web analytics

REVIEW WELEDA EDELWEISS SUN

Wie op zoek gaat naar een goede, natuurlijke zonbescherming komt vaak nogal bedrogen uit. Vette crèmes, gekke ingrediënten of een witte waas: de perfecte zonnecrème heb ik nog steeds niet gevonden. Weleda kwam met een Edelweiss-reeks op de proppen: zonbescherming en after sun gebaseerd op het vermogen van edelweiss om zichzelf te beschermen tegen de felle zon in de Zwitserse bergen.

review weleda eidelweiss zonnecreme gezicht after sun sun cream spf 30

Ingrediënten Weleda Edelweiss Zonnecrème gezicht:

Water, titanium dioxide (niet-nano), jojobaolie, alcohol, glycerine, kokosolie, vetzuuresters (plantaardige emulgatoren), onverzeepte olijfolie, suikerester (plantaardige emulgator), stearinezuur, aluminiumoxide (coating minerale filter), extract van edelweiss bloem/ blad/ stengel, sclerotium gum (stabilisator), xanthaangom (stabilisator en emulgator), glycerylcaprylaat, squalaan, suikerester (plantaardige emulgator), compositie van natuurlijke etherische oliën, limoneen, linalool, citronellol, benzylbenzoaat, benzylsalicylaat, geraniol, citral, farnesol.

Ingrediënten Weleda Edelweiss After Sun Lotion:

Water, glycerine, alcohol, Aloe vera gel, olijfolie, onverzeepte olijfolie, betaine, extract uit brandnetel, extract van edelweiss bloem/ blad/ stengel, sclerotium gum (stabilisator), xanthaangom (stabilisator en emulgator), lysolecithine (plantaardige emulgator), glycerylcaprylaat, compositie van natuurlijke etherische oliën, limoneen, linalool, citronellol, benzylbenzoaat, benzylsalicylaat, geraniol, citral, farnesol.

review weleda eidelweiss zonnecreme gezicht after sun sun cream spf 30

Ik ontving 2 producten uit het zonnegamma van Weleda: de Zonnecrème voor het gezicht met SPF 30 en een After Sun Lotion. Beide producten dragen een tekening van edelweiss en komen in plastic tubes met klikdop.

Zoals we van Weleda gewend zijn, zijn de ingrediënten wel oké. In beide producten vinden we alcohol terug en de zonnecrème is op basis van titanium dioxide (een minerale filter, zie hier en hier), terwijl zinoxide schijnbaar een gezondere en meer milieuvriendelijke keuze zou zijn. Geen nano-technologie gelukkig, fijn! Nadeel van deze minerale filters is de welbekende witte waas …

review weleda eidelweiss zonnecreme gezicht after sun sun cream spf 30

En dat is dan ook meteen het grootste nadeel aan deze gezichtscrème. Ik bracht de crème voor de eerste keer aan op een zonnige dag om in de tuin te chillen maar schrok gewoon van hoe wit mijn gezicht er uit zag. Aangezien ik me niet meer in de bewoonde wereld ging begeven, trok ik me er niks van aan, maar toen mijn vriend thuis kwam vond hij me net een mime-speler, terwijl ik dacht dat de zonnebrand ondertussen al voldoende was ingetrokken en de witte waas dus minder was. Onder je foundation geen probleem: dan plamuur je de witte waas gewoon weg, maar om de zonnecrème elke 2 uur aan te brengen vind ik het toch echt té opvallend.

review weleda eidelweiss zonnecreme gezicht after sun sun cream spf 30

De After Sun Lotion is een lichte, lopende lotion die meteen heerlijk fris aanvoelt. De lotion smeert gemakkelijk uit en plakt niet, maar verzorgt gewoon goed. Fijn om hier aloë vera hoog op de ingrediëntenlijst te zien, aangezien dat één van de weinige ingrediënten is dat echt een verkoelend effect heeft op de verbrande huid.

De Zonnecrème voor het gezicht zou ik niet aanraden als dagdagelijkse bescherming, maar hij werkt wél gewoon goed! Ideaal voor de gevoelige huid of voor baby’s, al heeft Weleda ook zonbescherming voor kinderen in het gamma. De After Sun Lotion is wel een aanrader. De producten van Weleda zijn verkrijgbaar bij verschillende natuurwinkels en drogisterijen, bijvoorbeeld bij Holland & Barrett. De After Sun Lotion (200 ml) kost je €14,99, net zoals de Zonnecrème Gezicht (€14,99 / 50 ml).

3 reacties op “REVIEW WELEDA EDELWEISS SUN”

  1. Ik vond de spf voor het gezicht ook echt niet te doen met die witte waas. Ik ben groot fan van minerale spf en weet dat er een witte waas bij hoort, maar dit product is wel erg extreem. Wat je zegt; een mime-speler. Onder makeup kan het inderdaad maar op een gegeven moment moet je dit opnieuw opbrengen, over je make-up heen. Ik ga ‘m alleen nog gebruiken als ik thuis op het balkon lig en niemand me ziet. Erg jammer van zo’n product.

Geef een reactie

CommentLuv badge