web analytics

REVIEW SEEPJE WASNOTEN

Ik doe alles graag zo groen en natuurlijk mogelijk, maar heb nog steeds niet voor alles de ideale oplossing gevonden. Een van die dingen was ‘de was doen’. Seepje maakt dat een stuk makkelijker met hun wasnoten! Ik schreef al eens eerder over deze gekke dingen (klik) en heb ze nu eindelijk zelf uitgeprobeerd.

review seepje wasnoten zomer lavendel soap nuts

Seepje?

Seepje is een Nederlands bedrijf dat 100% natuurlijk wasmiddel produceert op basis van Sapindus Mukorossi (of: wasnoot) uit Nepal. Het merk is helemaal Fair Trade en ook de verpakking is recycleerbaar. Je kan kiezen uit de wasnoten die je in een zakje in de trommel gooit of een vloeibaar wasmiddel op basis van diezelfde wasnoten. Daarnaast zijn er ook verschillende geuren beschikbaar: lavendel, den en zonder geur bij de wasnoten en ‘Vrij en Blij’ of ‘Vers geperste Lentegeur’ in het geval van de vloeibare wasproducten. Hun wasproducten zijn zelfs geschikt voor delicate stoffen zoals wol of zijde.

review seepje wasnoten nuts

Werkt het?

Ik ontving een doosje wasnoten in de Zomerse Vakantie-geur (lavendel). Tijd om deze nootjes te testen! Ik vulde de trommel met vuile was, gooide een vijftal noten in het zakje en druppelde wat etherische olie in het bakje van de wasverzachter. De noten zelf ruiken licht zoetig en wanneer ik de wasmachine open maakte kwam een heerlijke, zoete lavendelgeur mijn kant op. Niet slecht!

review seepje wasnoten nuts was

Een kleine inspectie leerde me dat de was gelukkig ook echt schoon was. Een doosje zou goed zijn voor zo’n 30 wasbeurten, maar volgens mij kan je er zelfs iets langer mee doen, aangezien je de noten 3 keer opnieuw kunt gebruiken. Daarna gooi je ze gewoon in de tuin, op de composthoop of in de GFT-bak. Heerlijk duurzaam!

Tja, geen slecht woord over Seepje dus, al hou ik ook wel van een wat complexere geur in mijn wasgoed. Een mix van verschillende etherische oliën bijvoorbeeld? De producten van Seepje zijn te koop op hun webshop en daar vind je ook enkele echte verkooppunten in NL en BE. De geurloze variant kost €7,95, met een geurtje betaal je €9,95. Ook het vloeibare wasmiddel kost €9,95.

Ben je ook benieuwd naar deze natuurlijke manier van de was doen?

Gerelateerde Artikelen

Favorite free photo apps

FAVORITE (FREE!) PHOTO APPS

diy tub tea bath salts

DIY SUNDAY! LUSH DUPES

9 reacties op “REVIEW SEEPJE WASNOTEN”

  1. De noten zien er wel wat ruw uit, schaadt dat de delicate kleding zoals zijde of lingerie niet? Ik wil geen kapotte setjes uit de wasmachine moeten wissen

Geef een reactie

CommentLuv badge