web analytics

TAG: I LOVE BLOGGING

Zolea.be mag dan wel mijn persoonlijke blog zijn, toch geef ik hier niet zo heel veel prijs over mezelf. Ik besloot nog eens een tag in te vullen en stootte op de ‘I love blogging’-tag. In deze tag lezen jullie iets meer over mijn blog, een beetje achtergrondinfo dus. Veel leesplezier!

/

tag i love blogging

/

/

Waarom ben jij een beautyblog begonnen?
Omdat ik vond dat het aanbod aan Nederlandstalige, groene blogs te klein was. Wanneer ik informatie opzocht over een bepaald ingrediënt of product, kon ik gewoon niks vinden in het Nederlands. Nu wou ik zelf die info aanbieden en daarom startte ik mijn blog. Daarnaast leek het me ook gewoon heel leuk om te bloggen en om mijn zoektocht naar natuurlijke(re?) verzorgingsproducten vast te leggen.

Hoe kom je aan de naam van je blog?
Voor ik mijn eigen domein aankocht, heette deze blog ‘Olea’. Olea is de INCI naam voor olie, een ingrediënt dat ik gebruik in AL mijn DIY’s. Bij het zoeken naar een vrije domeinnaam, waren alle alternatieven met Olea bezet. Daarom koos ik ervoor om de eerste letter van mijn eigen naam toe te voegen, Zolea werd geboren!

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Dat verschilt van dag tot dag. Wel kan ik (met enige trots ;) ) zeggen dat er dagelijks gemiddeld 300 unieke bezoekers een kijkje komen nemen.

Wie werken er allemaal mee aan je blog?
Ik alleen. Al krijg ik veel (mentale) steun uit mijn omgeving tegenwoordig.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Goh, ik vind echt alles wat ik meemaak door mijn blog geweldig! Mijn eerste perspakketje was een erg leuke ervaring, alsook mijn eerste persevent! Al moet ik toegeven dat ik het krijgen van reacties en mailtjes/tweets eigenlijk nog het allerleukste vind.

/

/

Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Dat is nogal afhankelijk van het artikel en het weer (ja echt). Ik denk gemiddeld zo’n 15 per artikel.

Werk je samen met bedrijven?
Ik heb geen contracten lopen bij bedrijven of zo. Wel sta ik op een aantal perslijsten, ontvang ik soms eens een product om uit te testen (geweldig natuurlijk) en heb ik bij de verjaardags-winacties ook enkele prijzen geregeld via een webshop of een bedrijf.

Met wat voor een camera maak je de foto’s voor je artikelen?
Mijn aller dierbaarste bezit: een Nikon D90 met een Sigma lens. Ik zou hem voor geen goud van de wereld willen missen. Al zou ik toch ook graag die Nikkor 50 mm lens willen …

Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan?
Eigenlijk gewoon van mezelf. Ik ben enorm graag bezig met het uitpluizen van ingrediëntenlijsten. Wanneer ik dan een ingrediënt tegen kom dat ik niet ken, zoek ik het op en daar vloeit soms een post uit voort. Ook reviews schrijven doe ik erg graag. En als de inspiratie even weg is, is Pinterest een grote hulp.

Welke beautybloggers geven jou veel inspiratie?
Goh eigenlijk lees ik blogs niet om de inspiratie, eerder om iets te weten te komen of iets bij te leren. Daarom lees ik erg graag Naoki, maar ook Last Days Of Spring en IKBENIRISNIET vind ik heerlijke blogs om te bekijken (geen beautyblogs).

Krijg je weleens negatieve comments?
Ik denk niet dat ik al een negatieve comment gekregen heb. Anders heb ik dat uit mijn gedachten verband. Ik hou er wel van als bezoekers kritisch zijn. Eerlijk, ik maak ook wel eens een fout!

/

farfalla

/

Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Nee, ik plaats om de dag een post. Wanneer ik iets meer tijd heb, durf ik wel eens elke dag een post te plaatsen. Dat werkt goed voor mij.

Wat voor een soort lay-out heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
Ik hou van een strakke, minimalistische layout en dat heb ik ook proberen behouden. De layout is oorspronkelijk een theme van wordpress, maar dan met heel erg veel aanpassingen.

Hoelang doe je ongeveer over een artikel?
Veel te lang. Soms schrik ik er zelf van hoe veel tijd in zo’n artikel kruipt. Bij reviews met lange ingrediëntenlijsten ben ik al snel meer dan 2-3 uur bezig. De DIY’s nemen het meeste tijd in beslag: het maken, fotograferen en uittypen van een artikel, dat is een dag werk. Inspiratieposts nemen iets minder tijd in beslag.

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je ervan? Zo nee, zou je het willen?
Nee, Zolea.be is gewoon mijn hobby en dat vind ik prima zo.

Heb je in het echt contact met andere beautybloggers?
Via social media wel, in het echt minder. Al vind ik het erg leuk om samen naar een event te gaan. Leuk om ‘the faces behind the blogs’ in het echt te ontmoeten!

/

Zo dat was het! Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen. Je kan deze tag gerust overnemen.

/

Gerelateerde Artikelen

fietsen op fietsen

THE BIKE CHALLENGE!

dagen zonder vlees

40 DAGEN ZONDER VLEES

27 reacties op “TAG: I LOVE BLOGGING”

 1. Leuk om te lezen! Ja, wat ik hierboven al las, door vragen als ‘Wat is je lievelingskleur’ komt je niet echt iets over een persoon te weten. Dit is veel leuker :)

 2. Oh ik zie deze post nu pas! Van die vragenlijstje met ‘wat is je lievelingskleur’ o.i.d. vind ik nooit zo veel toegevoegde waarde hebben maar dit vind ik heel interessant om te lezen. En ik ben ook blij om te lezen dat je soms wel 3 uur bezig bent met een post. Ik heb dat namelijk ook vaak en dan denk ik ‘jeetje dat is toch niet normaal?!’ Maar ik ben dus niet de enige gelukkig ;) En ik vind het ook heul lief dat je mij noemt, wauw! :D
  Iris onlangs geplaatst..Hippie Voer: Vegan kaas van TofuttiMy Profile

 3. Leuke tags! Ik ben meestal niet zo van de tags (om te lezen of zelf over te nemen.. tja dan krijg je weer een award met tag en dat is allemaal heel lief maar ik vind het nooit zo boeiend) maar deze vind ik heel leuk! Leuk om de antwoorden ook te lezen, en lief dat je mij noemt. Ik vind Iris’ blog ook erg leuk en jouw blog is de enige beautyblog die ik volg haha!
  Ik denk dat ik hem ga overnemen, ik ben toch een soort van semi getagged haha ;-)

  1. Dankjewel! Ik vind tags meestal ook niet zo boeiend, maar deze is wel leuk :) En ik vind het moeilijk om op een andere manier persoonlijke blogs te schrijven (of alleszins meer over mezelf te vertellen). Dan vind ik een tag erg handig :)
   Leuk als je hem overneemt!

 4. yay ik heb ook een Nikon D90. Maar een sigma lens is eigenlijk niet zo goed als dat ik 3 jaar geleden dacht. Daarom heb ik me een Nikkor lens moeten aanschaffen om scherpere beelden te maken, met één brandpuntsafstand (geen zoom lens dus). Aangezien ik Fotografie studeer weet ik ook wel dat een D90 niet het beste is, maar ik zal nog even wachten om over te schakelen. Heb het tenslotte al 4 jaar. En als je een 35mm objectief hebt, dan wordt die eigenlijk 50mm aangezien je geen full-frame sensor hebt. Op een full-frame wordt 35mm dan echt als 35mm gelezen. Ok nu ga ik zwijgen. Maar kwas vooral aangenaam verrast om te lezen dat we dezelfde camera hebben. yay! x
  Stéphanie B. onlangs geplaatst..unboxing: Deauty Maart 13My Profile

  1. Haha :) Ik ben erg tevreden met mijn Sigma lens, maar wat je zegt klopt helemaal! Ik heb ook nog een jaartje fotografie gedaan :) Wanneer ik wat geld heb, ga ik toch ook voor een Nikkor hoor! Leuk dat we dezelfde body hebben :D

Geef een reactie

CommentLuv badge