web analytics

REVIEW: WELEDA EVENING PRIMROSE SERUM

Weleda behoort al een tijdje tot mijn favoriete merken en ik ben altijd blij als ik weer iets nieuws van het merk kan uitproberen. De Evening Primrose lijn is bedoeld voor de rijpe huid (à la 50+), maar dat wil niet zeggen dat ik ook niet mee kan genieten van de fijne producten.

review weleda evening primrose serum verstevigend

Ingrediënten Evening Primrose Serum:

Water, Alcohol, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Olea Europaea Oil Unsaponifiables, Hamamelis Virginiana Distillate, Oenothera Biennis Oil, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Centella Asiatica Flower/Leaf/Stem Extract, Althaea Officinalis Root Extract, Chondrus Crispus Extract, Xanthan Gum, Arginine, Fragrance, Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Geraniol, Citral, Farnesol

Dit gezichtsserum zit vol fijne ingrediënten zoals aloë vera, hammameliswater en teunisbloemolie, maar de basis is jammer genoeg alcohol. Ik ben daar zelf niet zo’n fan van, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Goed om weten is dat het parfum afkomstig is uit etherische oliën.

review weleda evening primrose serum verstevigend

De verpakking is erg handig. Een glazen potje met pipet doet het altijd goed, is hygiënisch en zorgt er voor dat je niet te veel product gebruikt. Het serum zelf is melkachtig wit van kleur en vrij lopend. Het voelt niet aan als een olie maar eerder als ‘dik water’. De geur vind ik erg lekker: natuurlijk groen en fris!

review weleda evening primrose serum verstevigend

Het serum voelt ook lekker fris aan op de huid en zorgt voor een instant opkikker. Het trekt ook razendsnel in en is geschikt voor alle huidtypes. Nadien voelt mijn huid schoon en zacht aan. Aangezien ik voorlopig nog geen last heb van rimpeltjes, kan ik niets vertellen over het gladmakende effect. Wel vindt ik het positief dat ik geen puistjes krijg van dit serum, wat bij andere producten soms wel het geval is.

Ik geloof nog steeds in de producten van Weleda, maar had toch graag die alcohol geschrapt gezien. Het Evening Primrose Verstevigend Serum kost €27,99 voor 30 ml. Je vindt het serum bij De Tuinen, Holland & Barrett (Essenza) en sommige supermarkten. Iets voor jou?

7 reacties op “REVIEW: WELEDA EVENING PRIMROSE SERUM”

Geef een reactie

CommentLuv badge