web analytics

REVIEW OTOUR DES PLANTES MASCARA

Een low waste mascare bomvol natuurlijke ingrediënten? Yes please! Toen ik de zwarte mascara van Otour des Plantes kon uitproberen, zei ik natuurlijk geen nee. Dit is een vaste mascara in een potje. De hoge concentratie aan castorolie zou voor volle, lange wimpers zorgen.

Review otour des plantes zero waste mascara_1

Ingrediënten Otour des Plantes mascara:

Castorolie, Extract van gomheester (stabilisator), Carnaubawas, Zonnebloemolie, Sheaboter, Bijenwas, May Contain +/- Charcoal (CI 77268), Iron Oxide (CI 77489).

Otour des Plantes is een Frans cosmeticamerk dat met natuurlijke, biologische en lokale ingrediënten werkt. De producten van Otour des Plantes voldoen aan de strenge eisen van Nature & Progrès, een vereniging die biologische en biodynamische landbouw stimuleert in Frankrijk en België. Tenslotte verpakt Otour des Plantes haar producten zo minimalistisch mogelijk in glas.

Review otour des plantes zero waste mascara_1

Waaw, de ingrediënten van deze mascara zien er super uit! Een hele hoop verzorgende oliën, boter en wassen. Daardoor ben ik ook meteen bezorgd: blijft dit goedje wel op mijn wimpers hangen?

Het aanbrengen met het bijhorende mascaraborsteltje gaat vrij vlot. Ik rol het heen en weer in het potje en zo komt er voldoende product aan. Helaas zie ik op mijn wimpers vrij weinig effect. De mascara lijkt niet voldoende zwart of stevig genoeg. Je ziet wel iets, maar niet wat ik gewoon ben met mijn oude mascara.

Review otour des plantes zero waste mascara_1

Voor wie houdt van een natuurlijke, subtiele mascara, is deze van Otour des Plantes zeker het proberen waard. Hij gaat enorm lang mee, bevat fijne ingrediënten en weinig afval. Wanneer je – net als ik – houdt van een meer dramatisch effect, dan kan je beter nog wat verder zoeken.

Deze low waste mascara van Otour des Plantes kost €25. Ik ben er zeker van dat je daar zo goed als een jaar mee toekomt! In dat opzicht is de prijs zeker prima. Deze mascara is verkrijgbaar in de winkel en webshop Druantia.

Gerelateerde Artikelen

4 reacties op “REVIEW OTOUR DES PLANTES MASCARA”

  1. lijkt me wel een leuke investering voor alledag, maar het borsteltje lijkt me zo onhandig? kan je makkelijk product aanbrengen op de borstel?

Geef een reactie

CommentLuv badge