web analytics

REVIEW YONI ‘CHEMICALS ARE NOT FOR PUSSIES’

Met de slogan ‘Chemicals are not for pussies’ wil Yoni aankaarten dat er in producten voor vrouwelijke hygiëne té veel chemicaliën zitten. Onderzoek heeft uitgewezen dat er vaak chloor en pesticiden in je tampons of maandverband kunnen zitten. Nu heb je de keuze om over te schakelen naar een chemicaliën-vrij merk mét biologisch afbreekbare verpakkingen. Hoera!

review-yoni-care-chemicals-are-for-pussies-maandverband-tampons

Yoni is een Nederlands merk dat werd opgestart door Crowdfunding en inmiddels in verschillende landen verkrijgbaar is. Hun tampons en maandverband worden gemaakt van biokatoen en samen met de verpakking is het gehele boeltje biologisch afbreekbaar. De producten kregen het keurmerk SOIL Association en het biologisch katoen is gecertificeerd door de Global Organic Textile Standard (GOTS). Klinkt goed he?

review-yoni-care-chemicals-are-for-pussies-maandverband-tampons

Maandverband

review-yoni-care-chemicals-are-for-pussies-maandverband-tampons

Het maandverband van Yoni is verpakt in bioplastic, gemaakt uit maiszetmeel en dus biologisch afbreekbaar. Er zijn twee maten maandverband verkrijgbaar: Medium en Heavy en elk doosje bevat 10 maandverbanden. Deze hebben vleugels waardoor ze perfect op hun plek blijven en je ondergoed beschermen tegen lekjes. Daarnaast heeft Yoni ook inlegkruisjes (24 per doosje).

review-yoni-care-chemicals-are-for-pussies-maandverband-tampons

Alle maandverbandjes worden apart verpakt. Handig om in je tas te gooien dus! Ik gebruik niet zo graag maandverband, maar kan je wel vertellen dat deze even goed hun werk doen als maandverbanden van een regulier merk. De inlegkruisjes gebruik ik dan weer wel geregeld en ook deze doen perfect hun werk!

Tampons

review-yoni-care-chemicals-are-for-pussies-maandverband-tampons

De tampons van Yoni zijn verkrijgbaar in 3 maten: Light, Medium en Heavy en elke verpakking bevat 16 tampons. De wikkel rond de tampons is helaas van gewoon plastic, maar hopelijk komt het merk binnenkort ook met een bioplastic variant op de proppen.

review-yoni-care-chemicals-are-for-pussies-maandverband-tampons

Verder kan ik je geen zotte verhalen vertellen over deze tampons. Ze werken even goed als andere merken, alleen hoef je je bij Yoni geen zorgen te maken over gekke chemicaliën en ander grut. Je leest het al, Yoni brengt betaalbare intieme hygiëne op de markt die beter is voor het milieu én je lijf!

In Nederland vind je Yoni bij Etos, in België onder andere bij Supergoods, maar je kan de producten ook online bestellen op de website van Yoni. Een doosje inlegkruisjes kost je €3,99, een doos maandverband €3,99 (medium) of €4,10 (heavy) en een doosje tampons €3,99 tot €4,20. Iets duurder dan reguliere merken, maar naar mijn mening het ook helemaal waard!

7 reacties op “REVIEW YONI ‘CHEMICALS ARE NOT FOR PUSSIES’”

  1. Het verhaal klinkt leuk. Prachtige missie maar het slaat nergens op. Mis de parfumluchtjes van ‘collega-maandverband producenten’ ook niet. Maar hier is niet mee om te gaan. Vooral de verpakkingen!!!!! Eerst een zakje in de doos waarin de maandverbanden verpakt zitten. Waarom een extra zakje? Het verband is zelf vervolgens erg lastig uit zijn eigen verpakking te halen!!! En dan nog het verwijderen uit het ondergoed. Ook een onmogelijke taak. De plakranden van de vleugels blijven plakken, het maandverband scheurt….. Niet echt de meest hygiënische taak. Slecht dit!!!!! Maak het a.u.b. gebruiksvriendelijker!!!!

Geef een reactie

CommentLuv badge