web analytics

REVIEW: ODYLIQUE SILK-TOUCH CLEANSER

Odylique is een prachtig natuurlijk merk met heerlijke producten. Om waterproof make-up te verwijderen (die ik bijna dagelijks draag) gebruik ik normaal gezien gewoon kokosolie, maar nu kon ik de Silk-Touch Cleanser uitproberen en vandaag vertel ik je mijn bevindingen.

review odylique silk touch cleanser_1

Ingrediënten Odylique Silk-Touch Cleanser:

Helianthus annuus seed oil (zonnebloemolie), Glycerine, Ricinis communis seed oil (castorolie), Aqua, Sucrose laurate (emulgator uit suiker), Cananga odorata flower oil (etherische olie ylang ylang), Lavandula hybrida oil (etherische olie lavendel)

review odylique silk touch cleanser

Deze milde reiniger komt in een stevige pompflacon en een strakke verpakking. Het fijne aan dit merk, naast de geweldige ingrediënten, vind ik dat ze de ingrediënten ook gewoon vertalen naar ‘plain English’. Daardoor weet je meteen wat er precies in zit. De enige ingrediënten die je huid zouden kunnen irriteren zijn de etherische oliën van ylang ylang en lavendel, maar zelf heb ik daar nooit last van.

review odylique silk touch cleanser

Een pompje van de Cleanser ziet er transparant en gel-achtig uit. Het product voelt olieachtig aan, ruikt licht kruidig naar lavendel en smeert gemakkelijk uit. Even inmasseren met je vingertoppen en daarna je handen nat maken. Wanneer je opnieuw masseert verandert de gel in een melkachtige substantie die heel erg gemakkelijk af te spoelen is.

Na het afspoelen is mijn huid helemaal niet vet, maar wel schoon en verzorgd. Het product kan op je ogen gebruikt worden en dat doe ik dan ook. Door de olie heb je nadien wel een beetje een waas voor je ogen, maar die verdwijnt snel, toch een minpuntje. Het voordeel is dat de Silk-Touch Cleanser je huid helemaal niet uitdroogt, maar zelfs hydrateert. Een welkom product nu het wat kouder begint te worden!

review odylique silk touch cleanser

Conclusie: een geweldige reiniger die uitermate geschikt is voor de koudere wintermaanden en ook goed verdragen wordt door de gevoelige huid. Een testflesje Silk-Touch Cleanser kost 11 euro, een grote fles kost €24. Een echte aanrader!

4 reacties op “REVIEW: ODYLIQUE SILK-TOUCH CLEANSER”

  1. spijtig van de castorolie, ben daar namelijk tegen uit solidariteit met de mensen die dit giftige product voor ons elke dag moeten verwerken.

    Ik probeer het zovele mogelijk te mijden.

Geef een reactie

CommentLuv badge