web analytics

REVIEW PARODONTAX FLUORIDE TANDPASTA

Ik gebruik nu al iets meer dan een jaar een natuurlijke tandpasta van Himalaya (review) waar ik erg tevreden over ben. Laatst kreeg ik via The Insiders de kans op Parodontax uit te proberen. Ik was erg benieuwd, want veel mensen zijn erg lovend over de werking, maar minder over de smaak en Parodontax heeft de reputatie natuurlijker te zijn. Tijd om dat eens van dichtbij te bekijken!

PS: OPGELET! PARODONTAX IS NIET DIERPROEFVRIJ :(

review parodontax tandpasta

Ingrediënten Parodontax Fluoride Tandpasta:

Sodium Bicarbonate, Sodium Fluoride, Water, Glycerol, Cocamidopropyl Betaine, Rhatany Tincture (Ratanhia), Peppermint Oil (Pepermunt), Cornmint Oil (Akkermunt), Coneflower (Enchinacea), Xanthan Gum, Myrrh Tincture (Mirre), Chamomile Tincture (Kamille), Oil of Sage (Salie), Sodium Saccharin, Iron Oxide.

Bevat Sodium Fluoride 0.31% w/w (equivalent aan 1400ppm fluoride).

Ingrediënten Parodontax Alcoholvrij Mondwater:

Aqua, Propylene Glycol, Sorbitol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Aroma, Methylparaben, Chlorhexidine Digluconate, Propylparaben, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Eugenol.

Bevat een lage concentratie van chloorhexidine digluconaat (0,06%) en 250 ppm fluoride.

review parodontax fluoride tandpasta

Parodontax wordt vaak aangeraden bij mensen met tandvleesproblemen. Door de toevoeging van 7 kruiden (zie ingrediëntenlijst) zou deze tandpasta een gunstige invloed hebben op het gebit. Als ik de ingrediëntenlijst bekijk, ziet die er vrij goed uit. Natriumbicarbonaat is een reinigend mineraalzout dat ook vaak gebruikt wordt in DIY tandpasta’s (let op: dit heeft een licht schurend effect, maar niet meer dan een gewone tandpasta). In Parodontax vind je geen schuimversterkers zoals SLS of SLES terug. De rode versie van Parodontax bevat fluoride. Je kan hier meer lezen over de werking van dit ingrediënt.

Op de site van Parodontax zie je meteen dat je gewaarschuwd wordt voor de smaak en daarbij wordt meteen vermeld dat deze snel went. Parodontax smaakt inderdaad anders dan andere tandpasta’s: zoutig met munt bij. Ik moet ook toegeven dat die smaak snel went! Ondertussen vindt ik het niet meer raar om mijn tanden met iets zout te poetsen en na het spoelen is mijn mond even fris als bij elke andere munttandpasta.

review parodontax fluoride tandpasta

De ingrediënten van het mondwater spreken me veel minder aan, maar effectief is het wel. Het mondwater heeft een normale muntsmaak, zoals je verwacht, en bevat geen alcohol. Wel is ook hier fluoride aan toegevoegd, dus let er op dat je het zeker niet inslikt.

Over de tandpasta van Parodontax ben ik erg te spreken, maar ik denk dat ik na deze tube overschakel op de fluorvrije variant (met blauwe verpakking). Op die manier behoudt ik de voordelen van de werking tegen tandplak en de verzorging van mijn tandvlees, zonder de negatieve effecten fluor. Het voordeel is dat Parodontax gewoon verkrijgbaar is bij Kruidvat!

Gerelateerde Artikelen

6 reacties op “REVIEW PARODONTAX FLUORIDE TANDPASTA”

  1. ‘Negatieve effecten van fluor’.. wat een onzin.
    De hoeveelheid fluor die aan tandpasta is toegevoegd is helemaal niet schadelijk voor de gezondheid. Sterker nog, het helpt gaatjes te voorkomen. Paradontax zelf raadt aan op te letten bij continu gebruik van de fluorvrije variant. Ze stoppen het er niet voor niets in he..

  2. “Laatst kreeg ik via The Insiders de kans op Parodontax uit te proberen.” Oh mijn god. Die kans heb je altijd gehad: gewoon even het Kruidvat binnen lopen en een tube in je mandje leggen. O_O

  3. Ha, ik herken helemaal wat Lilly schrijft. Ik ben hem beginnen gebruiken omdat mijn vriend er zo lovend over was en eerst vond ik hem héél erg vies, maar nu voelt geen enkele andere tandpasta zo fris als deze. Intussen ben ik helemaal overgeschakeld naar mijn zelfgemaakte tandpasta, maar ik heb de Parodontax wel echt nog lang gemist, haha!
    Kelly onlangs geplaatst..Mijn Tas: de Lena-verzorgingstasMy Profile

  4. Ik gebruik deze al jaren en ben er heel tevreden van. Het rare is dat wanneer ik, in noodgevallen, nog eens een gewone tandpasta gebruik, ik deze helemaal niet meer fris aanvoelen vind, eerder klef…

Geef een reactie

CommentLuv badge