web analytics

REVIEW: THE SCENT OF DEPARTURE – PARIS

I’ve said it before and I’ll say it again: ik krijg heel snel hoofdpijn van bepaalde parfums. Daarom gebruik ik al tijden natuurlijke(re) parfums. Nieuw in mijn stash is Paris van The Scent Of Departure, een merk met geuren geïnspireerd op steden van over de hele wereld.

review scent of departure paris

Ingrediënten:

Alcohol Denat. Parfume. Aqua. Isopropyl Myristate. Benzyl Salicylate. Hexyl Cinnamal. Linalool. Limonene. Butyphenyl Methylpropional. Alpha Isomethyl Ionone. Citral. Amyl Cinnamal. Butylated Hydroxytoluene. Benzyl Alcohol.

paris the scent of departure review

De parfums van The Scent Of Departure komen in lange, smalle, glazen flacons. Op de achterkant is een reislabel geplakt. Elke stad heeft een gouden gebouw dat kenmerkend is op de verpakking. Ik vind het er heel erg leuk uit zien! Een flacon bevat 50 ml.

The Scent of Departure beschrijft de geur van Parijs als volgt:

Early morning in the Tuileries Garden. The soft air is filled with the charming scent of white flowers and green crispy leaves. In a ray of morning sun, you silently walk under the lime trees and delight in the soothing trail of the rose garden. You look up to the Palais du Louvre glistening under the first sunbeams, behind you the Champs Elysée. All the magic of Paris.

paris the scent of departure review

De geur is fris, groen en lenteachtig. Volgens het merk is dit een uniseks geur, maar ik vind het toch eerder een vrouwelijke geur, al kan hij in principe ook voor mannen.  Met topnoten van bergamot, sinaasappel, citroen en groene blaadjes, het hart bestaat uit lelietje van dalen, rozen, cyclaam, waterbloemen en witte bloemen en een basis van witte musk, rijstpoeder en licht hout. Het geheel is een gebalanceerde, frisse, citrusgeur die lekker vrolijk is.

paris the scent of departure review

Geen hoofdpijn met deze geur! Zelf ben ik ook nog erg benieuwd naar de steden/geuren: Bali, Milano, Hong Kong en Seoul. Ze hebben zelfs een geur voor Amsterdam!

De parfums van The Scent Of Departure zijn verkrijgbaar op de webshop Bacio Di Fiori en kosten 40 euro per stuk.

Gerelateerde Artikelen

afbeelding2y

EEN EIGEN DOMEIN!

16 reacties op “REVIEW: THE SCENT OF DEPARTURE – PARIS”

  1. omg, ze hebben een geur voor Hong Kong. Ben alleen bang dat die stinkt naar smog, haha! Echt heel erg leuk, zou hem bijna kopen alleen omdat hij hong kong heet lol.

    Die van Parijs klinkt ook echt heel erg lekker <3 Ik houd van frisse geuren, maar op een of andere manier vind ik deo's lekkerder ruiken dan parfums. Misschien omdat ik altijd de verkeerde parfum probeer in de winkels XD…
    Yak Man onlangs geplaatst..30 Random Facts About MeMy Profile

    1. Vervelend he! Ik ga in het vervolg eens opletten welke geurnoten in het parfum zitten waar ik hoofdpijn van krijg en kijken of dat bij diezelfde geurnoten telkens voorkomt. Misschien kan ik het zo in de toekomst vermijden. Bij deze heb ik er gelukkig geen last van :)

    1. Oh jee helemaal vergeten vermelden! De geur zwakt wel af in de loop van de dag, zelf ruik ik heb dan niet zo sterk meer. Maar als ik de dag nadien dezelfde top aandoe, ruik ik hem opnieuw! Je went er dus wel aan, maar hij blijft redelijk goed hangen :)

Geef een reactie

CommentLuv badge