web analytics

REVIEW: PAULA’S CHOICE 2% BHA GEL

De producten van Paula’s Choice zie je regelmatig op verschillende blogs voorbij komen en ook ik was erg benieuwd naar de exfolianten van dit merk. Helaas zijn de producten hier niet in de winkel verkrijgbaar en moet je dus online bestellen. Na erg lang wikken en wegen ging de Skin Perfecting 2% BHA Gel mijn mandje in!

paula's choice skin perfection 2% bha gel

Ingrediënten:

Aqua, Methylpropanediol (slip agent/water-binding agent), Butylene Glycol (water-binding agent/humectant/slip agent), Polysorbate 20 (emulsifier), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), Phytosphingosine (lipid-based water-binding agent), Hydroxyethylcellulose (thickener), Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract (antioxidant), Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract (anti-irritant), Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Flower/Leaf/Stem Extract (anti-irritant), Bisabolol (anti-irritanting agent), Tetrasodium EDTA (stabilizing agent), Sodium Hydroxide (pH adjuster).

BHA staat voor betahydroxyzuur of salicylzuur (daar schreef ik hier al over). Doordat BHA ook in vet kan oplossen, is het geschikter voor de vette huid en kan het dieper inwerken op je onzuiverheden. Heb je een droge of normale huid, dan kan je beter voor een AHA exfoliant kiezen.

Op de webshop van Paula’s Choice vind je al heel wat leesmateriaal. Zo lees ik dat je het gebruik van een exfoliant met BHA beter kan opbouwen: begin met 1 keer per dag of per 2 dagen en bouw op naar dagelijks of zelfs 2x per dag. Aangezien ik geen gevoelige huid heb, besloot ik om de exfoliant meteen elke avond te gebruiken.

review paula's choice 2% BHA gel skin perfecting

Eerst gebruik ik een make-up remover en daarna een toner. Als mijn huid goed schoon is, breng ik één pompje van de 2% BHA Gel aan op mijn gezicht. Het product is dus vrij zuinig in gebruik, want één pompje is meer dan voldoende. Ik laat het even intrekken en poets ondertussen mijn tanden. Daarna breng ik nog een dun laagje nachtcrème (Dream Cream van Lush) aan en kruip ik in bed. Ik gebruik het product liefst ’s avonds omdat het een plakkerig laagje na laat én omdat het je huid gevoeliger maakt voor de zon. Zeker een SPF gebruiken dus!

Al na de eerste nacht merkte ik een duidelijk verschil! Mijn huid was een stuk zachter dan andere ochtenden en ook kleine onzuiverheden leken minder te zijn. Ik bleef dus aan dezelfde routine volhouden, tot ik eens bedacht om geen nachtcrème meer te smeren. Dat gevolg heb ik duidelijk gemerkt: plots zorgde de gel net voor droge plekken en méér onzuiverheden! Wanneer ik opnieuw een crème gebruikte, namen deze snel af.

review paula's choice 2% bha gel skin perfecting

Maar wat is nu het effect op mijn huid? Wel, mijn huid is duidelijk zachter en egaler dan voorheen. Onzuiverheden komen soms nog op, maar minder dan vroeger en ze verdwijnen ook weer sneller. Ook had ik last van onderhuidse ‘bolletjes’. Ze deden niks, maar in een bepaald licht zag je ze wel zitten. Die zijn er nog steeds, maar een stuk minder! En ook mijn mee-eters zijn sterk afgenomen. Ik sta er hoopvol tegenover dat dit zich blijft voortzetten en dat ik binnen een aantal weken of maanden een echte ‘photo finish’ huid heb. Wie weet!

In een flesje zit 100 ml en ik was eerst verbaasd over hoe klein het flesje was toen mijn bestelling thuis aankwam. Gelukkig is één pompje voldoende en gaat het product zo lang mee, in andere reviews las ik zelfs dat je er een jaar mee kan doen! Dan is de prijs van €28,90 goed te verantwoorden.

De producten van Paula’s Choice zijn verkrijgbaar op de webshop. Je vindt dit product ook in een 1% variant en als lotion of liquid.

Gerelateerde Artikelen

3 reacties op “REVIEW: PAULA’S CHOICE 2% BHA GEL”

  1. Je moet zeker even laten weten wanneer je een photofinished-huidje hebt haha! Klinkt als een erg goed product, wel jammer dat je droge plekjes krijgt wanneer je je nachtcreme niet meer ging gebruiken! Ik ben benieuwd naar dit product, hopelijk heb ik wel de goede nachtcrème haha. Maar eerst mijn verkleinen voordat ik nieuwe producten ga kopen :)
    Yak Man onlangs geplaatst..✿✿ OUTFIT – I MISS YOUMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge