web analytics

REVIEW THE BAMBOO BRUSH SOCIETY TOOTH BRUSH

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik probeer om de kleine dingen te verduurzamen. Zo gebruik ik nu al een paar jaar een bamboo tandenborstel. In het begin waren deze tandenborstels bijna nergens te verkrijgen, maar ondertussen vind je ze meer en meer terug in de winkels! Laatst ontving ik een tandenborstel van The Bamboo Brush Society.

review the bamboo brush society tandenborstel

The Bamboo Brush Society maakt tandenborstels met een milieuvriendelijk bamboo handvat. Enkel de haren zijn niet biologisch afbreekbaar, omdat er tot nu toe nog geen goed alternatief gevonden is voor nylon. Wanneer je tandenborstel ‘op’ is, trek je de haren er uit en gooi je de tandenborstel gewoon bij je tuinafval!

review the bamboo brush society tandenborstel

Ik heb al wat ervaring met bamboo tandenborstels en ik moet zeggen dat deze van The Bamboo Brush Society erg fijn in de hand ligt. De haren hebben een medium hardheid, wat ik ideaal vind. De tandenborstel komt in een volledig composteerbare verpakking, top!

review the bamboo brush society tandenborstel

Waar je bij Humble Brush tandenborstels veel leuke kleurtjes hebt, maar te zachte haren en bij Hydrophil een rond handvat wat niet super handig is, heb je bij The Bamboo Brush een goed handvat en telkens witte haren. Vrij standaard, maar wel mooi!

review the bamboo brush society tandenborstel

Tandenborstels van The Bamboo Brush Society zijn te koop bij Wander & Co voor de prijs van €4,50.

Poets jij je tanden manueel of elektrisch? En denk je na over het plastic dat je daarmee verbruikt?

8 reacties op “REVIEW THE BAMBOO BRUSH SOCIETY TOOTH BRUSH”

 1. heel erg leuk om al verschillende bamboo tandenborstel variaties te zien opduiken op de markt. Deze zien er esthetisch ook veel aangenamer uit dan die felgekleurde borstels. leuk!
  Stéphanie B. onlangs geplaatst..quoteMy Profile

 2. Wat een goeie tip! Ik heb veel over bamboe tandenborstels gehoord maar ik heb het zelf nog nooit gebruikt. Ik stel me altijd voor dat de haren heel hard zijn. Is een elektrische tandenborstel niet ‘beter’ dan een hand tandenborstel? Tenminste, dat hoor ik altijd. Niet om het af te kraken, ben gewoon heel benieuwd :)

 3. Ik had een bamboo tandenborstel (met varkensharen denk ik mij te herinneren?) en toen moest ik van mijn tandarts elektrisch poetsen. Slim als ik was, heb ik geluisterd. Nu heb ik er wel spijt van… Zodra mijn borsteltje op is, denk ik eraan mijn tandenborstel weg te geven en weer voor bamboe te gaan
  ..
  Jessi onlangs geplaatst..Dagen zonder vlees en andere uitdagingenMy Profile

 4. Hoi Zoë,
  Ontzettend bedankt voor de tip! Wij proberen ook zelf steeds leuke en duurzame producten te gebruiken en zelf te maken om zo ons steentje bij te dragen voor het klimaat! Zo maken wij bv onze leuke boodschappen zelf om zo de afvalberg aan plastic te verminderen… Dus deze bamboo tandborstels gaan zeker aanschaffen!
  Warme groetjes, else JR*BOT

 5. Hoi Zoë ,
  ik heb beiden, gebruik de elektrische borstel dagelijks en de bamboo borstel gaat altijd mee op reis.
  mijn exemplaar van Humble is zowat op dus deze review van jou komt goed uit, wil graag deze nieuwe uit proberen. gr Ann

Geef een reactie

CommentLuv badge