web analytics

STAPELREVIEW: LUSH TESTERS

Dat Lush onderhand mijn favoriete go-to winkel is, mag al tijden duidelijk zijn. Elke keer ik langs ga, kan ik het niet laten om weer iets mee naar huis te nemen. Aangezien ze in Gent (en Antwerpen) niet gierig zijn met de testers, heb ik alweer een stapel producten liggen om te testen.

In dit artikel vind je 9 verschillende producten, getest in miniformaat. Ik ga niet dieper in op de ingrediënten, maar geef gewoon mijn eerste indrukken.

/

review lush testers

/

/

review lush happy happy joy joy

/

Happy Happy Joy Joy is een erg geparfumeerde conditioner die nog niet zo lang in het assortiment zit. Deze ruikt heerlijk naar een mengeling van rozen en citrusvruchten. De geur bevalt me de ene moment echt uitstekend, maar soms ruik ik ook een beetje wcverfrisser (damn you, citrus!). Wanneer ik deze gebruik, voel ik de werking niet wanneer ik mijn haar uitspoel (je kent het wel, dat zachte, glijdende gevoel ontbreekt). Maar wanneer mijn haar droog is, is het heerlijk zacht én het voelt gevoed. De geur blijft inderdaad lang hangen, fijn!

Bij Lush zeiden ze dat je deze ook een beetje mocht aanbrengen als leave-in conditioner door de lichte textuur. Dat leek me minder geschikt door, oh ja alweer, de SLS.

/

review lush love lettuce

/

Iewww. Zie je dat donzig, mosachtig plekje? Schimmel… De verkoopster bij Lush vermeldde al dat ik deze meteen in de koelkast moest stoppen, maar ik was het vergeten. Zo zie je maar dat de Gezichtsmaskers bij Lush écht vers zijn. Love Lettuce heb ik dus niet kunnen testen.

/

review lush i love juicy

/

I Love Juicy is een shampoo voor glans en zachtheid. Hij zou uitermate geschikt zijn voor vet haar en een echte fruitcocktail voor je haar zijn. Deze ruikt inderdaad heerlijk naar exotisch fruit. En dan bedoel ik echt fruit, en niet zo’n parfum-versie van fruit.

Deze shampoo is gemakkelijk te verdelen, schuimt goed en je hebt niet veel nodig om je lokken te hullen in lekker zacht schuim. Bij het uitspoelen voelt mijn haar een beetje stroef aan, maar dat ben ik gewoon van het gebruik van een shampoo blok. De geur blijft jammergenoeg niet echt hangen. Maar mijn haar is inderdaad zacht en glanzend. Jammer toch weer van die SLS, Lush.

/

review lush ultrabalm

/

Ultrabalm is dé balsem voor alle droge plekjes op je lichaam. Deze balsem is heel erg vet en bestaat uit slechts drie ingrediënten: jojoba olie, candelilla was en rozenwas. Het goedje ruikt heel naturel en volgens sommigen niet heel aangenaam, maar ik vind het goed meevallen. In Ultrabalm zitten kleine korreltjes die smelten op je huid of lippen. Dat is in het begin wat raar, maar het went snel. Deze balsem is erg geschikt voor droge, geïrriteerde plekjes en is heel zuinig in gebruik. Ik vind hem alleszins erg fijn en twijfel over de full-sized versie.

/

review lush enzymion

/

Deze moisturizer ruikt lekker fris door citroen, wat één van de hoofdingrediënten is. Samen met papaja-extract zorgt Enzymion ervoor dat je huid minder snel glanst en je teint verbeterd. Enzymion trekt snel in en laat geen vet laagje achter. Of het ook veel doet voor mijn huid is moeilijk te zeggen na zo’n korte testperiode. Alleszins krijg ik er geen puistjes van en ook geen droge plekjes!

/

review lush veganese

/

Veganese is, zoals de naam al doet vermoeden, een vegan conditioner. Met ingrediënten zoals zeewier, rozemarijn en lavendel maakt deze mijn haar echt heel zacht en gemakkelijk doorkambaar. Hij ruikt lekker fris naar citrus en die geur blijft nog even in je haren hangen. Hoewel ik meestal niet zo van citrusgeuren hou, zit ik er toch aan te denken om deze (ooit) te kopen.

/

review Lush american cream

/

Ook American Cream is een conditioner. Deze heeft echt een heerlijke geur van vanille en iets kokos-achtig (hoewel dat niet op de ingrediëntenlijst staat). Ook zitten er aardbeien, honingwater en lavendel in deze conditioner waardoor hij ook nog eens verzorgend werkt. De geur blijft lang in je haar hangen. American Cream verzwaart mijn haar niet en het wordt ook niet sneller vet, dat  zijn zowat mijn voorwaarden voor een goede conditioner. Ook deze staat op het lijstje van (ooit) aan te schaffen, boven Veganese want net iets beter.

/

review lush big shampoo

/

Big is een shampoo vol zeewier die voor heerlijk vol en volumineus haar zou zorgen. De geur is alleszins heerlijk, een lieve, fris-zoete en zomerse geur. Het wassen met een shampoo vol zout is een beetje raar in het begin, maar Big schuimt goed en verdeeld makkelijk over het haar. Bij het uitspoelen gaat het zout snel uit je haar en krijg je dat typische stroeve gevoel. Maar deze keer had ik ook erge klitten. Uitkammen was dus zeker geen pretje en ik zou aanraden om deze altijd met een conditioner te gebruiken. Als het dan toch gelukt is om je haar te doorkammen, droogt het wel zacht en mooi op. Extra volume? Yes sir. Dit is echt iets voor jou als je slap en futloos haar hebt of je natuurlijke slag extra wil benadrukken.

/

review Lush gorgeous

/

Gorgeous is de meest luxueze moisturizer die bij Lush in het assortiment zit. Met een prijskaartje van rond de 60 euro is hij dan ook bijna onbetaalbaar. Ik was erg blij met een staaltje van dit product. De crème ruikt alleszins heerlijk naar neroli, sinaas, citroen en honing. Een zachte, lieve geur. Gorgeous zelf brengt zuinig aan en trekt goed in, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is onder make-up. Maar geeft deze nu betere effecten dan andere dagcrèmes? Nah, deze zal ik niet snel zelf aanschaffen.

/

Ben jij ook altijd zo blij met een tester? Welk van deze producten lijkt jou het fijnst?

/

Gerelateerde Artikelen

review philips lumea ipl

REVIEW PHILIPS LUMEA IPL

22 reacties op “STAPELREVIEW: LUSH TESTERS”

 1. Jeeeh, hier een groot Lush-fan. Gelukkig zijn ze in Amsterdam ook niet gierig met testers, volgens mij zijn ze dat stiekem nergens. Erg fijn! Leuk ook om te lezen. Het is zo jammer dat citrusluchtjes inderdaad veel te snel naar wc-verfrisser gaan ruiken… Lemony Flutter heeft dat ook. Het ruikt eventjes lekker maar owee als je er te lang boven hangt! ;)
  Femke onlangs geplaatst..Ik ben de wattenstokjes kwijt.My Profile

 2. Ik heb ook 2 testertjes liggen waarvan ik van 1 ben vergeten wat het is. Ik denk dat het een gezichtsmasker is want het is kei dik van structuur en er zitten gerstkorrels ofzo in. (een scrub is het volgens mij echt niet) Ik had die sticker er niet mogen afhalen (maar die zijn zo groot en irritant :p)
  Julie onlangs geplaatst..What to wear for Valentine’s day.My Profile

 3. Gorgeous is mijn favo product van Lush! Hmmmm ruikt heerlijk naar bloemetjes en geen
  enkele dagcrème heeft zo’n goed effect op mijn (heel erg droge en gevoelige) gezicht.
  OOIT koop ik de full size, hij is té heerlijk. Enkel jammer van de prijs! :)

  Ook de van de BIG heb ik nog drie staaltjes liggen, ze gaven er mij meteen drie voor mijn lange haren :p moet deze dringend eens testen :-) x

 4. Leuke review! Eigenlijk ben ik nooit echt in de verleiding gekomen om iets in de Lush te kopen. Hoewel ik wel ooit op het punt stond om de Lemony Flutter te halen. Maar na jouw post klinken de cremes toch wel erg goed. Misschien toch nog eens een keer naar binnen lopen..
  Kelly onlangs geplaatst..Mid Night SnackMy Profile

 5. Tof! Door jouw blog ben ik eindelijk ook eens de Lushwinkel in A’pen binnengestapt. Ik werd altijd tegengehouden door de sterke parfumwalm, ik ben nogal gevoelig aan sterke geurtjes, maar ik heb er zeker geen spijt van! Ik kreeg een staaltje van hun dagcreme Celestial, maar die Enzymion klinkt ook wel goed, misschien voor een volgende ker.
  Anaïs onlangs geplaatst..Met stof en gerinkelMy Profile

 6. Jammer idd van de SLS in hun conditioners :( Ik gebruik 1-2 keer in de maand de I love Juicy shampoo, wanneer ik bijvoorbeeld uitdrogende styling producten zoals haarlak in mijn haar heb zitten dan wil ik erna super schoon haar hebben zodat een masker zijn werk extra goed kan doen. Op mijn fles staat trouwens geen SLS aangegeven, wel 2 overige sulfaten… verder ben ik ook fan van Lush aan het worden, ik denk dat ik vanmiddag maar weer even langs ga om te kijken of de Valentijns producten in de sale liggen ;)
  Sophie onlangs geplaatst..Dr.Hauschka Dear Eyes collectieMy Profile

 7. Ik ben er achter gekomen dat je BIG wel zonder conditioner kan gebruiken. Maar dan moet je je haar echt pas kammen/borstelen als het droog is. Dat scheelt enorm. want dan is het wel gewoon zacht zonder klitten.

  Ik heb I Love Juicy ook, omdat ik snel vet haar heb. Ruikt heerlijk, mar doet helaas niets voor (tegen) mijn vette haar.

  Veganese is echt super lekker!

Geef een reactie

CommentLuv badge