web analytics

THE BIKE CHALLENGE!

Ik ben een groen meisje. Ik hou me bezig met natuurlijke en dierproefvrije verzorging, laat het kraanwater niet te lang lopen, zet de verwarming wat lager, vraag nooit plastic tasjes en noem maar op. Toch merk ik sinds een tijdje dat ik wat lui word: ik neem al sneller de auto in plaats van de fiets! Nu heb ik altijd tegen mezelf gezegd dat ik niet zo iemand ging worden die voor elke kleine afstand de auto neemt, dus presenteer ik u: the bike challenge!

fietsen op fietsen

We starten eenvoudig: één week lang alles met de fiets of het openbaar vervoer doen. Nu haal ik die uitdaging met twee vingers in mijn neus, want ik heb een nieuwe fiets! Moet je weten dat ik in mijn hele leven nooit een nieuwe fiets heb gehad, maar het altijd moest doen met de afdankertjes van anderen of oude fietsen die je bij de politie kunt kopen. Ik klaag daar graag over, want ik wou een nieuwe fiets die helemaal voor mij is! Die is er gekomen en ik ben er enorm blij mee. Ik twijfelde een beetje tussen een gewone fiets en zo’n heerlijke omafiets (en hoe weet je nu welke je moet hebben? Wat is het verschil tussen 28 inch en 26 inch en neem ik de bruine of de zwarte?), maar ben toch voor een transportfiets gegaan (deze). Ik sleur nu eenmaal veel spullen rond, dus een extra bagagedrager leek me erg handig.

Goed, nieuwe challenge dus, want een week is veel te kort. Het nieuwe schooljaar start weer en dus stel ik mezelf de uitdaging om drie weken lang de auto thuis te laten. Wat wel mag: fietsen, lopen, inlineskaten, openbaar vervoer én carpoolen (want ja, hoe geraak ik anders op Ghentmade met al mijn zeepjes?). Ben benieuwd of het me lukt!

(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met www.fietsenopfietsen.nl)

De Bike Challenge start op 1 september! Doe jij ook mee?

Gerelateerde Artikelen

nieuwjaar 2016 light painting

HAPPY NEW YEAR!

GHENTMADE_6

OLEA OP GHENTMADE

merry x-mas zolea

MERRY X-MAS!

13 reacties op “THE BIKE CHALLENGE!”

 1. Leuk initiatief! Ik doe sowieso al alles met de fiets. Ik werk op 10 minuten fietsen van thuis, ik woon dicht bij de stad dus fietsen is gewoon het handigst, en ik neem de trein als ik ergens heen moet. Ik geef wel toe dat ik soms de auto van mijn vriend leen om boodschappen te doen of lange afstanden te overbruggen (ouders, schoonouders, familie gaan bezoeken). Maar dit is zeer beperkt :)

 2. Wat een goed voornemen! Ikzelf gebruik de auto enkel nog heel af en toe om het autorijden niet te verleren. ;-) Alles onder de 20 km probeer ik met de fiets te doen (ook goed voor de conditie natuurlijk). Mijn aankopen steek ik in 2 grote fietstassen. Heerlijk om in de stad alle auto’s voorbij te steken met je fiets!
  Veel succes!

 3. Héél herkenbaar! Ik leef ook -al zeg ik het zelf- best ecologisch, zeker omdat dat gewoon met de paplepel is ingegoten, maar net als jij merk ik dat ik voor bv. mijn studentenjob liever de 6km met de auto afleg. Terwijl het echt niet erg is om dat met de fiets te doen… Succes met de challenge! Gelukkig zit ik tijdens de week in Gent op kot dus dan kan ik niet veel anders doen dan m’n fietsje gebruiken ;)
  BySilke onlangs geplaatst..Movies #6 | Still Alice, Kingsman, X + Y & The Kings of SummerMy Profile

 4. Ik doe ook zoveel mogelijk met de fiets (zelf heb ik ook geen rijbewijs en in Gent is bijna alles beter bereikbaar met de fiets) en ik droom ook al eventjes van een mooi nieuw exemplaar, maar aangezien Gent Gent is en mijn fiets nog maar net gestolen is, denk ik dat ik het voorlopig bij aftandse tweedehands exemplaren ga houden…

  Ben benieuwd naar hoe het autoloze leven je gaat bevallen. :)
  Eline onlangs geplaatst..Verbeelding Book Challenge [August update]My Profile

 5. Goed bezig! Toffe fiets ook! Ik doe niet mee want start vanaf maandag met avondwerk in een industriezone. Niet echt fietsvriendelijk om er te geraken en behoorlijk ver weg. Voor de kleinere afstanden neem ik wel bijna altijd fiets of tram!

 6. Ik ben ook nog duchtig op zoek naar een nieuwe fiets, maar dan eentje met ook vooraan een bagagedrager, zodat achteraan de dochter erop kan en ik mijn bagage (laptoptas/boodschappen/…) vooraan kwijt kan. En ja die keuze is echt moeilijk. Online blijf je gewoon eeuwig zoeken, dus ik denk dat ik gewoon eens een fietsenwinkel moet binnenstappen en het avdies op mij ga laten afkomen :)

  Veel succes met de challenge!
  Kim (Groene Pumps) onlangs geplaatst..6 redenen waarom 25hours hotel Berlijn het (bikini)paradijs isMy Profile

  1. Die van mij heeft ook een bagagedrager vooraan! Alleen hangt die er nog niet aan, omdat er een stuk ontbrak. Hopelijk kan ik hem snel installeren :) en dankjewel!

Geef een reactie

CommentLuv badge