web analytics

REVIEW O’RIGHT HAIRCARE

O’Right is zo’n natuurlijk haarverzorgingsmerk dat ik al erg lang wil uitproberen. Een tijdje terug kwam het er eindelijk van. Ik probeerde de Purple Rose Shampoo en Oil uit en ook de Sun Flower Essence Repair Treatment Set. Al deze producten werden ontwikkeld voor droog en beschadigd haar.

Wanneer ik nieuwe producten ontvang, test ik ze eerst uit zonder naar de ingrediënten te kijken. Op die manier ben ik niet bevooroordeeld en kan ik echt goed testen wat een product doet. In dit geval kwam ik voor een verrassing te staan!

review o'right hair care purple rose

O’Right wil de wereld verbeteren door stap voor stap enkele zaken aan te pakken: recycleerbare verpakkingen uit duurzame bronnen, natuurlijke ingrediënten, geen dierproeven en het investeren van de winst in groene initiatieven. Dat klinkt geweldig! Ik was dan ook erg benieuwd om de producten uit te proberen.

O’Right Purple Rose Shampoo:

Ingrediënten: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Cocoyl Isethionate, Propanediol, c10-16 Alkyl Glucoside, Laureth-5, Sodium Lauroyl sarcosinate, glycerin, parfum , sodium chloride, coconut acid, sodium lauryl glucose carboxylate, sodium cocoyl flutamate. Lauryl glucoside, polyquaternium-7, climbazole, quaternium-60, propylene glycol, polyquaternium-10, citric acid, linalool, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, isopropyl alcohol, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, methylisothiazolinone, iodopropynyl butylcarbamate, limonene.

De shampoo komt in een schattig flesje van 100 ml, het doet me een beetje aan een klein wijnflesje denken. Het product is vrij lopend, maar verdeelt erg gemakkelijk over je haar en de shampoo schuimt erg goed. Daardoor is het erg zuinig in gebruik. Eén keer wassen is voldoende om mijn haar schoon te maken en de geur is heerlijk. Het doet me denken aan een duur kappersmerk. Tijdens het uitspoelen voelt mijn haar helemaal niet stroef aan en het droogt mooi op. Aangezien mijn haarpunten erg droog zijn, gebruik ik nog graag een conditioner, maar dat is niet per se nodig.

Als ik de ingrediënten even bekijk vallen mij een aantal dingen op. Ten eerste zitten er gelukkig geen agressieve reinigers in de shampoo zoals SLS of SLES. Toch even opletten met parfum, methylisothiazolinone, propanediol en propylene glycol, die irriterend kunnen zijn. Iets minder geweldig dan ik had verwacht, maar kan door de beugel.

revies o'right purple rose shampoo oil treatment

O’Right Purple Rose Oil

Ingrediënten: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Squalene, Trimethylsiloxyphenyl Dimethicone, Fragrance, Rosa Damascena Flower Extract, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde, Citronellol, Benzyl alcohol.

In de verpakking van de olie zat een papiertje met zaadjes! Dat toont aan dat je de doosjes zelfs mag begraven in de tuin als je wilt, ze zijn volledig composteerbaar. De fles haarolie vind ik ook gewoon erg mooi. De witte fles met houten dop ziet er erg luxueus uit, maar dat is het product ook wanneer je naar de prijs kijkt (€31,50 voor 100ml).

De olie heeft dezelfde heerlijke kappersgeur (zwaar en zoetig, maar wel elegant) en een handig pompje. Ik breng meestal 1 of 2 pompjes aan op mijn haarlengtes na het douchen. De olie is erg licht en laat geen vet gevoel na. Ook wordt mijn haar er niet sneller vet van, maar het glanst mooi en valt goed. Toch heb ik meteen het gevoel dat er siliconen in dit product zitten. Als je ze een tijdje niet gebruikt, herken je het siliconengevoel meteen. Jammer, want ik dacht dat dit product boordevol zou zitten met lekker verzorgende oliën.

En ja hoor, je herkent ze direct op de ingrediëntenlijst: cyclopentasiloxane, dimethiconol, dimethicone… Naast het rozenextract zie ik hier niet al te veel echt verzorgende ingrediënten terug. Deze olie zorgt dus zeker voor een schone schijn, maar doet verder niet veel voor je haar. Een teleurstelling.

review o'right purple rose shampoo oil hair treatment

O’Right Essence Repair Hair Treatment Set

Ingrediënten:

Essence :Cyclopentasiloxane, Dimethiconol Sqaulane, Fragrance, Rosa Damascena Flower Extract.

Treatment: Aqua, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Stearalkonium Chloride, Ceteareth-20, Quaternium-91, Cetrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Citric Acid, Methylisothiazolinone, Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrance, Linalool, Hydroxycitronellal, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Butylplhenyl Methylpropional.

Dit product is ontwikkeld als treatment voor je haar, een echt haarmasker dus. In het doosje zit een pot met het masker en en klein flesje ‘Sunflower Essence’. Ik vraag me meteen af welke essence dat dan is, want zonnebloemolie kan je toch ook gewoon al meteen in het masker stoppen? Ook de ingrediënten zijn maar twijfelachtig. Natuurlijk zorgen siliconen voor een zijdezacht gevoel, maar je haar verzorgen doen ze niet. Dit vind ik (jammer genoeg) het meest teleurstellende product van de drie.

De producten zijn verkrijgbaar bij de site van O’Right. De Purple Rose Shampoo kost €9,95 voor 100ml en €24 voor 400ml. De Purple Rose Oil kost je €31,50 voor 100ml en de Essence Repair Hair Treatment Set kost €24.

Laat je niet vangen door hun groene imago, maar bekijk goed de ingrediënten van de verschillende producten. De Shampoo raad ik aan, de andere producten zou ik achterwege laten. Jammer, want ‘de meest groenen shampoo ter wereld’ had ik toch iets natuurlijker verwacht.

Gerelateerde Artikelen

4 reacties op “REVIEW O’RIGHT HAIRCARE”

  1. Ik zag het merk wel al eerder voorbij komen. Goed dat je er zo kritisch naar hebt gekeken.
    Dan sla ik dit merk gewoon over. Er zijn genoeg merken die wel zonder siliconen etc. zijn :)
    Jessica onlangs geplaatst..Fair Fashion #2My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge