web analytics

REVIEW SCHMIDT’S NATURAL DEODORANT

Wanneer ik zo goed als alle producten in mijn verzorgingsroutine had vervangen door natuurlijke en dierproefvrije varianten, was deodorant steeds het struikelblok. Niks bleek even goed te werken als een deodorant vol aluminium en andere ‘nasties’. Nu smeer ik liever geen aluminium onder mijn oksels, dus zette ik de zoektocht gestaag voort. Schmidt’s Natural Deodorant to the rescue?

review schmidt's deodorant ylangylang calendula

Ingrediënten Schmidt’s Natural Deodorant Ylang-Ylang + Calendula:

Arrowroot poeder, Kokosolie, Candelilla Wax, Shea boter, Natriumbicarbonaat, Caprylic/Capric Triglyceride, Jojobaolie, Ylang Ylang etherische olie, Calendula etherische olie, Vitamine E.

Kijk naar die ingrediëntenlijst, wat een pareltje! Sommige mensen reageren op natriumbicarbonaat, maar de hoeveelheid is hier niet heel groot, dus je kan deze met een gerust hart uitproberen.
Schmidt’s Natural Deodorant bestaat in potjes en nu ook in sticks (met een andere formule) en dat in verschillende geurencombinaties. Ik testte Ylang-Ylang + Calendula uit, een vrouwelijke, zoete en exotische geur die ik erg graag ruik. De stick bevat 75 gram en draait gemakkelijk omhoog met het wieltje. De verpakking is eenvoudig, maar handig. Niks mis mee!

review schmidt's deodorant ylangylang calendula natural

De deodorant zelf is een beetje gelig van kleur, dat komt vast door de candelilla was en de calendula. De stick smeert gemakkelijk uit op je huid, maar is wel een beetje brokkelig. Gelukkig niet zo erg dat er stukjes op de grond vallen tijdens het smeren. De geur ruik je goed en die is echt heerlijk!

Deze deodorant irriteert mijn pas geschoren oksels niet en blijft vrij goed op zijn plek, zonder vet of plakkerig aan te voelen. Bij natuurlijke deodorant heb ik wel vaak dat ik deze gedurende de dag even moet bijwerken en dat is ook bij Schmidt’s het geval. Gelukkig past de stick gemakkelijk in je tas. Hij biedt zo’n vier tot zes uur bescherming, wat heel wat is voor een natuurlijke deodorant!

review schmidt's natural deodorant ylang calendula vegan

Werkt deze deodorant als antitranspirant? Nee, dus je zweet er nog wat door, maar de vervelende geurtjes blijven wel achterwege. En is dat niet waar het eigenlijk allemaal om draait? Ik ben alleszins aangenaam verrast door zowel de geur als de werking!

Schmidt’s Natural Deodorant is helemaal natuurlijk, vegan en dierproefvrij. Daarnaast is de prijs ook prima! Voor een potje betaal je €5,95, een stick kost je €13,50. De producten zijn verkrijgbaar bij Heavenly Pure, een webshop vol natuurlijke verzorging.

7 reacties op “REVIEW SCHMIDT’S NATURAL DEODORANT”

  1. Oh zo fijn dat Schmidt’s nu ook hier verkrijgbaar is <3
    Ik heb m ooit gewonnen en toen stuurden ze hem helemaal van de states op, maar ik was er wel heel tevreden over en vond het toen jammer dat ze hem hier nergens verkochten.
    Sara onlangs geplaatst..Weekmenu #31My Profile

  2. Heb eens een roller gebruikt met ook fijne ingrediënten. Altijd op een net gedouchte huid gebruikt, maar na een tweetal weken begon de roller echt slecht te ruiken. Ik denk dat dit kwam doordat er niets antibacterieels inzat. Zou dit ook kunnen gebeuren bij deze deo?

Geef een reactie

CommentLuv badge