web analytics

THE OIL CLEANSING METHOD

The oil cleansing method is een manier om je huid te reinigen met enkel een mengeling van verschillende oliën (castor olie en een of meerdere andere oliën). Aangezien olie ook natuurlijk in je huid voorkomt (sebum), zou deze manier voor een grondige reiniging zorgen. Olie lost namelijk olie op, terwijl water dat onmogelijk kan. Zeep lost olie ook op, maar kan te uitdrogen of te hard voor je huid zijn. The Oil Cleansing Method beweerd je huid er frisser te laten uitzien, puistjes en mee-eters te doen verdwijnen en je huid er gezond en gevoed uit te laten zien.
/
/
Je maakt gebruik van een reinigende olie (zoals castor olie) en een andere olie, afhankelijk van je huidtype.
 /
Klik op “Read more” om meer te weten te komen over de OCM.
/
Na het lezen van talloze reviews en artikelen over de Oil cleansing method, heb ik besloten er zelf mee aan de slag te gaan. Ik begin deze week en toon jullie het resultaat binnen iets meer dan een maand. Op die manier heb ik deze methode echt uitgebreid kunnen testen en kan ik er beter een mening over vormen.
/
Ik gebruik een mengeling van 70% castor olie en 30% druivenpit olie. Deze combinatie zou geschikt moeten zijn voor mijn gecombineerde/vette huid.
/
Zelf proberen?
/
Maak een mengeling van volgende oliën:
 • vette huid: 70% castor en 30% zonnebloemolie of druivenpit olie (olijfolie zou niet goed werken bij mensen met acné)
 • gecombineerde of normale huid: 50% castor en 50% olijfolie 
 • droge huid: 30% castor en 70% olijfolie 

/

Je kan de olijfolie ook vervangen voor zonnebloemolie of zelf een mix van verschillende olies maken. Castorolie (of wonderolie / ricinusolie) blijkt wel belangrijk te zijn voor het schoon maken van de huid, hou deze er zeker in! Je kan ook een essentiële olie zoals lavendelolie of tea tree olie toevoegen voor de antibacteriële eigenschappen. Zelf heb ik er voor gekozen dat niet te doen.

/

/
Werkwijze:
/

Giet een beetje van je olie mengeling in de palm van je hand en masseer dit in je huid. Maak dan een washandje of microvezel doekje nat met heet water. Leg dit op je gezicht, zo krijgt je huid een stoombeurt en gaan je poriën open waardoor er dieper gereinigd kan worden. Je kan nu even relaxen en wachten tot je washandje/doekje is afgekoeld. Nu kan je de olie van je gezicht wrijven met je washandje of microvezel doekje of je kan deze ook nog eens opwarmen voor een dubbele stoombeurt. Spoel je washandje of doekje uit en gebruik het om de olie van je gezicht te wassen (geen zeep! Enkel water). Je kan nog eens naspoelen met koud water zodat de poriën zich weer sluiten. Klaar! 

/

Waar ik vooral bang voor ben, is dat mijn huid eerst erger zal worden alvorens het verbeterd. Hopelijk is dat niet het geval.

/

Ik hou jullie op de hoogte van deze manier van reinigen! Ik heb alleszins hoge verwachtingen.

/

Gerelateerde Artikelen

daily routine face_2

DAILY ROUTINE #2

groen tanden poetsen

GROEN TANDEN POETSEN

14 reacties op “THE OIL CLEANSING METHOD”

 1. Ik ben benieuwd naar je bevindingen. Momenteel gebruik ik amandelolie op een vochtig watje of een flesje verzachtende amandelolie van Weleda. Daar zit ook nog pruimenpitolie in, ik merk dat mijn huid dit heel fijn vind. Ik ben van plan de amandelolie te gaan mengen met andere oliën dus ben nog aan het uitzoeken welke oliën me het beste bevallen :D
  Madelon onlangs geplaatst..Recept Homemade SpeltbroodMy Profile

 2. Ik heb ook een gecombineerde huid en ik vind ocm heel prettig werken. Ik reiniger er sinds een tijdje mijn huid ’s avonds mee. Ik vind alleen wel dat het veel tijd in beslag neemt, maar het is wel weer lekker dat je niet eerst apart je make-up eraf hoeft te halen, dat doe ik gewoon met de olie. Ik maak trouwens altijd een gastendoekje nat en dan een minuutje in de magnetron opwarmen zodat je echt een soort stoom krijgt, werkt veel beter dan met warm water!
  Anotherfashionlover onlangs geplaatst..Sample Sale: French Connection – 27 & 28 september 2012My Profile

 3. Ik had er al eens van gehoord, maar vind het zo tegenstrijdig klinken (een vette huid schoonmaken met olie), dat ik het eigenlijk nooit durfde te proberen. Heel tof dat je het wilt testen (en dapper!); ben erg benieuwd naar de uitkomst :)
  Lisa onlangs geplaatst..New CDs #1My Profile

 4. Dit heb ik ook wel eens geprobeerd. Ik vond het teveel werk voor het weinige resultaat dat ik ermee kreeg. Maar wie weet doet het voor jou wel veel meer! Ik heb namelijk ook een totaal ander huidtype (droog met rosacea en af en toe een ontsteking). Ik ben heel erg benieuwd!
  Selma onlangs geplaatst..Sleek iDivine Au Naturel PaletteMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge