web analytics

REVIEW WELEDA AMANDEL + SENSITIVE SKIN CHALLENGE

Voor wie last heeft van een gevoelige huid is het vaak moeilijk om de juiste verzorgingsproducten te vinden. Altijd weer zit er wel één ingrediënt in waar je huid slecht op reageert. Zo basic mogelijk gaan is vaak een oplossing, maar ook mensen met een gevoelige huid houden wel eens van wat meer luxe verzorging die ook lekker ruikt. Daar heeft Weleda een oplossing voor! De Verzachtende Amandel-lijn is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.

review-weleda-amandel-skin-challenge

Ingrediënten Weleda Amandel Verzachtende Bodylotion:

Water, Amandelolie, Alcohol, Glycerine, Squalaan, Behenylalcohol, Cetearylglucoside, Bijenwas, Carrageen, Xanthaan, Melkzuur

Ingrediënten Weleda Amandel Verzachtende Douchecrème:

Water, Amandelolie, Alcohol, Glycerine, Coco-glucoside, Sheabutter, Carrageen, Citroenzuur, Xanthaan, Kokosvetzuurglutamaat

Ingrediënten Weleda Amandel Verzachtende Handcrème:

Water, Amandelolie, Alcohol, Behenylalcohol, Glycerine, Tapiocazetmeel, Cetearylglucoside, Carrageen, Xanthaan, Melkzuur 

Ingrediënten Weleda Amandel Verzachtende Gezichtscrème:

Water, Amandelolie, Alcohol, Glyceryl stearaat SE, Bijenwashydrolysaat, Pruimenpitolie, Glycerine, Xanthaan, Melkzuur

Ingrediënten Weleda Amandel Verzachtende Gezichtscrème Light:

Water, Amandelolie, Alcohol, Glyceryl stearaat SE, Glycerine, Bijenwashydrolysaat, Pruimenpitolie, Xanthaan, Melkzuur

Ingrediënten Weleda Amandel Verzachtende Gezichtsolie:

Amandelolie, Pruimenpitolie, Extract van sleedoornbloesems

review weleda amandel body douce hand

De verpakking van de producten vind ik erg mooi: de roze met witte details geven de lijn een zachte uitstraling. De kleine tubes zijn gemaakt van metaal, de grote tubes en bodylotionfles van plastic. De gezichtsolie komt dan weer in een glazen flacon. De doosjes vind ik altijd wat overbodig, want die belanden meteen in de vuilbak.

review weleda amandel body douce hand

Qua ingrediënten ziet deze lijn er prima uit! Enkel de alcohol vind ik jammer, maar dat zie je vaak bij Weleda. Ze hebben daar zelf het volgende over te zeggen:

Weleda gebruikt bio alcohol om bepaalde plantenextracten te verkrijgen. Bovendien verbetert alcohol de consistentie van een product en helpt het de formule te stabiliseren en bewaren. Dit laatste is belangrijk, aangezien Weleda geen synthetische conserveringsmiddelen gebruikt. In het algemeen is het zo dat alcohol in cosmeticaproducten een uitdrogend effect kan hebben, en daarom wordt het vaak afgeraden. De concentratie van alcohol in de producten van Weleda is echter zodanig laag, dat hier geen gevaar voor is. Dit kunnen we garanderen door de uitgebreide dermatologische tests die al onze producten ondergaan, en waarbij we o.a. het vochtinbrengende effect nakijken en garanderen.

De producten zitten boordevol amandelolie, een heerlijk verzorgende olie voor je huid. Daarnaast vind je ook glycerine, sheaboter en pruimpitolie terug. Deze lijn ruikt trouwens heerlijk naar frangipane!

review weleda amandel body douce hand

Bodylotion – Douchecrème – Handcrème – Gezichtscrème – Gezichtscrème Light – Bovenaan: Gezichtsolie

review weleda amandel body douce hand

De Amandel gezichtsverzorgingsproducten van Weleda zijn geweldig! De Gezichtsolie (€15,99) is heerlijk puur en verzorgt je huid in een handomdraai. Je hebt er maar een heel klein beetje van nodig om je huid gevoed en stralend te maken. Dit is sowieso mijn favoriete product uit de reeks. Ook de Gezichtscrème (14,99) vind ik erg fijn in gebruik en vormt een goede basis voor make-up. Ik gebruik het liefst de Light-variant (€14,99) voor mijn gemengde huid. In de winter schakel ik waarschijnlijk over op de gewone Amandel Gezichtscrème wanneer mijn huid wat droger wordt.

review weleda amandel body douce hand

Ook de Lichaamsproducten zijn fijn in gebruik. De Douchecrème (€7,99) is mijn favoriet. Deze schuimt niet echt, maar reinigt de huid op een milde manier en ruikt heerlijk naar amandel/frangipane. Hetzelfde geldt voor de Bodylotion (€13,99) die niet te vet is, maar wel een goede bescherming biedt voor de droge huid. De Handcrème (€7,99) voelt dan weer wel vrij vet aan in het begin, maar trekt verbazingwekkend snel in en geeft een erg goede voeding voor droge en gevoelige handen.

review weleda amandel body douce hand

NIEUW! Vanaf  3 oktober gaat de Weleda Sensitive Skin Challenge van start. Tijdens de Sensitive Skin Challenge ontvang je 6 weken lang inspirerend advies en motiverende tips via mail. Zo wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het beste te werk gaat om je huid weer tot rust te brengen. Het gaat niet alleen om tips voor de verzorging van je gevoelige huid, maar ook heel wat natuurlijke lifestyle- en voedingsadvies. Je kan je inschrijven via de site van Weleda en bovendien maak je zo kans op 1 van de 10 Amandel Verwenpakketten ter waarde van 85 euro!

Is de Verzachtende Amandel-lijn van Weleda iets voor jou?

2 reacties op “REVIEW WELEDA AMANDEL + SENSITIVE SKIN CHALLENGE”

Geef een reactie

CommentLuv badge