web analytics

REVIEW: PACIFICA FIG PERFUME & LIP TINT

Tijdens onze roadtrip in Amerika hebben we erg weinig geshopt. De enige beautyproducten die ik erg graag wou vinden tijdens onze reis, waren van Pacifica. Ergens tijdens de laatste dagen hadden we geluk en kwamen we een groot schap tegen in een WholeFoods store!

review pacifica fig perfume lip balm

Pacifica is een Amerikaans merk vol verzorgingsproducten op natuurlijke basis. Het merk is veganistisch en dierproefvrij! Toevallig koos ik twee producten geïnspireerd op vijgen (ik ben helemaal gek op vijgen de laatste tijd): Mediterranean Fig Perfume Roll-On en een Color Quench Lip Tint in de kleur Sugared Fig.

Mediterranean Fig Perfume

Natural, pure grain alcohol and Pacifica’s signature perfume blends with essential and natural oils. 

review pacifica fig perfume lip tint

Naar de parfums van Pacifica was ik het meest benieuwd. Ik heb een Solid Perfume in de geur California Star Jasmin (review) waar ik erg tevreden over was, maar ik wou ook graag de andere geuren eens besnuffelen. Mediterranean Fig ruikt heerlijk en ik was meteen om. Helaas hadden ze deze niet meer in de grote flacon, dus nam ik een Roll-On mee.

De geur is lekker groen en je ruikt de vijgen duidelijk terug. Het parfum opent fris (groen), maar heeft een hart vol warme noten van onder andere sandelhout. Nu ik opnieuw thuis ben en heb kunnen vergelijken, merkte ik op dat de geur erg lijkt op Italian Summer Fig van The Body Shop! De geur blijft een paar uur duidelijk ruikbaar, maar vervaagt dan toch. Gelukkig kan je zo’n roll-on gemakkelijk overal mee naar toe nemen.

Color Quench Lip Tint

Cocos nucifera oil, glycine soja (soy) wax, euphorbia cerifera (candelilla) wax , theobroma cacao (cocoa) seed butter, persea gratissima (avocado) oil, natural flavor, vitamin E, rosmarinus officinalis.  May contain: mica, titanium dioxide, iron oxides.

review pacifica fig tint lip perfume

Omdat ik ook wel benieuwd was naar de andere producten van Pacifica, besloot ik ook een tinted lipbalm mee te nemen. Sugared Fig heeft een bruin-paarse kleur, maar is erg subtiel. De verzorging is super, maar als je echt een kleurtje op je lippen wil, kies je beter voor een lipstick. Door de mooie glans, goede verzorging, subtiel kleurtje en de leuke verpakking vind ik dit opnieuw een erg fijn product!

review pacifica fig lip perfume

Ik ben aangenaam verrast door de producten van Pacifica! Ze zijn betaalbaar, natuurlijk, vegan én cruelty free. Jammer dat we deze producten hier niet gemakkelijk kunnen vinden, maar er zijn gelukkig een aantal webshops die het merk aanbieden (bijvoorbeeld hier, hier en hier).

Gerelateerde Artikelen

4 reacties op “REVIEW: PACIFICA FIG PERFUME & LIP TINT”

  1. Er zijn weinig tinted lip balms die veel pigmentatie bevatten en als ze dat wel doen, dan werken ze niet als lip balm. Van deze had ik dus ook niet verwacht dat die zwaar tinted zou zijn, maar hij ziet er wel leuk uit qua kleur. Handig als je voor een subtiele lipkleur wilt gaan :)
    Natasja onlangs geplaatst..The body shop: tea treeMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge