web analytics

REVIEW: OWAY ORGANIC HAIR CARE

Ik deelde op Instagram al een foto van mijn favoriete haarverzorging van dit moment: Oway! De producten van Oway zijn dierproefvrij, milieuvriendelijk geproduceerd en bevatten veel natuurlijke ingrediënten. Ik toon je vandaag vier producten van het merk: Silk ’n Glow Hair Bath, Silk ’n Glow Hair Serum, Glossy Nectar en de Remedy Hand Balm.

review oway natural hair care serum bath nectar

De verpakking is prachtig! Ik ontving de vier producten in een houten doosje, heel mooi. De flesjes van de haarverzorging zijn van glas en kunnen dus eenvoudig gerecylceerd worden. Ook de labels zijn gedrukt op gerecylceerd papier. De handcrème zit in een metalen tube, wat erg luxe aanvoelt. Een groot deel van de ingrediënten wordt gekweekt op een biodynamische boerderij in Italië (Ortofficina). Daardoor moeten ingrediënten niet van over de hele wereld komen, wat uitstootgassen een stuk lager houdt en dus beter is voor het milieu.

Klinkt allemaal goed, toch?

Oway Silk ’n Glow Hair Bath (€23/200ml)

Aqua, Sodium Coceth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Dimethicone, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Cocoyl Hydrolized Wheat Protein, Steareth-4, Amodimethicone, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Bertolletia Excelsa Seed Oil, Avena Sativa Leaf/Stalk Extract, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Citrus Nobilis Peel Oil, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Citric Acid, Acyrlates Copolymer, Polyquaternium-7, Glycerin, Glycol Distearate, Dicaprylyl Ether, Lauryl Alcohol, Trideceth-5, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylcholorisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Limonene.

Hoewel ik de verpakking van de producten geweldig vind, is die van de Shampoo toch niet de meest handige. Met natte handen het dopje losdraaien om dat dan niet te laten vallen en ook nog niet-te-veel-niet-te-weinig shampoo uit de grote opening te gieten, phoe! Gelukkig is de shampoo redelijk dun waardoor je gemakkelijk kan gieten. Wanneer het product dan toch in mijn haar is terecht gekomen, zorgt het voor veel en zacht schuim. Na uitspoelen voelt mijn haar erg zacht aan en heb ik zelfs niet het gevoel nog conditioner nodig te hebben (wow!). Als leave-in conditioner gebruikte ik dan het Anti-Frizz Serum.

Jammer maar helaas. Ik had de ingrediëntenlijst nog niet goed bekeken voor ik begon met testen (het is dan ook inimini gedrukt, dus sorry als ik foutjes heb gemaakt bij het overtypen). Het was een beetje te goed om waar te zijn, maar deze shampoo bevat (naast echt natuurlijke ingrediënten) ook enkele siliconen en ‘slechte’ bewaarmiddelen. Bummer!

review oway natural hair care

(Glossy Nectar – Anti-Frizz Serum – Hair Bath – Hand Balm)

Oway Silk ’n Glow Anti-Frizz Serum (€47/100ml)

Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethiconol, Amodimethicone, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Bertolletia Excelsa Seed Oil, Avena Sativa Leaf/Stalk Extract, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Citrus Nobilis Peel Oil, Vanilla Planifolia Fruit Oil, Aqua, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Limonene.

Van alle producten was dit mijn favoriet. Dit serum is lekker dik, maar toch makkelijk te verdelen in je haar en je hebt maar weinig nodig. Ik gebruik het als volgt: handdoek van mijn haar, haar even losmaken met mijn vingers, serum (3 pompjes) verdelen over beide handen en dan een beetje langs mijn haarlengten woelen met mijn vingers. Daarna kam ik mijn haar door en zo werkt het product erg goed! Ik heb inderdaad een stuk minder last van pluizig haar en mijn haarpunten voelen niet zo droog aan als ze meestal doen.

Maar inderdaad: dat komt puur door de siliconen en niet door echt voedende of verzorgende ingrediënten. Je haar ziet er goed verzorgt uit, maar er wordt niet structureel gevoed. Jammer Oway!

Oway Glossy Nectar (+-€40)

Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethiconol, Phenyl Trimethicone, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Juniperus Virginiana Oil, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Pelargonium Graveolens Oil, Citrus Medica Limonum Fruit Oil, Pogostemon Cablin Oil, Vanilin, Foeniculum Quinoa Seed Extract, Emblica Officinalus Fruit Extract, Sclerocarya Birrea Oil, Glycerin, Sodium Benzoate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Alcohol Denat., Triethyl Citrate, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Linalool, Limonene.

Ook de Glossy Nectar zou voor glans in je haar zorgen, maar zit boordevol siliconen en zelfs een klein beetje alcohol. De textuur is ook een stuk meer plakkerig en het ruikt wat te zoet naar mijn mening. De geur blijft gelukkig niet echt in je haren hangen. Qua effect bereikt deze Glossy Nectar hetzelfde als het Anti-Frizz Serum.

review oway natural hair care

Oway Remedy Hand Balm (€7,5)

(Ik ben de handcrème vergeten meebrengen wanneer ik dit bericht typ vanop kot. De ingrediënten blijf ik jullie dus even verschuldigd.)

Deze handcrème zit in een lekker grote tube die strak en minimalistisch is vormgegeven, mooi! De crème zelf is vrij dik en romig, maar trekt erg snel in. De geur is een beetje kruidig, maar fris en zeker niet storend. Ik vind het erg fijn dat deze Hand Balm zo snel intrekt, maar toch voldoende verzorging biedt voor droge handen.

In het algemeen ben ik wat teleurgesteld. De producten werken super goed en de shampoo, de handcrème en het serum zal ik ook zeker op maken. Ik vind het gewoon jammer dat Oway niet helemaal eerlijk is over hun ‘natuurlijke’ claim. Ik ben er zeker van dat deze producten nog fijner zouden zijn zonder siliconen! Hier vind je meer informatie over het merk, maar over de siliconen wordt uiteraard gezwegen. De producten zijn verkrijgbaar bij enkele haarzaken (zoals Clientology). Voor de volledige lijst mag je me gerust contacteren!

9 reacties op “REVIEW: OWAY ORGANIC HAIR CARE”

  1. Ik gebruik die shampoo ook en vind hem geweldig. Ik heb hem gekocht in Client in Gent en kreeg er een pompje bij waardoor het heel gemakkelijk is in gebruik. Misschien ook eens kijken voor eentje?

  2. Aww, wat jammer dat de producten vol siliconen zitten. Merci voor de review, Zoë! Ik dacht echt: zo’n mooie verpakking, maar spijtig dat ze de verwachtingen niet waarmaken!

  3. Ik heb de oway producten ook onlangs gereviewed e het was me ook opgevallen dat er (bijna) in alle producten siliconen zitten. Ik had wel een andere lijn getest, maar ookdie bevat siliconen. Best wel jammer want het klonk allemaal veelbelovend en ik was ook erg tevreden van het gebruik.

Geef een reactie

CommentLuv badge