web analytics

REVIEW: RITUALS, PRECIOUS MINERALS

In november lanceerde Rituals enkele nieuwe producten in de Precious Minerals Make-Up collectie. De make-up is verrijkt met edelstenen zoals saffier, robijn en amethist. Ik ontving drie producten om te testen!

review rituals precies minerals nagellak

rituals precious minerals

De nieuwe Precious Minerals collectie werd uitgebreid met matt finish foundation, een getinte dagcrème, baked eyeshadows en creamy long lasting lipsticks. Daarnaast werden er ook nog een aantal nieuwe nagellakkleuren op de markt gebracht.

Zelf ontving ik een Matt Finish Foundation, een nagellak in de kleur Happy 2014 en de 30 seconds Quick Dry Drops.

review rituals matt foundation

De Matt Finish Foundation is dus een nieuwe foundation die beloofd de hele dag mat te blijven en die prima geschikt zou zijn voor de vette huid. De tube is matzwart met gouden tekst en een gouden dop, chique! Hij bevat 30 ml product, wat niet weinig is.

review rituals matt finish foundation

De Matt Finish Foundation is verkrijgbaar in vier kleuren en jammergenoeg ontving ik de kleur 4, die duidelijk veel te getint is voor mijn (bleke) huid. Zelfs in de zomer krijg ik niet zo’n bruin kleurtje, dus deze heb ik jammer genoeg niet kunnen testen.

review rituals matt finish foundation

Op bovenstaande foto zie je wel dat de foundation fijn opensmeert en een natuurlijke dekking geeft. Ook zie je duidelijk de poeder-achtige finish die inderdaad mooi mat is. De foundation bevat SPF 15 (lichte-gemiddelde bescherming).

De Matt Finish Foundation kost 20,50 euro. Niet weinig!

(PS: denk je dat kleur 4 wel eens jouw kleur zou kunnen zijn? Stuur me dan een mailtje, ik wil hem gerust naar jou opsturen! Hij is enkel ‘geswatched’.)

review rituals nagellak happy 2014

De nagellak in de kleur Happy 2014 is een leuke glitternagellak met zilveren en bronzen kleine glitters. Het kleine nagellakpotje bevat 6 ml. Deze nagellak is er leuk als topcoat, maar door zo’n drie laagjes aan te brengen kan je hem ook prima als medium dekkende glitternagellak gebruiken.

review rituals nagellak happy 2014

Dit zijn twee laagjes op mijn nagels. Je ziet je nagel er dan nog door, maar het effect is best leuk! Ik het meeste licht lijkt de nagellak een rosé gouden gloed te hebben, wat ik erg mooi vind. Ik draag niet vaak glitternagellak, maar deze vind ik erg leuk!

review rituals nagellak happy 2014

De nagellak heeft een redelijk breed, plat kwastje, waardoor je de lak mooi gelijkmatig kunt aanbrengen. De nagellakjes van Rituals kosten 5 euro per stuk.

review rituals 30 seconds quick dry drops

Naast nagellak heeft Rituals ook een sneldrogend product in het gamma. De 30 Seconds Quick Dry Drops beloven je nagellak dus binnen de 30 seconden volledig droog te maken. Je brengt een druppeltje aan met het pippetje, het loopt mooi over je nagel heen ét voila: droge nagels! Het product zelf is waterachtig, maar voelt een beetje aan als die olie die je op de ketting van je fiets spuit (ik hoop dat dit een algemeen aanvaarde vergelijking is …). Een beetje een gek gevoel dus, maar het werkt wel echt! Mijn nagels waren inderdaad een stuk sneller droog dan de nagels waar ik geen druppels op had aangebracht.

Deze sneldrogende druppels zijn te koop voor 5 euro.

review rituals precious minerals

Over het algemeen ben ik dus erg te spreken over deze producten. Jammer dat de foundation mijn kleur niet is, want volgens mij is hij best fijn! Verder ben ik ook benieuwd naar de lipsticks uit deze collectie. Misschien spring ik binnenkort eens binnen in de winkels om te zien of er korting op is nu dat het solden zijn ;)

Gerelateerde Artikelen

18 reacties op “REVIEW: RITUALS, PRECIOUS MINERALS”

  1. Wow super! Ik wist niet dat ze bij de Rituals zo’n mooie make-up hadden. Volgende keer dat ik in de buurt ben, zal ik zeker eens binnen springen. Ik vind het wel fijn dat je in die winkel totaal geen opdringerig gevoel krijgt dat je moet kopen ofzo. Ik heb er zelf, denk ik nog nooit echt iets gekocht, ben er niet zo vertrouwd aan. Enfin, leuke post! Mooie kleuren. Jammer van de foundation. De verpakking ziet er wel super elegant uit. En die druppels heb ik ook, maar van het merk ‘essence’, ze voelen inderdaad heel raar aan. Ik vind het wel iets hebben, maar vergeet het zo vaak te gebruiken. (genoeg gepraat nu.) Succes nog met de laatste X-amens (het woord wou ik wat minder beangstigend doen lijken). Fingers crossed.
    Stéphanie B. onlangs geplaatst..Lush face care routineMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge