web analytics

ALL ABOUT TEA TREE OIL

Tea tree olie is een etherische (of essentiële) olie van tea tree. De Theeboom (Melaleuca Alternifolia) groeit in Australië en uit de bladeren wordt tea tree olie gedestilleerd. Je hebt vast al eens gehoord van tea tree oil in verzorgingsproducten, maar wat doet deze olie nu precies voor je huid?

Tea Tree heeft helemaal niks te maken met thee (het drankje). De naam is afkomstig van de naam van de boom: de theeboom. De etherische olie wordt gewonnen uit de bladeren van deze plant. Vanaf de 18de eeuw werd de olie gebruikt om wonden te verzorgen en dat gebeurde tot en met WO2. Na de uitvinding van antibiotica verdween tea tree olie een beetje op de achtergrond.
all about tea tree oil
In 2004 kwam deze olie nogal negatief in de aandacht. Zo zou tea tree olie irriterend werken en giftig zijn bij orale inname. De Europese Unie rapporteerde in 2004 dat er te weinig onderzoek bekend was om de veiligheid te garanderen. Zoals altijd bij ‘gevaarlijke’ producten bestaat ook hier veel kritiek van beide kanten. Via de huid werden geen schadelijke invloeden opgetekend. Inwendig gebruik kan je dus beter vermijden, maar op je huid is tea tree olie meestal geen probleem (al kan je natuurlijk altijd allergisch zijn, zoals aan elk ingrediënt).
Aanhangers van de tea tree olie schrijven deze olie veel medicinale eigenschappen toe. Zo zou tea tree olie antibacterieel zijn, schimmelwerend werken en puistjes bestrijden. De olie zou de bloedsomloop stimuleren, zuiverend en wondhelend werken. Zelf merk ik dat Tea Tree erg goed werkt als ingrediënt in shampoo en gezichtsreinigers tegen de vette huid. Ook op mijn gezicht gebruik ik het regelmatig om puistjes aan te stippen zodat ze sneller verdwijnen. Ten slotte werkt het ook erg goed tegen schimmels en kalknagel.
all about tea tree oil olie eigenschappen
Je kan Tea Tree olie gemakkelijk zelf gebruiken thuis. Voeg een aantal druppels toe aan je shampoo of dagcrème en je geniet meteen van de fijne eigenschappen. Ik ben alleszins een groot fan van deze etherische olie!
Tea Tree olie is verkrijgbaar bij natuurwinkels, maar ook bepaalde drogisterijen hebben een flesje in het assortiment (bijvoorbeeld Kruidvat eigen merk). Ook Dr. Organic en The Body Shop verkopen flesjes pure tea tree olie.
(Bron, bron en bron)

Gerelateerde Artikelen

628x471

ALL ABOUT SHEA BUTTER

6 reacties op “ALL ABOUT TEA TREE OIL”

  1. Het wordt ook wel het EHBO potje genoemd ,nooit op reis gaan zonder Tea tree olie, super middel , zou haast zeggen ,wonder middel

Geef een reactie

CommentLuv badge