web analytics

REVIEW: SANTAVERDE, ALOE VERA

Het vinden van de perfecte dagcrème vind ik één van de moeilijkere opgaven als het gaat over natuurlijke verzorging. Ik wil geen parfum, geen alcohol en geen rare bewaarmiddelen op de ingrediëntenlijst zien staan. De voorbije maanden testte ik de Aloë Vera producten van SantaVerde: Aloe Vera Toner Sensitive en de Aloe Vera Crème Light.

review santaverde aloe vera toner sensitive creme light

Ingrediënten Aloe Vera Toner Sensitive:

Aloe Barbadensis Leaf Juice, Rosa Damascena Flower Water, Alcohol, Salix Nigra Bark Extract, Levulinic Acid.

Ingrediënten Aloe Vera Crème Light:

Aloe Vera Juice CO, Squalane from Olive, Peach Seed Oil, Composition of Coco and Palm Oil, Alcohol, Shea Butter CO, Sweet Almond Oil CO, Polyglycerol Fatty Acid Ester, Apple Extract CO, Potassium Sorbate, Plant Glycerol Fatty Acid Ester, Plant Glycerol, Plant Emulsifier, Hyaluronic Acid, Xanthan Gum, Vitamin E, Vitamin C Palmitate, Sodium Phytate from Rice, Essential Oils.

review santaverde aloe vera creme toner sensitive solobiomooi zolea

Een blik op de ingrediëntenlijst doet mij wat twijfelen: veel fijne ingrediënten, geen vulmiddelen of ingrediënten die niets doen voor je huid (zoals water of siliconen), maar wel alcohol. Alcohol wordt in beide producten gebruikt als oplosmiddel en als bewaarmiddel, maar kan uitdrogend zijn voor je huid. Vanwege de overige erg fijne ingrediënten, besloot ik de producten toch grondig uit te testen!

review santaverde aloe vera creme toner sensitive solobiomooi zolea

De Aloe Vera Toner Sensitive komt in een glazen flacon met spraydop en bevat zo’n 100 ml. De flacon voelt zwaar en stevig aan, wat een beetje dat luxegevoel geeft. Je gebruikt de toner na het reinigen van je gezicht. Dan kan je een beetje op een wattenschijfje sprayen (mijn favoriete methode) of de toner rechtstreeks over je huid sprayen. De toner voelt fris aan en verwijdert de laatste restjes make-up goed. De fijne ingrediënten irriteren mijn huid niet en van de alcohol heb ik niks gemerkt. Dit is een erg fijne toner die bijzonder geschikt is voor de gevoelige of rijpere huid!

review aloe vera santaverde toner creme solobiomooi zolea

De Aloe Vera Cream Light komt in een tube die extra verpakt zit in een kartonnen doosje. Weer erg luxe dus! De verpakking vind ik trouwens handig, hygiënisch en gewoon mooi. De tube bevat 30 ml en ook hier zie je als enige twijfelachtige ingrediënt alcohol terug in de lijst. De Light crème is bedoelt voor de normale, gemengde en vette huid en trekt erg snel in je huid zonder een vet laagje achter te laten. De crème ruikt ook lekker fris, maar neutraal. Deze dag- en nachtcrème is prima geschikt om onder je make-up te dragen omdat hij zo snel intrekt. Naast een Light variant, is een ook een Medium versie, Rich versie en eentje zonder parfum (uit etherische olie in dit geval).

review santaverde aloe vera cream creme toner solobiomooi zolea

Ondanks de alcohol, ben ik erg te spreken over beide producten van SantaVerde. Het Duitse merk gebruikt mooie, natuurlijke ingrediënten, geen vulmiddel of overbodige ingrediënten en de producten doen hun werk erg goed. SantaVerde draagt ook de NaTrue, vegan en Crueltyfree labels!

De Aloe Vera Toner Sensitive kost €19,45 bij SoloBioMooi. De Aloe Vera Creme Light kost er 26,75 euro. Beide producten zijn vrij duur, maar ze zijn ook zuinig in gebruik en zeker waar voor hun geld.

 

Gerelateerde Artikelen

review dopper steel

REVIEW DOPPER STEEL

4 reacties op “REVIEW: SANTAVERDE, ALOE VERA”

Geef een reactie

CommentLuv badge