web analytics

REVIEW PHILIPS LUMEA IPL

Ergens eind mei zat ik na te denken over de aankomende zomer en hoe kut het eigenlijk is om steeds te moeten scheren. Ik herinnerde me die ‘flitsapparaten’ van Philips en begon een klein onderzoekje. Op Instagram kreeg ik een hoop enthousiaste reacties, dus besloot ik een tweedehands exemplaar aan te kopen en de Philips Lumea zelf uit te proberen. Ondertussen zijn we 3 maand verder, dus kan ik mijn eerste ervaringen delen.

review philips lumea ipl

Wat is het?

review philips lumea ipl

De Philips Lumea is een ontharingsapparaat dat werkt via IPL: Intese Pulsed Light. Een IPL-behandeling kan je in een schoonheidssalon laten uitvoeren, maar Philips introduceerde de behandeling ook voor thuis. De lichtflitsen brengen je haarzakjes in slaapstand waardoor het haar uitvalt en niet zo snel terugkeert. Je moet het flitsen regelmatig herhalen om het haar weg te houden, anders worden de haarzakjes na een tijdje gewoon weer actief. De Philips Lumea is voornamelijk geschikt voor mensen met een lichte huidskleur en donkere haren: zo kan het toestel de haren het gemakkelijkst opsporen en is het resultaat het beste.

review philips lumea ipl

Philips Lumea toestellen gaan zo’n 250 000 lichtflitsen mee (afhankelijk van je toestel), niet super duurzaam dus, want na een tijdje werkt het toestel niet meer. Gelukkig is dat nog niet voor meteen! Ik stelde de vraag naar duurzaamheid ook aan het PR bureau van Philips in juni, maar helaas kreeg ik daar geen enkele reactie op. Het toestel is gemaakt van plastic en werkt met een oplaadbare batterij. Jammer genoeg doe je dus geen leven lang met je apparaat. Het zou fijn zijn moest je enkel de lamp kunnen laten vervangen, dat bespaart al een hoop elektronisch afval. Een tip misschien, Philips?

Mijn ervaring

review philips lumea ipl

Zoals ik al zei, kon ik het toestel tweedehands aankopen. De verkoper beweerde dat het toestel nog maar één keer gebruikt was en dat ik het gerust kon komen uitproberen, dus dat deed ik dan ook. Het zal nog als nieuw in de verpakking en de flits werkte, dus nam ik de Lumea mee naar huis.

Het is de bedoeling dat je je huid scheert voor je gaat flitsen en geen bodylotion, deo of parfum gebruikt. De warmte van de lamp kan de haren namelijk verbranden en dat voelt een beetje pijnlijk aan (alsof je een elastiekje op je huid schiet). Als je goed geschoren hebt, voel je er niks van. Je plaatst de kop van het toestel recht op je huid, wacht op het groene lampje en duwt dan de knop in – flits! Niet moeilijk, niet pijnlijk, maar wel lastig om goed bij te houden waar je wel of nog niet geflitst hebt. De eerste keer deed ik dan ook 45 minuten over beide onderbenen en moest ik me in allerlei bochten wringen, maar je wordt er wel wat handiger in. Nu heb ik zo’n 25 minuten nodig voor beide onderbenen, 5 minuten voor beide oksels en 5 minuten voor mijn bikinilijn. Handig!

Helemaal haarloos?

review philips lumea ipl

Voor een langblijvend resultaat is het belangrijk om de behandeling elke 2 weken te herhalen gedurende 8 weken. Na de eerste week merkte ik al dat mijn haar minder snel terug groeide. Nu we een drie maand verder zijn, merk ik nog steeds dat mijn haar op bepaalde plekken wel terug groeit en op andere plekken niet. Ik blijf de behandeling dus elke 2 weken herhalen en hoop op een langer glad resultaat!

Ik ben best tevreden van mijn tweedehands aankoop. Mijn haar groeit minder snel terug en ik heb nog steeds hoop dat ik ooit gewoon 2 weken lang niet hoef te scheren. In de zomer zijn mijn benen ook gewoon bruiner, waardoor het toestel mogelijks slechter werkt. Helemaal haarvrij ben ik dus niet, maar ik blijf flitsen!

Gerelateerde Artikelen

review voyja natural _1

REVIEW VOYA

5 reacties op “REVIEW PHILIPS LUMEA IPL”

    1. Dag Hanne!
      Ik ben gestopt met het gebruik vanwege kinderwens (en je mag hem niet gebruiken tijdens de zwangerschap, dus wou ik het risico niet nemen). Ik was er wel erg tevreden over, maar heb hem dus op lange termijn niet echt helemaal kunnen uitproberen! Vanaf september wil ik het alleszins weer opnemen ;) Grts!

  1. Ik heb ‘m ook tweedehands gekocht, maar ik vind het zo’n gedoe! Ik heb ‘m een keer gebruikt en dat duurde zo enorm lang dat ik er eigenlijk geen zin meer in had, met scheren ben je namelijk wel in een paar minuutjes klaar. Maar als ik dit zo lees moet ik het misschien toch maar weer een kans gaan geven.

Geef een reactie

CommentLuv badge