web analytics

REVIEW: THE OIL CLEANSING METHOD

Iets meer dan een maand geleden postte ik dit artikel. Ik testte de Oil Cleansing Method (OCM) en hier lees je hoe me dat is bevallen.

/

ervaringen the oil cleansing method

/

Vorig artikel over de OCM nog niet gelezen? Kijk hier eens. In dat artikel staat meer informatie over wat de Oil Cleansing Method juist is en hoe je er zelf mee aan de slag kan.

/

/

Ik begon met een gevoel van twijfel: zou dit wel werken voor mijn vette huid? Zou ik er niet meer puistjes van krijgen? Ga ik het wel de hele tijd volhouden? Al die twijfels zijn nu van tafel geveegd, want dit werkt voor mij!

/

Mengsel:

Ik gebruik momenteel een mengsel van ongeveer 40% castor olie en 60% druivenpit olie. Ik ben van plan om in de toekomst een beetje te experimenteren met het mengsel (amandelolie, hazelnoot olie, …). Deze eerste periode heb ik het mengsel gelijk gehouden. Met het flesje dat je op de foto ziet (een reisflacon), deed ik net een maand. Erg voordelig dus!

/

the oil cleansing method ervaringen

/

Routine:

Ik gebruik de OCM elke avond voor ik ga slapen. Ik was mijn handen en giet een beetje van mijn oliemengsel in de palm van mijn hand (de hoeveelheid zoals op de foto). Dan verdeel ik deze olie over mijn gezicht. Met mijn vingertoppen masseer ik de olie zachtjes in. Wanneer ik veel tijd heb, laat ik de olie nog een tijdje (soms wel een half uur) op mijn gezicht zitten. Dan neem ik een gastendoekje en maak dit nat onder de kraan. Dit stop ik dan weer zo’n 30 seconden in de microgolf. Het doekje is nu lekker warm, hier stoom ik mijn gezicht dan mee. Ik leg het gewoon over mijn gezicht en wacht tot het afgekoeld is. Daarna wrijf ik de olie met het doekje van mijn gezicht.

/

Resultaten:

De eerste dag reinigde ik mijn gezicht met mijn mengeling van castorolie en druivenpit olie. Dan maakte ik een washandje nat met warm water en legde dat op mijn gezicht. Het water uit de kraan werd niet warm genoeg, en ik had niet het gevoel dat mijn huid gestoomd werd. Toen ik de olie van mijn gezicht wreef, was mijn huid erg zacht en gehydrateerd. Het washandje zat vol make-up vegen. Zelfs waterproof mascara is geen enkel probleem voor de olie.

Op de derde dag kreeg ik last van enkele puistjes op mijn kin (3 of zo). De volgende morgen hadden ze al witte kopjes (iew). Ik kreeg echt het gevoel dat al het vuil uit mijn huid werd getrokken. Ik hoopte alleen maar dat het niet erger ging worden.

/

the oil cleansing method ervaringen

/

Maar dat werd het niet. Puistjes leken sneller weg te gaan, minder vaak ‘de kop op te steken’ en mee-eters verminderen. Mijn huid is zacht, gehydrateerd en lijkt wel meer te stralen dan anders. Op bovenstaande foto zie je links het ‘before’ en rechts ‘after’ een maand met de OCM. Ik twijfelde of ik deze foto’s wel zou posten, maar het lijkt me toch het duidelijkst voor jullie als je ook het resultaat kan zien.

/

Een perfecte huid heb ik nog steeds niet, maar toch ben ik heel erg tevreden met deze methode. Het vraagt dan wel iets meer tijd, toch heeft de OCM me niet teleurgesteld.

/

Zou jij de Oil Cleansing Method proberen?

/

Gerelateerde Artikelen

20 reacties op “REVIEW: THE OIL CLEANSING METHOD”

    1. Hoi! Ik heb het mengsel inderdaad zelf gemaakt. Druivenpitolie vind je in de supermarkt. Castor olie koop ik bij een handelaar in natuurlijke grondstoffen voor cosmetica, maar ik hoorde dat ze deze olie bij Etos ook verkopen!

  1. Mooi resultaat! Ik heb het zelf ook een tijdje gedaan (ook ’s avonds) maar heb niet altijd zin om uitgebreid mijn gezicht te wassen in de avond, maar als ik dit dan zie, moet ik het toch maar weer oppakken. Ik gebruik trouwens een mengsel van castor oil en zonnebloemolie.

  2. Ik heb het altijd raar gevonden, je gezicht reinigen met olie, maar je zegt dat zelfs waterproof er af gaat ben ik nu tochbenieuwd. En ik wil vooral het gastenboek in de microgolf uitproberen, lol. Zoalsin de vliegtuig. Nooit aan gedacht.

  3. ik gebruik die methode ook elke sinds twee weken, en ben er opzich redelijk tevreden over. ik gebruik 100% olijfolie (mijn milde acné is een gevolg van een extreem droge huid) en doe het op dezelfde manier als jij, alleen gebruik ik de olie ook als moisturizer (dus na het reinigen een nieuw, heel dun laagje olie op mn gezicht). maar mijn gezicht is echt ontzettend uitgedroogd! heb niet per se meer of minder puistjes, maar wel veel dode velletjes, vooral als ik ’s ochtends wakker word. had juist verwacht dat olijfolie heel erg zou hydrateren.
    ben van plan het nog even vol te houden om te kijken wat de resultaten zijn op de lange duur, en daarna wil ik ook wat gaan experimenteren met andere olie. (zal ik ook wel over gaan schrijven op mn blog). ben benieuwd!
    meet me on the sunny road onlangs geplaatst..STREETSTYLE FAVORITES #1My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge