web analytics

REVIEW PICASOL SUN & INSECT PROTECTION

Eindelijk kwam er iemand op het geniale idee om een zonnebrandcrème te combineren met een insectenspray. Zo kan je zorgeloos genieten van de zon én blijven al die vervelende zoemende beestjes op afstand! Dat moest uiteraard getest worden, want als het werkt, is dit echt geweldig.

review picasol sun & insect protection spf aftersun

De producten van Picasol zouden effectief zijn tegen muggen, teken en vliegen. De formule is op basis van Icaridine, een vergelijkbare stof als DEET, maar op natuurlijke basis. Helaas geen minerale filters en wel wat parfum, maar ik zeg altijd: beter een ‘slechte’ zonnecrème dan géén zonnecrème.

review picasol sun & insect protection

Alle drie de producten zijn vrij licht van structuur. De SPF 50 komt in een handige sprayflacon zodat deze gemakkelijker te gebruiken is bij en door kinderen. Zowel de SPF 25 als de SPF 50 en de After Sun hebben dezelfde frisse apothekersgeur met een vleugje munt. De SPF 25 is mijn persoonlijke favoriet. Dit product trekt sneller in dan de SPF 50 en plakt minder. De SPF 50 is iets plakkeriger, wat ik helemaal niet graag heb bij zonnecrème.

review picasol sun & insect protection

Tegen de zon beschermen de producten alleszins goed, maar ik heb inderdaad ook gemerkt dat er minder zoemende en stekende beestjes voorbij komen wanneer ik deze zonneproducten gebruik! Dit is echt geweldig, vooral in het buitenland waar je vaak hele dagen buiten door brengt. De After Sun is ideaal om je bruine kleurtje langer te behouden én om ’s avonds buiten na te zomeren.

Ik ben erg onder de indruk van deze zonneproducten. Het idee is top, de werking is prima, enkel de ingrediënten kunnen nog iets beter (zonder parfum en mét minerale filters zou al helemaal mooi zijn). De producten van Picasol zijn verkrijgbaar bij de apotheek en bij enkele online apotheekdiensten zoals Newpharma. De Picasol After Sun kost €19,95, de SPF 25 kost €24,95 en de SPF 50 spray kost ook €24,95.

Gerelateerde Artikelen

review-beauty-kitchen-diy-sponge-oil

REVIEW BEAUTY KITCHEN

review rituals lip service lip balm

REVIEW RITUALS LIP SERVICE

3 reacties op “REVIEW PICASOL SUN & INSECT PROTECTION”

  1. Ik had deze al eens voorbij zien komen, lijken me erg handig. Fijn om te weten dat ze ook echt werken! Wij gaan volgende maand weer naar hetzelfde festival in Tsjechië waarop we steeds tegelijkertijd bakken én lek gestoken worden, dus daarvoor zijn deze producten volgens mij ideaal!
    Jessica J. onlangs geplaatst..Mijn geurendagboek #17My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge