web analytics

REVIEW: THE BODY SHOP TONERS: SEAWEED & VITAMIN E

Wat toners betreft, ben ik best ‘een moeilijke’. Ik wil het liefst zo weinig mogelijk ingrediënten op de verpakking zien staan. Verder verwacht ik dat een toner de laatste restjes make-up verwijderd en mijn gezicht fris en schoon laat aanvoelen. Ik wil dus geen irriterende ingrediënten, geen trekkerige huid en al helemaal geen parfumbom. Of dat gelukt is met deze toners van The Body Shop, zie je zo.

/

review the body shop seaweed vitamin E toner

/

/

Ingrediënten Seaweed Clarifying Toner:

Aqua (water), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Phenoxyethanol, Algae (zeewierextract), Glycerin (glycerine), Methylparaben, Parfum, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Fucus vesiculosus (blaasjeswierextract), Butylparaben, Ethylparaben, Menthol, Cucumis sativus (komkommerextract), Isobutylparaben, Propylparaben, Benzyl Alcohol, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Potassium Sorbate, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Tocopherol (vitamine E).

Ingrediënten Vitamin E Hydrating Toner:

Aqua (water), Glycerin (glycerine), PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Polysorbate 20, Diglycerin, Tocopheryl Acetate (vitamine-E-acetaat), Potassium Sorbate, Carbomer, Xanthan Gum, Parfum, Disodium EDTA, Triticum vulgare (tarwekiemolie), Citric Acid (citroenzuur), Sodium Hydroxide, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Linalool, Geraniol, Limonene, Citral, Benzyl Alcohol, Eugenol, Farnesol.

/

review the body shop toner seaweed vitamin E

/

Van beide toners heb ik een mini-verpakking. Die waren namelijk in de solden (2+1 gratis) en erg handig voor op reis. De Seaweed toner ruikt naar ‘oceaan uit een flesje’, je kent dat wel, en de ingrediëntenlijst verteld me dan ook dat er parfum in zit. Als ik de ingrediëntenlijst eens goed bekijk ben ik niet zo heel erg tevreden (parfum, parabenen, …). De werking van de toner vind ik dan weer wel fijn. Deze toner maakt mijn gezicht schoon en droogt niet uit. Mascara krijgt hij niet weg, maar dat is dan ook niet echt de bedoeling. Het is geen enorm slechte toner, maar vanwege de ingrediënten zou ik hem niet opnieuw aankopen.

/

review the body shop toner seaweed vitamin E

/

Over de Vitamin E toner had ik al veel goed gehoord en ik was dan ook erg benieuwd. Ook deze toner heeft een geurtje en dus een parfum in de ingrediëntenlijst. Voor de rest lijkt dat lijstje best veel op de Seaweed toner, maar dan zonder parabenen en uiteraard met vitamine E. Ook hier vind ik de werking prettig. Deze is wel iets water-achtiger qua gevoel, terwijl de Seaweed toner iets meer olie bevat, of zo voelt het toch aan.

/

review the body shop vitamin E seaweed toner

/

De Seaweed Clarifying Toner en de Vitamin E Hydrating Toner zijn verkrijgbaar bij The Body Shop en online. De kleine flesjes kosten momenteel 2,5 euro per stuk, maar er is een actie waarbij 2+1 gratis op reisverpakkingen geldt. In full size (200 ml) kosten beide toners €10.

/

11 reacties op “REVIEW: THE BODY SHOP TONERS: SEAWEED & VITAMIN E”

  1. Klinkt goed… alleen heb ik mezelf voorgenomen niet langer body shop producten te gebruiken – zelfs niet de natuurlijke serie. Mijn huid is er (natuurlijk of niet) niet zo blij mee zoals ik had gehoopt. Maar het is natuurlijk moeilijk om uit de winkel weg te blijven als alles zo lekker ruikt!
    Lindsay onlangs geplaatst..Een persoonlijke update (+ Day Zero #2)My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge