web analytics

REVIEW RUIK DEN

Ik ben best lastig op het vlak van parfum en geuren. Van synthetische, zware geuren krijg ik al snel hoofdpijn en ik zoek ook bewust naar dierproefvrije, natuurlijke parfums. RUIK stuurde me een berichtje of ik DEN wou uitproberen, een parfum gemaakt van de grote kerstboom op de Dam. Ik was nieuwsgierig en kreeg een prachtig flesje in de bus.

review Ruik Den parfum dam kerstboom_2

RUIK is een Nederlandse onderneming, opgericht door broer en zus Boye en Noëlle. Ze gingen op zoek naar ingrediënten die anders in de vuilbak belanden. Zo kwamen ze op het idee de grote kerstboom op de Dam in Amsterdam te herwerken tot een parfum. Deze boom wordt na de feestdagen namelijk gewoon versnipperd! Ze kregen toestemming en gingen aan de slag met de 1028 kilo naalden en twijgjes. Door destillatie en rijping kregen ze een prachtige etherische olie en die combineerden ze met 100% plantaardige geurstoffen.

review Ruik Den parfum dam kerstboom_3

DEN is een uniseks geur geworden met noten van den (‘duhh’), hout en kaneel. De perfecte geur voor je groenlievende medemens! Mijn vriend vind hem vrij intens, maar ik vind hem heerlijk. De geur blijft lekker lang op je huid hangen en ruikt bij iedereen nét een beetje anders.

review Ruik Den parfum dam kerstboom_1

Niet alleen de geur zit goed, de hele filosofie van RUIK is geweldig. Ze houden hun merk zo veel mogelijk zero waste. De dop van het parfum is gemaakt van de stam van de kerstboom, de kartonnen doosjes zijn gemaakt van landbouwafval en worden bedrukt met plantaardige inkt. Het parfum zelfs is helemaal natuurlijk en uiteraard dierproefvrij. Top!

review Ruik Den parfum dam kerstboom_4

Nog op zoek naar een cadeautje voor iemand die alles al heeft? Dan is DEN het ideale geschenk! In het voorjaar wordt de tweede geur van RUIK gelanceerd, VERSCHIL uit sinaasappelschillen. Ik kijk er al naar uit!

review Ruik Den parfum dam kerstboom

DEN is verkrijgbaar via de website van RUIK in drie formaten: een sample voor 7 euro, 15 ml voor €50 en 50 ml kost je 135 euro. Ben je al benieuwd geworden?

Gerelateerde Artikelen

4 reacties op “REVIEW RUIK DEN”

Geef een reactie

CommentLuv badge