web analytics

REVIEW: PLANTE SYSTEM, LOTUS LIPBALM

Plante System is een Frans merk dat gebruikt maakt van biologische ingrediënten en niet op dieren test. Ik testte de lotus lippenbalsem met kersensmaak van dit natuurlijke merk!

review plante system lipbalm lotus

Ingrediënten:

Bijenwas, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Hydrogenated Palm Oil, Sesam olie, Lauryllaurate, Palmiticacid, Hydroxystearic/Linolenic/Oleic Polyglycerides, Stearic Acid, Euphorbia Cerifera Cera, Castor olie, Parfum, Mica, Shea boter, kleurstof (CI77891), Zonnebloem olie, kleurstof (CI77491), Hydrogenated Castor olie, Vitamine E, Silica, Nelumbio Nucifera Flower Extract, Limonene, Linalool

review plante system lip balm soin a levres

De ingrediënten van deze gekleurde lippenbalsem van Plante System zien er goed uit. Ook de verpakking is milieubewust, de huls is namelijk gemaakt van karton. Dat is niet erg handig wanneer het regent en de balsem wordt ook sneller vies, maar persoonlijk vind ik de verpakking wel goed zo.

Over de werking heb ik niet te klagen. De lippenbalsem is erg voedend maar niet plakkerig en hij smeert gemakkelijk open. De stick is een stuk dikker dan standaard lippenbalsems, waardoor ik het moeilijk vind om hem precies aan te brengen. Dat zie je ook duidelijk op onderstaande foto’s:

review plante system cherry lip balm

De lippenbalsem ruikt lekker zoet, naar kersjes. Ik vind de kleur niet echt bij de geur passen en had liever een mooie (donker)rode kleur gezien. Deze kleur is redelijk oranje en door de mica bevat de lippenbalsem ook een lichte glans, waardoor ik hem er erg ouderwets vind uizien. De kleur staat me ook niet en dat is natuurlijk jammer.

Meh, ik ben eigenlijk niet echt weg van dit product. De ingrediënten zijn fijn, maar de kleur en de dikke stick vind ik niet geweldig. Je vindt deze lippenbalsem van Plante System onder andere bij NewPharma. Daar kost hij slechts €5,85, in andere webshops vond ik heb voor €6,75.

8 reacties op “REVIEW: PLANTE SYSTEM, LOTUS LIPBALM”

  1. Ik vind de kleur op zich wel mooi maar het past inderdaad niet echt bij kersen!
    Op de foto ziet het er redelijk mat uit maar ik hou inderdaad ook niet van lippenbalsems met teveel glim en glitters….
    Joy onlangs geplaatst..GiveawayMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge