web analytics

REVIEW: TOPIDERM HANDCRÈMES

In de winter heb ik er steeds weer last van: een eczeemplek op mijn rechterhand. Heel erg vervelend, want die plek gaat onmiddelijk jeuken en branden wanneer het in contact komt met een irriterende stof. In de winter vind ik het dan ook enorm lastig om mijn droge handen te hydrateren zonder het eczeem te laten verergeren. Insert Topiderm!

review Topiderm handcrème handcream

Van het Belgische bedrijf Topiderm mocht ik twee handcrèmes uitproberen: een zonder parfum (dus beter geschikt voor mijn eczeem!) en eentje met. De ingrediënten zien er alvast goed uit: een aantal verzorgende oliën en boters (shea boter). Daarnaast vermeldt Topiderm ook nog de volgende speciale ingrediënten:

Neocare olive:
Plantaardige, natuurlijke olie – maakt de huid soepeler en zachter – vermindert roodheid – 100% natuurlijke emulgator – zorgt voor 24-uurshydratatie

Schizophyllan:
Huidherstellend – bevordert de celvernieuwing – stimuleert de vernieuwing van collageen – verbetert het huideigen herstelmechanisme

Macadamiaolie:
Beschermt de huid – Rijk aan natuurlijke vitamine E – voedende olie – bevat lipiden die identiek zijn aan de huid – plant-aardige olie

Zowel de handcrème zonder parfum als de Magnesomen handcrème (met parfum) hebben dezelfde luchtige structuur. Ik heb enkel de handcrème zonder parfum getest en de roze tube heb ik door mijn moeder laten testen (zij is een beetje verslaafd aan handcrème).

De versie zonder pafum vond ik erg fijn in gebruik. De handcrème heeft zo goed als geen geur en smeert erg vlot open. Ook trekt de crème snel in, wat ik een groot voordeel vindt.

Mijn mama was ook enthousiast over de Magnesomen handcrème. Ze vond de geur aangenaam en fris en was tevreden over hoe snel de handcrème intrekt. Ook zei ze dat ze vond dat de crème erg goed voedt!

Maar de grote test was natuurlijk hoe mijn eczeem zou reageren op de handcrème zonder parfum! Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben, mijn eczeem is niet verergerd door het gebruik. Het is ook nog niet volledig weg, maar dat kan je ook niet verwachten van zo’n product.

Zoals je kon lezen ben ik erg tevreden over deze handcrème van Topiderm. Dit Belgische bedrijf produceert ook in België en verzekerde me er van dat zowel de ingrediënten als het eindproduct niet getest werd op dieren.

Deze handcrèmes zijn te verkrijgen via Farmaline of <Newpharma. Beide handcrèmes kosten tussen de 6 – 7 euro.

Dit artikel bevat producten die ik van een merk of webshop heb ontvangen om te reviewen.

Gerelateerde Artikelen

6 reacties op “REVIEW: TOPIDERM HANDCRÈMES”

Geef een reactie

CommentLuv badge