goed behandeld worden, ga dan naar het opvangkamp Wildlife Friends of Thailand. Een vriendin van me heeft daar vrijwilligerswerk gedaan en kan je garanderen dat de dieren daar 100% correct behandeld worden.
  Ik persoonlijk vond Bangkok wel druk, maar het viel al bij al nog mee. Mijn favoriete stad was trouwens Chiang Mai! Veel plezier! En hopelijk heb je geen problemen met die onlusten van de laatste tijd…

Geef een reactie

CommentLuv badge