web analytics

REVIEW: SLEEK, LIFE’S A PEACH BLUSH

De enquête die ik een tijdje geleden heb opgesteld, gaf mij enkele duidelijke richtlijnen naar wat jullie graag lezen en ook meer willen zien. Zo was één van de voorstellen om het wat vaker over natuurlijke make-up te hebben. Dat leek me een erg goed idee. Ik bekeek mijn kleine ‘stash’ eens en zag dat dat aanbod aan natuurlijke make up bijna onbestaande was. Hmm, ik besloot om een blush van Sleek te bestellen bij Enchantra. Sleek is geen merk dat claimt natuurlijke ingrediënten te gebruiken, maar test niet op dieren (én ik was er stiekem al zo lang benieuwd naar). Een goed excuus dus om er eentje te bestellen.

/

review sleek blush life's a peach

/

/

Ingrediënten:

 • Mica: Mineraal. Zorgt voor een natuurlijke glow en heeft licht reflecterende eigenschappen.
 • Talc: Talkpoeder, zorgt er voor dat het product beter hecht aan de huid en je huid minder snel vet wordt.
 • Bis – Diglyceryl Polyacyladipate-2: Zorgt voor een betere hechting aan de huid en een satijnen finish. Kan irriterend werken.
 • Dimethicone: Silicone, zorgt ervoor dat de blush gelijkmatig en smooth kan aangebracht worden.
 • Pentaerythrityl Tetraisostearate: Emulgator, synthetische vochtinbrenger (hier niet van toepassing).
 • Nylon-12: Zorgt voor een betere pigmentatie en houdbaarheid.
 • Magnesium Stearate: Zorgt voor betere dekking en uitsmeren. Ook een stabilisator en emulgator
 • Jojoba Esters: Gehydrogeneerde jojoba olie, vochtinbrengend.
 • Polyethylene: Polymeer, gebruikt als bindmiddel. Kan irriterend werken.
 • Phenoxyethanol: Bewaarmiddel
 • Chloroxylenol: Bewaarmiddel. Hoofdbestanddeel van Dettol (sterk bacteriedodend). Kan irriterend werken.
 • Titaniumdioxide: Zorgt voor de natuurlijke SPF factor. Wit mineraal dat het licht breekt.
 • Reeks kleurstoffen

/

review sleek life's a peach blush

/

Ik heb geprobeerd om te kleur zo goed mogelijk vast te leggen en heb de kleurbalans een beetje aangepast zodat de kleuren kloppen met de werkelijkheid. De blush heeft een mooie oude peachy kleur die best overeenkomt met onderstaande foto (bovenstaande is iets te roze). Het is een erg zachte, lieve kleur die prachtig staat bij verschillende huidkleuren. Zowel lichte als donkerdere huidjes kunnen deze kleur goed hebben.

Life’s a Peach komt in de typische Sleek verpakking. Die is stevig en mooi mat zwart. Daar zie je ook snel vingerafdrukken op. Zie je die vinger op de E en de K op de eerste foto? In het doosje zit 8 gram blush (véél!) en een grote spiegel, handig als je onderweg bent en graag je make-up in de loop van de dag bijwerkt.

/

review sleek blush life's a peach

/

De ingrediënten zijn vrij normaal voor een blush, maar niet zoals ik ze graag heb. Ik moet dus echt op zoek naar natuurlijke cosmetica! De blush zelf is minder gepigmenteerd dan andere Sleek blushes. Persoonlijk vind ik dat niet erg, omdat je dan niet bang moet zijn dat je er uitziet als een clowntje. De kleur laat zich wel goed opbouwen en geeft een matte, natuurlijke finish aan je wangen. Ideaal wanneer je houdt van een natuurlijke ‘no make-up’-look.

/

review sleek blush life's a peach

/

Sleek is onder andere te koop bij Enchantra en kost daar €5,49, een goede prijs voor een prachtige blush.

Binnenkort ga ik op zoek naar écht natuurlijke cosmetica. Dus in de toekomst zal je hier vaker reviews zien van merken die op basis van natuurlijke ingrediënten producten produceren.

Heb jij tips voor goede, betaalbare én vooral natuurlijke make-up?

/

24 reacties op “REVIEW: SLEEK, LIFE’S A PEACH BLUSH”

 1. Heel mooi! Sleek heef echt mooie producten en niet duur! Jammer dat het niet ‘natural’ is, maar het niet testen op dieren is ook een positief punt.

 2. Wel eens van Jane Iredale gehoord? Dat is een groen make- up merk. Zelf ken ik het alleen van andere blogs, maar het lijken me fijne producten.

 3. Mooie blush! Ik ben qua make-up nog niet overgestapt naar enkel natuurlijk, daarvoor is het aanbod gewoon te klein helaas. Maar een paar fijne natuurlijke make-up merken: INIKA, Lily Lolo en Sante. INIKA is wel wat prijzig, maar dan heb je ook mooie luxe natuurlijke make-up. Lily Lolo en Sante zijn betaalbaar :)
  Sophie onlangs geplaatst..Oproepje: gastblogger gezochtMy Profile

 4. Mooie blush! Je kan eens op het internet zoeken naar minerale make-up. Ik heb al enkele dingen geprobeerd van Mineralissima en was hier best tevreden over. Het is even wennen aan de losse poeders, maar eens je ermee weg bent, is het wel leuk werken. Ik ben zelf vooral fan van “Youth Dew”. :)
  Lien onlangs geplaatst..GOSH “Galaxy”My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge